Melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Printre deserturile pe care ți-ai propus să le prepari cu dovleac plăcintar, încearcă și rețeta de melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză. Rețeta este ușor adaptată după rețeta clasică de cinnamon rolls.

Maria Udrea
Publicat: 12 octombrie 2023, 07:00

Galerie foto

Crema de brânză se poate înlocui cu glazură de lămâie / Shutterstock

Melcișorii cu dovleac plăcintar în aluat sunt și delicioși, dar au și aspect îmbietor. Și sunt foarte consistenți. Merită preparați pentru deliciul dulce al zilei, dar și pentru pauza de masă de la birou. Tot ce ai de făcut pentru acești melcișori este să prepari un aluat dospit, care conține și dovleac copt. Timpul de dospire este mai scurt decât al aluatului clasic de pâine. Iar dacă nu ai timp pentru coacerea dovleacului, poți folosi dovleac răzuit și caramelizat, adaptând acestuia cantitatea de făină.

Citește și

Aluatul poate fi aromatizat cu vanilie, coajă de lămâie sau de portocală. Umplutura va rămâne cea clasică de unt cu zahăr și cu scorțișoară. Crema de brânză cu care vei glazura melcișorii după coacere, o poți aromatiza cu vanilie. O poți înlocui, dacă dorești, cu glazură de lămâie sau de ciocolată albă. Indiferent de combinația pentru care optezi, melcișorii vor fi extrem de delicioși.

Descoperă aici și o rețetă de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă. Iar în continuare poți urmări rețeta detaliată pentru melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea melcișorilor constă în pregătirea aluatului. Acesta necesită un timp scurt de frământare și tot un timp scurt de dospire. Iar în intervalul de timp cât aluatul stă la dospit, te poți ocupa de pregătirea celorlalte elemente ale rețetei.

Cum prepari aluatul pentru melcișori cu dovleac și scorțișoară

Pune drojdia într-un bol și adaugă peste ea o lingură de zahăr și 2-3 linguri de lapte cald. Amestecă aceste ingrediente până când se dizolvă drojdia și zahărul. Lasă bolul cu amestecul rezultat deoparte timp de 10 minute, pentru a se activa drojdia.

Trece făina prin sită în bolul de frământare și creează o adâncitură la mijlocul ei. Într-un alt bol, amestecă untul moale cu zahărul până când devine spumos. Adaugă gălbenușurile, un praf de sare și miezul de dovleac copt. Omogenizează bine compoziția rezultată și adaug-o în adâncitura din făină, împreună cu drojdia activată. Începe să amesteci toate aceste compoziții, înglobând și făina din bol, în timp ce torni câte puțin din laptele cald. Frământă puțin aluatul și lasă-l la odihnit 20 de minute, acoperit cu o folie.

Cum  modelezi și coci melcișorii cu dovleac și scorțișoară

După ce as-au scurs cele 20 de minute de dospire a aluatului, răstoarnă-l pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie de 5-6 mm grosime. Unge toată suprafața foii cu unt moale, apoi presară peste acesta pudra de scorțișoară amestecată cu zahărul.

Rulează ușor foaia de aluat și decupează din ea felii rotunde cu grosimea de aproximativ 2 cm. Așază rondelele de aluat cu dovleac și scorțișoară într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină, la mici distanțe unele față de altele. Lasă-le să se mai dezvolte pentru 10-15 minute și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune forma de copt în cuptorul cald și coace melcișorii pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-i să se răcorească ușor în forma de copt și ocupă-te de prepararea glazurii.

Pentru aceasta, amestecă într-un bol untul moale și crema de brânză timp de câteva secunde. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Amestecă în continuare energic, până când rezultă o cremă pufoasă și lucioasă.

Glazurează cu această cremă delicioșii melcișori cu dovleac și scorțișoară. Răsfață-i pe cei dragi cu ei.

Vezi aici cum se prepară și rețeta clasică de rulouri cu scorțișoară.

Citește și
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a "furat" 160.000 de voturi
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a "furat" 160.000 de voturi
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
fresh

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos