Mini tarte cu brânză și ardei. Rețetă de gustare simplă și rapidă
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru gustările unei zile, îți recomandăm să încerci o rețetă simplă și rapidă de mini tarte cu brânză și ardei. Rețetele de gustări rapide sunt ideale pentru atunci când nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie. În plus, nu ai nevoie nici de foarte multe ingrediente.
Mini tartele se prepară din aluat foietaj porționat în forme pătrate sau dreptunghiulare peste care se adaugă ingredientele menționate. Poți opta pentru mai multe legume, însă combinația de brânză cu ardei este una chiar delicioasă. Nu-i influența gustul cu alte legume. Poți prepara separat și alte combinații cum ar fi cea de brânză cu roșii, sau de brânză cu ciuperci.
Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în toate magazinele alimentare. Dar, atunci când ai mai mult timp de petrecut în bucătărie, încearcă să-l prepari în casă. Va fi mult mai gustos și mai sănătos. Îți oferim în acest scop și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă. Mai jos îți oferim rețeta mini tartelor cu lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a pregăti ingredientele pentru umplutura mini tartelor, lasă aluatul foietaj la decongelat pe masa de lucru. Lasă-l să se decongeleze dar atât cât să îl poți desface din pachet și să îl întinzi.
Cum prepari mini tarte cu brânză și ardei
După decongelarea aluatului, secționează-l în forme pătrate sau dreptunghiulare. De la jumătate din pătrate decupează interiorul lăsându-i margini de aproximativ 1 cm. Așază pătratele decupate peste cele întregi. Unge marginile aluatului întreg cu puțină apă. Apoi aplică peste acesta aluatul decupat. Presează marginile pentru a se lipi. Pachetele de aluat astfel formate vor arăta ca niște bărcuțe.
Descoperă și o rețetă de mini tarte cu roșii și ciuperci.
Când ai format toate bărcuțele, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește ingredientele pentru umplerea mini tartelor.
Clătește ardeii, taie-i în jumătăți și curăță-i de cotoare, apoi îndepărtează-le nervurile și semințele cu o linguriță. Taie ardeii în bucăți mici. Brânza feta sfărâm-o într-un bol, cu o furculiță. Amestec-o cu oregano uscat și mărunțit și frunze de busuioc tocate mărunt.
Unge interiorul mini tartelor cu un strat subțire de cremă de brânză și adaugă brânza feta în interior. Peste aceasta adaugă cuburi de ardei. Presară și puțin piper pe deasupra și așază mini tartele în tava cuptorului, pe hârtie de copt.
Unge marginile aluatului de mini tarte cu ou bătut și amestecat cu un praf de sare.
Pune tava în cuptor și coace delicioasele mini tarte cu brânză și ardei pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius. Coace-le atât cât să se rumenească bine aluatul și să fie ușor crocant. Servește-le alături de o salată verde sau o altă salată de legume. Încearcă o rețetă de salată de varză cu sfeclă roșie și morcovi, perfectă pentru a fi servită cu mini tartele.