Pască zebră fără aluat. Rețetă de pască în două culori

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

Dacă vrei să ieși puțin din sfera clasicului pentru preparatele de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, rețeta de pască zebră fără aluat poate fi una dintre opțiuni. Este o pască în două culori, delicioasă și spectaculoasă, care îi va impresiona pe cei prezenți la masa de Paște.

Maria Udrea
Publicat: 9 aprilie 2023, 07:00

Galerie foto

Pasca bicoloră se prepară după rețeta clasică de cheesecake / Shutterstock

Pasca, alături de cozonac, este vedeta de pe mesele ce prăznuiesc Învierea Domnului. Le poți prepara în diferite moduri, mai simple sau mai complexe. Însă pasca fără aluat a devenit un trend în rândul bucătarilor. Cucerește prin simplitatea și și ușurința modului de preparare. Rețeta este adaptată după clasica rețetă de cheesecake copt.

Citește și

Poți opta pentru brânza dulce de vaci sau pentru urdă, dar poți la fel de bine să combini mai multe tipuri de brânză. De obicei pasca fără aluat se prepară cu multe stafide, dar în cazul de față acestea lipsesc din lista de ingrediente. Pudra de cacao este vedeta de data aceasta în compoziția de pască.

Descoperă aici și rețeta de pască fără aluat cu multe stafide. Mai jos îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pască zebră fără aluat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor de bază pentru pască, dar și a formei de copt. Pune brânza la scurs într-o sită deasă. Scoate ouăle și untul de la rece și lasă-le pe masa de lucru pentru a se încălzi. Unge bine pereții formei de copt și baza cu unt moale.

Cum prepari pască zebră fără aluat

Folosește mixerul pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de pregătire a compoziției. În bolul mixerului adaugă untul moale și zahărul și amestecă-le până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează în crema de unt, unul câte unul, cele 5 ouă. Adaugă și sarea.

Pune brânza scursă în alt bol și mixeaz-o pentru a deveni fină și cremoasă. Adaug-o peste ingredientele din bolul mixerului și omogenizează compoziția.

Împarte compoziția obținută  în două părți egale, apoi adaugă într-o parte linguri de compoziție din cealaltă parte. Pune pudra de cacao într-un bol și toarnă treptat peste ea laptele rece, în timp ce amesteci cu un tel pentru omogenizare. Adaugă compoziția de cacao în bolul de unde ai luat cele două linguri de compoziție. Adaugă esența de rom în compoziția cu cacao și pe cea de vanilie în compoziția simplă.

Descoperă și rețeta de pască tradițională cu aluat de cozonac.

Cum montezi și coci pasca în două culori

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Presară zahăr pudră peste untul cu care ai uns forma de copt. Acesta are rolul de a ajuta pasca să se desprindă frumos de pe forma de copt.

Ia două linguri mari și pune una în bolul cu compoziție simplă și pe cealaltă în bolul cu compoziția colorată. Ia două linguri din compoziția cu cacao și pune-le la mijlocul formei de copt, una peste alta. Apoi ia două linguri din compoziția simplă și pune-le una peste alta peste compoziția cu cacao. Ia din nou două linguri din compoziția de cacao și pune-le peste compoziția albă. Pune de fiecare dată următoarea compoziție exact în mijlocul formei de copt, peste compoziția anterioară. Compozițiile se vor întinde singure spre lateralele formei de copt și se va obține efectul de zebră.

Continuă să pui cele două compoziție de aluat, alternativ până când se termină. Pentru a se nivela compoziția de pască zebră fără aluat, trântește ușor forma de copt pe masă.

Pune pune pasca bicoloră în cuptor și coace-o pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească bine în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou rotund.

Las-o la rece până în momentul servirii.

Din categoria rețetelor de cozonac, îți recomandăm să încerci rețeta de cozonac împletit în formă rotundă, cu rahat și lămâie.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
2 mai, 06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao