Muffins fantezie sub forme de dovleci
Toamna, când este în toi sezonul dovlecilor, rețetele cu dovleac, sau sub formă de dovleac, sunt la mare căutare. Dacă te numeri printre cei care adoră astfel de rețete, îți oferim o minunată rețetă de muffins fantezie sub forme de dovleci.
Galerie foto
Aceste mici și delicate prăjiturele sunt perfecte pentru a-ți impresiona familia și prietenii. Iar dacă obișnuiești să prepari rețete cu dovleac de Halloween, acestea sunt perfecte pe platoul cu prăjituri din ziua respectivă.
Rețeta este foarte simplu de preparat. Prăjiturile se prepară dintr-un aluat de chec sau de pandișpan cu cacao. Pentru a le da forme de dovleci li se îndepărtează partea neuniformă de deasupra. Apoi se lipesc câte două prăjiturele cu jeleu de dovleac plăcintar. Cu același jeleu se decorează și deasupra, iar codițele se fac din fondant verde. Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu așa prăjiturele delicioase și spectaculoase.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de muffins, dar și a ustensilelor necesare. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge formele de muffins cu puțin unt sau ulei.
Cum prepari aluatul și coci muffins fantezie sub forme de dovleci
Sparge cele trei ouă în bolul mixerului, fără a separa albușurile de gălbenușuri, ca la rețeta clasică de pandișpan. Adaugă un praf de sare și zahărul peste ele. Pornește mixerul și amestecă intens ingredientele până când obții o compoziție spumoasă și sporită în volum. Adaugă uleiul, esența de rom, apoi laptele și la final, făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Omogenizează bine compoziția și toarn-o în forme de muffins, sau în forme mai mari, de savarine. Umple formele pentru 3/4 din capacitatea totală.
Coace minunatele muffins pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se răcească, apoi decupează din ele capacul de deasupra, cel neuniform.
Lipește câte două prăjiturele cu gem de dovleac plăcintar, creând astfel formele de dovleci.
Vezi aici cum se prepară rețeta pentru gem de dovleac plăcintar!
Cum decorezi prăjiturelele sub forme de dovleci
Pentru a decora frumos prăjiturile, încălzește gemul de dovleac și amestecă-l cu gelatina hidratată în apă și diluată. Apoi trece rapid amestecul prin sită pentru a deveni fin. Glazurează o parte din muffins cu acest jeleu, iar cealaltă parte glazurează-o cu ciocolată topită. Presară zahăr granulat pentru un plus de aspect.
Din pastă de fondant verde formează codițele dovlecilor și atașează-le cu o scobitoare deasupra prăjiturilor.
Surprinde-i pe cei dragi cu acești delicioși și spectaculoși muffins fantezie sub forme de dovleci! Iar dacă vor fi plăcut impresionați, pentru data viitoare surprinde-i cu o rețetă de tort cu cremă de dovleac copt.