Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafide

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Această pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide va fi, cu siguranță, vedeta de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale. Este o pască mai specială datorită aspectului spectaculos, dar și gustului delicios.

Maria Udrea
Publicat: 14 aprilie 2023, 07:00

Galerie foto

Pasca se decorează cu zahăr pudră / Rețetefeldefel.ro

Pasca ara la bază un aluat delicios de cozonac, umplut cu nuci și cacao. Iar deasupra aluatului se va răsfăța un strat generos și cremos de brânză cu stafide. Combinația de brânză cu stafide este comună pentru orice rețetă de pască. Aromele pot face diferența și textura compoziției.

Citește și

Ca și rețetele de cozonac și cele de pască pot fi adaptate propriilor gusturi, respectând ingredientele de bază. Poți prepara pască cu aluat de cozonac după rețeta tradițională, dar poți înlocui aluatul cu unul fraged. Dacă tot ai pe masa de Paște cozonac, peți renunța la el pentru rețeta de pască.

Una dintre cele mai populare rețete de pască a devenit cea fără aluat. Aceasta a fost adaptată după clasicele rețete de cheesecake. Descoperă aici rețeta de pască fără aluat, cu stafide și lămâie. O poți prepara și tu cu ușurință, dar îți recomandăm să încerci și rețeta de pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide, pe care ți-o detaliem mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că baza desertului se prepară din aluat dospit, este necesar să aduci ingredientele la temperatura camerei. Adună-le din frigider sau din cămară și lasă-le pe masa din bucătărie.

Cum prepari aluatul pentru pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide

Trece făină prin sită într-un bol încăpător. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia dizolvată în 2-3 linguri de lapte. Las-o 5-7 minute să se activeze.

În alt bol amestecă gălbenușurile cu zahărul și toarnă laptele cald.  Amestecă intens până când se dizolvă zahărul. Adaugă acest amestec peste făină. Presară și un praf de sare și începe să frămânți aluatul, încorporăm puțin câte puțin și untul topit. Vei obține un aluat elastic și pufos. Acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit într-un loc cald, ferit de curenți de aer.

Umplutura aluatului se prepară foarte foarte simplu, prin amestecarea tuturor ingredientelor din listă până când se omogenizează compoziția.

La fel se amestecă și ingredientele pentru compoziția de brânză.

Cum formezi și coci pasca

Când aluatul și-a dublat volumul răstoarnă-l pe masa de lucru. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 24×60 cm.  Peste foaia de aluat întinde uniform crema de nuci, apoi rulează aluatul. Secționează-l în 12 bucăți aproximativ egale.

Pregătește o formă de tort cu diametrul de 24 cm pentru a monta în ea minunata pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide.

Pune hârtie de copt în tavă și așază bucățile de aluat la baza ei. Lasă-le să se dezvolte până când se unesc între ele. Pune forma cu aluat umplut la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.  Scoate tava din cuptor și întinde peste aluatul umplut crema de ricotta. Pune din nou pasca la cuptor și mai coace-o pentru încă 20 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra.

Nu secționa pasca decât după răcirea completă pentru a nu se deforma.

Dacă dorești și o rețetă de cozonac mai deosebită, îți recomandăm să încerci rețeta de cozonac Babka cu nucă și ciocolată.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Cum a ajuns marea iubire a lui Ion Ţiriac să deţină o afacere uriaşă: „M-a ajutat, cu siguranţă!”
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat