Lemon curd. Cremă de lămâie, aromată și intens colorată
Dacă adori cremele pentru prăjituri intens aromate și ușor acrișoare, rețeta de lemon curd te va cuceri instant. Crema de lămâie preparată după această rețetă este una dintre cele mai delicate, mai mai fine și mai aromate dintre toate cremele. Iar culoarea este în ton cu gustul, intensă și cuceritoare.
Galerie foto
Crema are gust ușor acrișor și răcoros, se poate folosi atât simplă cât și combinată cu frișcă, cu mascarpone sau cu ciocolată albă. În orice combinație ar fi, va da savoare și culoare torturilor și prăjiturilor. Este ideală și pentru rețeta de înghețată de lămâie.
Lămâile sunt cele mai apreciate din categoria citricelor atât pentru gust cât și pentru proprietățile pe care le au. Au un conținut bogat în vitamina C, fibre și diferiți nutrienți care aduc un aport consistente de beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără aportul pentru sănătatea inimii, și a sistemului digestiv. În plus sunt benefice și pentru controlul greutății.
Lămâile au forte multe utilități în bucătărie, dar și în medicină. În bucătărie poți folosi lămâile în ceaiuri, în sucuri și siropuri, pentru conservarea fructelor și legumelor, pentru frăgezirea cărnurilor, dar și pentru acrirea ciorbelor. Sunt nelipsite și în rețetele de deserturi, atât pentru aromatizarea blaturilor și prepararea cremelor, cât și ca decor. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură Duo cu lămâie și vanilie. Mai jos vei descoperi rețeta completă pentru lemon curd.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a prepara crema, un amănunt important constă în alegerea lămâilor. Alege lămâi netratate sau cele mai puțin tratate pentru că vei folosi și coaja acestora. Apoi le vei spăla foarte bine cu apă călduță și le ștergi.
Cum prepari lemon curd
După ce ai spălat lămâile și le-ai șters, răzuiește-le coaja, dar cu atenție să nu iei și partea albă de sub coajă, care va fi amară. Apoi stoarce sucul lămâilor cu ajutorul dispozitivului special.
Descoperă aici și o rețetă de coji de lămâie confiate.
Așază o cratiță mare pe foc și adaugă apă în ea. În altă cratiță mai mică adaugă ouăle întregi, gălbenușurile, zahărul și sarea. Apoi intru cratița mică în cea mare. Creezi astfel o baie de aburi pentru a fierbe crema. Însă un aspect important de care va trebui să ții cont este acela ca fundul cratiței cu crema să nu atingă apa din prima cratiță.
Amestecă ingredientele pentru cremă până când obții o compoziție omogenă. Adaugă coaja de lămâie răzuită cât mai fin și sucul de lămâie.
Fierbe crema de lămâie amestecând continuu cu o spatulă timp de aproximativ 15-20 de minute. Fierbe crema la foc de intensitate mică, iar când devine consistentă ca o budincă adaugă untul tăiat în cuburi. Amestecă energic până la topirea untului și omogenizarea cremei.
Trece crema de lămâie fierbinte printr-o sită deasă și pune-o într-un bol. Așază o folie de prospețime peste cremă, la contact cu aceasta pentru a împiedica formarea unei cruste la suprafață. După răcirea completă pune bolul cu lemon curd la frigider sau pune crema în borcane cu capace. O poți folosi mai târziu la o rețetă de prăjitură.
Descoperă aici și o rețetă de mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată.