Mâncare de varză cu paste tricolore. Rețetă de post

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Românească

Dacă te întrebi ce poți să mai gătești simplu și delicios, pentru o zi de post, îți oferim o rețetă de mâncare de varză cu paste tricolore. Este o combinație perfectă pentru o mâncare consistentă.

Publicat: 28 octombrie 2022, 07:00

Galerie foto

Combinația de varză călită cu paste este inspirată din bucătăria ardelenească / Shutterstock

Varza acră este unul dintre alimentele de bază din sezonul rece. Pastele sunt alimentele la care apelezi de câte ori dorești un preparat simplu, rapid și sățios. Combinate împreună îți vor oferi o mai mare perioadă de sățietate pe parcursul zilei. Poți opta pentru orice tip de paste dorești, însă pastele tricolore au și gusturi diferite, dar vor oferi și un plus de culoare preparatului.

Citește și

Rețeta este inspirată din bucătăria ardelenească unde o întâlnești sub denumirea de rețeta de laște cu varza sau lașcă. Se prepară din tăiței de casă cu formă lată și varză dulce. Vezi aici cum se prepară rețeta de tăiței de casă. Iar în lipsa acestora, poți opta pentru pastele tricolore. Varza dulce o înlocuiești cu varza acră, că tot este sezonul ei.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de paste cu varză din bucătăria ardelenească.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea verzei care necesită mai mult timp, iar pastele le fierbi spre final, când varza este aproape preparată.

Cum prepari mâncare de varză cu paste tricolore

Scurge varza de zeama acră, clătește-o bine cu apă rece și toac-o mărunt. Pune varza tocată într-un bol cu apă rece, doar dacă este prea acră, sau prea sărată. Las-o să se desăreze pentru 7-8 minute, apoi scurge-o bine, presând-o în mâini.

Pune uleiul într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului. Toacă ceapa și călește-o în uleiul încins până când devine sticloasă. Stropește-o cu puțină apă pentru a nu se arde. Când ceapa este bine pătrunsă adaugă varza tocată. Amestecă bine cele două ingrediente și prepară-le la foc mic, acoperind tigaia parțial cu un capac. Adaugă pe parcursul fierberii foile de dafin, puțin cimbru uscat și mărar uscat, dar și puțin piper măcinat. Dacă nu se formează lichid suficient în tigaie, adaugă și 2-3 linguri de apă.

Fierbe varza pentru aproximativ 30 de minute, apoi adaugă pasta de roșii și puțină boia de ardei dulce sau iute, sau chiar afumată. Amestecă ușor varza cu pasta de roșii pentru a nu se strivi. Acoperă din nou, parțial, tigaia și mai fierbe varza pentru 15-20 de minute. În acest interval de tip gustă varza și potrivește-i gustul cu condimente.

Fierbe pastele în modul clasic, în multă apă sărată, și în intervalul de timp recomandat pe pachet.

Servește delicioasa mâncare de varză cu paste tricolore, caldă, alături de un ardei iute, dacă adori gustul picant. Dacă nu dorești ca mâncarea să fie de post, poți prepara varza cu bacon, cu cârnați sau cu carne de porc afumată. Vezi aici o rețetă de varză călită cu coaste de porc.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Te-ar mai putea interesa și
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Cum să gătești varza de Bruxelles ca să nu mai fie amară. Sfaturi utile pentru preparate delicioase
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Rețetă cu varză murată
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Rețetă cu varză murată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul plecaamp;#8230;”
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul plecaamp;#8230;”
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
Cele mai toxice comentarii pe care le poate primi un proaspăt părinte. Care sunt cuvintele pe care nu trebuie să le spui nimănui
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a făcut o declarație oficială
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
Băuturi pentru sănătatea creierului. De ce să le incluzi în dietă
fresh

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori