Hummus cu avocado. Rețetă delicioasă și sănătoasă
Dacă îți place hummusul oriental și dorești să îl prepari în cât mai multe combinații, încearcă și rețeta de hummus cu avocado. Te vei bucura de un preparat și delicios, cu o textură cremoasă și culoare frumoasă, dar și foarte sănătos.
Galerie foto
Avocado este un fruct pe care nu ar trebui să-l ocolești în magazinele alimentare. Consumul acestuia este foarte recomandat de către nutriționiști, pentru cei care și-au propus să adopte un stil de viață sănătos. Avocado are un conținut bogat de vitamine și minerale precum vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteină și antioxidanți. Mai conține și grăsimi mononesaturate și acid oleic, benefice pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Avocado este un fruct foarte nutritiv, iar specialiștii în nutriție îl recomandă chiar și în curele de slăbire.
Poți consuma avocado și în stare naturală, dar și inclus în alte preparate. Pentru a te bucura de multiplele beneficii pe care le aduce acesta organismului, poți începe să consumi avocado sub formă de salate, de creme sau chiar sub formă de băuturi. Poți încerca o rețetă de cremă din avocado cu iaurt, perfectă pentru micul dejun. Iar pentru un prânz sățios, încearcă rețeta de hummus cu avocado pe care ți-o oferim mai jos, cu listă detaliată de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că pulpa fructului avocado oxidează într-un timp foarte scurt, de pregătirea acestuia te vei ocupa la final de preparare a hummusului. Începe cu pregătirea ingredientelor pentru hummus așa cum se prepară în modul clasic.
Descoperă aici și rețeta pentru hummus de năut cu linte, servit cu lipii de casă.
Pașii necesari pentru a prepara hummus cu avocado
Mai întâi desfă conserva sau conservele de năut și pune boabele într-o sită, la scurs. Nu arunca lichidul din conservă pentru că vei mai folosi din el pentru a potrivi textura preparatului.
Pune boabele de năut scurse în recipientul unui blender. Curăță usturoiul și pisează-l sau trece-l prin presă. Adaugă-l peste boabele de năut. Adaugă și pasta de susan, puțin ulei de măsline și puțină sare.
Acum poți curăța și avocado și adaugă pulpa acestuia în recipientul blenderului. Stropește-o imediat cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Pornește blenderul și transformă totul într-o pastă cremoasă și frumos colorată.
Potrivește textura hummusului adăugând câte puțin din lichidul de la năut sau apă rece. Pune hummusul într-un bol de servire și decorează-l cu ulei de măsline și boabe de năut fierte. Servește-l cu lipii de casă, sau cu felii de pâine prăjită.
Descoperă aici și o rețetă pentru lipii de casă simple și rapide.
Dacă nu găsești pastă de susan atunci când dorești să prepari rețete de hummus, poți să o prepari și pe aceasta cu ușurință acasă.
Cum prepari pasta tahini în propria bucătărie
Într-o tigaie antiaderentă pune 150 gr de semințe de susan. Așază tigaia pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă. Amestecă semințele în tigaie timp de un minut, atât cât să-i degaje aromele și uleiurile. Apoi lasă semințele coapte să se răcească și pune-le în recipientul unui blender. Adaugă 90 gr de ulei de floarea soarelui, puțină sare și puțin ulei de susan, dacă ai.
Procesează ingredientele până când se transformă într-o pastă cremoasă. Pune pasta de susan într-un borcan și închide-l ermetic cu capacul din dotare. Poți depozita pasta de tahini la frigider, acoperită cu un strat subțire de ulei, până la 2-3 săptămâni.
Galerie foto