Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 70 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Panna cotta este un desert nelipsit din meniul restaurantele italiene. Aceasta a căpătat din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară. De data aceasta, Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, a propus varianta de panna cotta cu mango, ananas și mentă, la Beautifood | Sezonul 2.

Publicat: 4 iulie 2022, 08:11
Panna cotta cu mango și mentă, în pahare din sticlă
Acest desert se poate face cu orice fel de fructe, în funcție de preferințe și de sezon / Shutterstock

În noul sezon Beautifood, Nobo va pregăti cele mai căutate deserturi din mediul online. Cum panna cotta este unul dintre cele mai căutate 10 deserturi "influencer", Nobo te învață pas cu pas cum se face și de ce trebuie să ții cont ca să te bucuri de desertul mult dorit.

Nobo îi invită pe pasionații de deserturi să urmărească noul sezon din cooking show-ul digital BeautiFood, în fiecare duminică, exclusiv pe AntenaPlay.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Panna cotta se poate prepara cu orice fel de fructe, în funcție de preferințe și de sezon. Numele acestui desert se traduce prin “smântână coaptă” și se consumă cu lingurița. Este un desert cu o consistență moale, cu un gust delicat de frișcă. La fel cum este și rețeta orginală, destul de veche, panna cotta are un secret pe placul tuturor: este foarte ușor de preparat.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în realizarea desertului propus de Nobo, panna cotta cu mango, este să pui o cratiță pe foc în care adaugi cei 500 de ml de smântână pentru frișcă.

Un sfat important pentru ca succesul să fie garantat în rețetă este să hidratezi foarte bine foile de gelatină înainte de a la adăuga în preparat. Mai apoi trebuie să adaugi zahărul în smântâna pentru frișcă. Aceasta trebuie doar încălzită, nu trebuie lăsată să ajungă la punctul de fierbere. Când smântâna a ajuns la temperatura dorită, poți adăuga foile de gelatină, iar mai apoi trebuie să amesteci până se omogenizează cu smântâna pentru frișcă și zahărul.

După ce toate ingredientele au format mixul perfect, poți lua cratița de pe foc. Panna cota se poate pune pe un blat de bucătărie până ajunge la temperatura camerei.

Pregătirea salatei de fructe pentru panna cotta cu mango

Acum te poți ocupa de tăierea fructelor. Ananasul trebuie decojit de la exterior ca să elimini toate bucățile de coajă. De asemenea, trebuie eliminat și miezul fructului pentru că și el are o textură destul de tare. Acesta trebuie tăiat în cubulețe cât mai mici.

Mango trebuie tăiat și el. Acesta se decojește ca și cum ai curăța un cartof și se taie tot sub formă de cubulețe, la fel ca și ananasul. Tehnica de tăiere se numește brunoise și ai aici mai multe detalii despre ea.

Pentru ca desertul să fie unul răcoros, Nobo recomandă folosirea frunzelor de mentă proaspete. Menta se toacă cât mai mic, ca să nu deranjeze atunci când consumi desertul.

Bucățile de mango, ananas și menta se pun toate într-un bol și se amestecă cât mai bine. Peste ele poti adăuga zahăr, dar dacă ele sunt coape, poți omite acest pas.

Ultimul pas constă în a pune panna cotta în borcane sau orice alt recipient ai la îndemână. Apoi lasă panna cotta în frigider, astfel încât gelatina să închege întreaga compoziție. După ce desertul s-a răcit, aproximativ 40-50 de minute, tot ce mai ai de făcut este să pui salata de fructe peste panna cotta.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Panna cotta cu fructe de pădure în două pahare
Panna cotta cu fructe de pădure. Desert italienesc
Panna cotta cu fructe de pădure. Desert italienesc
panna cotta cu lapte de cocos pe farfuriuțe mici
Panna cotta cu lapte de cocos. Desertul răcoritor pentru cei cu intoleranță la lactoză
Panna cotta cu lapte de cocos. Desertul răcoritor pentru cei cu intoleranță la lactoză
Două pahare cu Desert cu iaurt și afine fără coacere pe un tocător de lemn, alături de un bol cu afine și pișcoturi
Galerie foto
Desert cu iaurt și afine, fără coacere. Rețeta servită la pahar
Desert cu iaurt și afine, fără coacere. Rețeta servită la pahar
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Hartă meteo ANM
Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Hartă meteo ANM
Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Hartă meteo ANM
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Cum arată sora lui Valeriu Ilisie din Iubire cu Parfum de Lavandă. Cei doi frați postează des imagini împreună
Cum arată sora lui Valeriu Ilisie din "Iubire cu Parfum de Lavandă". Cei doi frați postează des imagini împreună
Cum arată sora lui Valeriu Ilisie din "Iubire cu Parfum de Lavandă". Cei doi frați postează des imagini împreună
Jason Momoa, videoclip rar cu fiul său. Cu cine seamănă Nakoa-Wolf, care are 15 ani
Jason Momoa, videoclip rar cu fiul său. Cu cine seamănă Nakoa-Wolf, care are 15 ani
Jason Momoa, videoclip rar cu fiul său. Cu cine seamănă Nakoa-Wolf, care are 15 ani
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
închide