Nuggets de pui din 3 ingrediente. Rețeta keto fără făină
Dacă îți place să mănânci nuggets de pui poți să încerci această rețetă din doar 3 ingrediente. Respectă principiile dietei keto și se face în aproximativ 20 de minute.
Atunci când faci nuggets de pui te bucuri de o crustă crocantă la exterior și de carne moale la interior. Avantajul acestei rețete este că poți personaliza gustul punând tipul de brânză preferat. De fapt, poți avea de fiecare dată când o pregătești altă aromă.
Ingrediente
Ce trebuie să urmărești atunci când alegi indregientele
Pentru a face nuggets de pui vei avea nevoie de piept de pui dezosat. Ai grijă să fie la temperatura camerei pentru că în felul acesta nu riști să se gătească neuniform. Încearcă și rețeta de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.
Înainte de pune pieptul de pui în amestecul de ou și brânză tapează-l ușor cu prosoape de bucătărie pentru a elimina orice exces de umiditate.
Brânza pe care o folosești poate fi din orice sortiment, chiar un amestec de mai multe tipuri. Poți combina brânzeturi proaspete cu maturate, mai sărate cu dulci, cu gust puternic sau mai estompat. Ideal este să fie cât mai bine mărunțită pentru a se lipi cât mai bine de pieptul de pui.
În compoziție mai poți adăuga și condimente. Poți pune chili sau fulgi de ardei iute, cimbru, oregano, oregano, piper, pudră de usturoi sau o combinație între acestea. Încearcă și pui în sos de curry roșu.
Cel mai bine vei găti acest preparat la friteuza cu aer cald. În acest mod nu vei avea nevoie de ulei, iar aceste nuggets vor avea un conținut scăzut de grăsimi.
Alături de aceste nuggets de pui poți să servești sosuri sau garnituri diferite. Se potrivesc cu o salată verde, cu legume la cuptor sau la grătar. Rețeta de nuggets de pui din 3 ingrediente e foarte simplă și rapidă.
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui în bucăți mici. Oul se amestecă cu brânza până compoziția se omogenizează. Se pune pieptul de pui în amestecul de ou și brânză.
Se scoate coșul din friteuza cu aer și se acoperă cu o bucată de hârtie de copt. Se preîncălzește friteuza cu aer la 170° C.
Se scot bucățile de pui din ou asigurându-vă că sunt acoperite uniform cu compoziția. Se pun în coșul friteuzei fără să fie înghesuite. Dacă sunt prea multe, se pun pe rând. Se lasă 5-7 minute, după care se întorc și se mai lasă încă 5-7 minute. Se scot și se consumă calde.