Paste cu ciuperci. Rețeta care se prepară în doar câteva minute
Dacă vrei să încerci un preparat sățios și sănătos, este timpul pentru o porție de paste cu ciuperci. Pot fi consumate atât în zilele în care se ține post cât și în weekend-urile în care nu ai chef să stai prea mult în bucătărie.
De la mic la mare adorăm să mâncăm paste, de diferite forme și în diferite combinații. Dacă vrei un prânz rapid sau o cină ușoară, cu siguranță poți alege preparate cu paste.
Ți-am pregătit o rețetă de paste cu ciuperci pe care sigur o vei prepara des. Iată mai jos lista de ingrediente și pașii pe care este necesar să-i urmezi pentru a avea în farfurie cele mai bune și sănătoase paste.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, pune la fiert o oală cu apă și, când a început să clocotească, adaugă o linguriță de sare și amestecă până se dizolvă. Când s-a atins punctul de fierbere, adaugă pastele. Lasă-le să fiarbă cel mult 7-8 minute și apoi scoate-le. Ai în vedere faptul că urmează să mai stea pe foc împreună cu sosul.
După ce ai terminat cu pastele, începe să călești ciupercile. Ia o tigaie puțin adâncă și pune-o pe aragaz la foc mediu. Adaugă două linguri de ulei de măsline, în care pune usturoiul curățat și tăiat mărunt.
Cum speli corect ciupercile
Curăță ciupercile, spală-le bine și apoi taie-le în felii medii. Găsești aici câteva tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie de unde poți să alegi ce crezi că se pretează mai bine la felul de mâncare pe care vrei să-l faci. Este de evitat să speli ciupercile. Chiar dacă le bagi în apă pentru o perioadă scurtă de timp, ele absorb rapid o cantitate mare de lichid. Este de preferat să le cureți bine și apoi să le treci rapid printr-un jet de apă rece.
Pune ciupercile în tigaie, peste usturoi, și amestecă bine ca să se uniformizeze gustul și să se gătească. Lasă-le la gătit până când se evaporă apa pe care o lasă. După ce sunt gata, adaugă laptele de cocos și condimentele și continuă să amesteci bine pentru încă 3 minute. La final adaugă sare și piper după gust.
Tot ce mai ai de făcut acum pentru o porție de paste cu ciuperci este să adaugi pastele. Pentru a obține un gust bun, scurge-le bine de apa în care au fiert, atenție să nu le bagi în apă rece, și pune-le în sosul de ciuperci cu lapte de cocos. Rețeta de paste cu ciuperci este aproape gata, este recomandat să le mai fierbi timp de 2-3 minute, apoi stinge focul.
Pentru un gust deosebit toacă mărunt puțin pătrunjel proaspăt și presară-l peste paste. Iar dacă îți plac rețetele de paste cu pătrunjel, poți încerca și o rețetă de spaghete aglio e olio.