În timp ce amestecul de carne și legume se prepară, te poți ocupa și de pregătirea cartofilor și a celorlalte ingrediente. Curăță cartofii, spală-i și taie-i în rondele cu o grosime de maxim 5 mm. Sparge două ouă într-un bol și amestecă-le cu sare și piper până se omogenizează. Dă cașcavalul pe răzătoarea mare și toacă verdeața mărunt.
Descoperă și o rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată.
Cum așezi ingredientele pentru musaca
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Unge cu puțin ulei interiorul unui vas termorezistent de sticlă sau de porțelan. Așază la baza vasului un strat din rondele de cartofi. Întinde peste acestea un strat subțire din umplutură, apoi continuă cu un alt strat de cartofi. Pune peste aceștia un alt strat de umplutură și continuă în acest mod până când termini ingredientele. Lasă ultimul strat din cartofi. Acoperă vasul cu musaca de cartofi cu carne tocată și pune-l cuptor pentru 35-40 de minute sau până când cartofii de la suprafață se rumenesc pe margini.