Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafide
Această pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide va fi, cu siguranță, vedeta de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale. Este o pască mai specială datorită aspectului spectaculos, dar și gustului delicios.
Pasca ara la bază un aluat delicios de cozonac, umplut cu nuci și cacao. Iar deasupra aluatului se va răsfăța un strat generos și cremos de brânză cu stafide. Combinația de brânză cu stafide este comună pentru orice rețetă de pască. Aromele pot face diferența și textura compoziției.
Ca și rețetele de cozonac și cele de pască pot fi adaptate propriilor gusturi, respectând ingredientele de bază. Poți prepara pască cu aluat de cozonac după rețeta tradițională, dar poți înlocui aluatul cu unul fraged. Dacă tot ai pe masa de Paște cozonac, peți renunța la el pentru rețeta de pască.
Una dintre cele mai populare rețete de pască a devenit cea fără aluat. Aceasta a fost adaptată după clasicele rețete de cheesecake. Descoperă aici rețeta de pască fără aluat, cu stafide și lămâie. O poți prepara și tu cu ușurință, dar îți recomandăm să încerci și rețeta de pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide, pe care ți-o detaliem mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că baza desertului se prepară din aluat dospit, este necesar să aduci ingredientele la temperatura camerei. Adună-le din frigider sau din cămară și lasă-le pe masa din bucătărie.
Cum prepari aluatul pentru pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide
Trece făină prin sită într-un bol încăpător. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia dizolvată în 2-3 linguri de lapte. Las-o 5-7 minute să se activeze.
În alt bol amestecă gălbenușurile cu zahărul și toarnă laptele cald. Amestecă intens până când se dizolvă zahărul. Adaugă acest amestec peste făină. Presară și un praf de sare și începe să frămânți aluatul, încorporăm puțin câte puțin și untul topit. Vei obține un aluat elastic și pufos. Acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit într-un loc cald, ferit de curenți de aer.
Umplutura aluatului se prepară foarte foarte simplu, prin amestecarea tuturor ingredientelor din listă până când se omogenizează compoziția.
La fel se amestecă și ingredientele pentru compoziția de brânză.
Cum formezi și coci pasca
Când aluatul și-a dublat volumul răstoarnă-l pe masa de lucru. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 24×60 cm. Peste foaia de aluat întinde uniform crema de nuci, apoi rulează aluatul. Secționează-l în 12 bucăți aproximativ egale.
Pregătește o formă de tort cu diametrul de 24 cm pentru a monta în ea minunata pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide.
Pune hârtie de copt în tavă și așază bucățile de aluat la baza ei. Lasă-le să se dezvolte până când se unesc între ele. Pune forma cu aluat umplut la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius. Scoate tava din cuptor și întinde peste aluatul umplut crema de ricotta. Pune din nou pasca la cuptor și mai coace-o pentru încă 20 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra.
Nu secționa pasca decât după răcirea completă pentru a nu se deforma.
Dacă dorești și o rețetă de cozonac mai deosebită, îți recomandăm să încerci rețeta de cozonac Babka cu nucă și ciocolată.