Mousse de ciocolată din doar două ingrediente. Cea mai simplă și mai cremoasă rețetă
Poți face mousse de ciocolată din doar două ingrediente în 5 minute și va fi la fel de gustos și pufos ca cel ce necesită timp și materie primă mai consistentă. Respectând timpii pentru gătit și tehnica de lucru vei avea un desert elegant și delicios.
Nu ai nevoie nici de smântână, nici de ouă, nici de altceva pentru a face mousse de ciocolată din doar două ingrediente. Din această rețeta vei face 4 porții potrivite de desert, dar poți modifica toate cantitățile după nevoile tale.
Ai nevoie de ciocolată amăruie și apă pentru a face această rețetă. Ciocolata amăruie are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Având în vedere că ciocolata este cel mai important ingredient alege una de foarte bună calitate.
Citește eticheta și asigură-te că nu conține aditivi alimentari sau alte adaosuri care pot scădea intensitatea gustului bogat de ciocolată. De asemenea, orice alt ingredient în plus poate duce la modificarea texturii și consistenței mousseului.
Ingrediente
Mod de preparare
Se aduc toate ingredientele pe masa de lucru. Apoi se începe pregătirea rețetei perfecte de mousse de ciocolată.
Cum prepari rețeta de mousse de ciocolată
Se pune gheață și apă rece într-un castron. În mijlocul acestuia se așează un castron mic. Se pun ciocolata și apa într-o oală mică și se lasă să se încălzească la foc mediu. Se amestecă până când compoziția este topită și omogenă, aproximativ 3-5 minute.
Se toarnă imediat ciocolata topită în vasul așezat în baia de gheață. Se bate viguros amestecul de ciocolată cu mâna până când se îngroașă, 3-5 minute.
Ciocolata trebuie să fie pufoasă și să formeze vârfuri atunci când este întinsă cu telul. Dacă amestecul nu se îngroașă se mai adaugă puțină ciocolată tocată și se topește din nou la foc. Se pune în boluri de servire și se ornează cu fulgi de sare.
Cum se servește mousseul de ciocolată
Dacă faci o cantitate mai mare de mousse de ciocolată îl poți pune într-un recipient, de preferat de sticlă, care se închide ermetic. Va sta foarte bine la frigider până la 5 zile.
Pentru acest mousse de ciocolată din doar două ingrediente ai mai multe opțiuni de servire. Una dintre ele este cea simplă, fără nimic alături, bucurându-te de intensitatea gustului de ciocolată.
O altă variantă este să pui alături frișcă, cremă de vanilie, înghețată de vanilie sau de frișcă sau un sos ușor de fructe de pădure.
De asemenea, poți să îl decorezi cu frunze de mentă sau cu fructe proaspete tocate mărunt, cu diverse tipuri de nuci mărunțite fin, dacă vrei să aibă o textură mai crocantă.
Mousseul de ciocolată poate fi servit alături de alte prăjituri cu aluat, fursecuri, biscuiți, scones, pricomigdale sau orice altceva îți place.
De obicei, mousseul de ciocolată se servește din pahare sau boluri speciale, mai ales dacă se consumă în cadrul unei petreceri sau a unui eveniment mai deosebit. Ideal este ca vasele să fie transparente.