Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Prânz
bucătăria: Italiană

Pentru una dintre mesele principale ale meniului zilnic, îți recomandăm să prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo, cunoscută sub denumirea de Fettucine Chicken Alfredo.

Publicat: 10 octombrie 2022, 08:44

Galerie foto

Pastele fetucinne cu pui și sos Alfredo se servesc garnisite cu pătrunjel verde / Shutterstock

Rețeta este inspirată din bucătăria italiană, bucătărie specifică preparatelor cu paste. Rețeta originală a fost inventată de italianul Alfredo di Leilo în 1941 la restaurantul său din Roma „Alfredo ala Scrofa”. Se prepara din paste fettucine fierte și scăldate într-un sos de unt cu parmezan. Ulterior, rețeta a fost preluată de bucătarii americani care au adaptat-o și au introdus în sos și smântâna.

Citește și

Pastele preparate în acest mod sunt tare gustoase, cremoase și consistente. Dacă nu ai încercat încă rețeta, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acesteia.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea pieptului de pui c are necesită mai mult timp. Între timp, poți fierbe și pastele, iar când ai și pastele și pieptul de pui gata, te ocupi de sos.

Cum prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo

Porționează pieptul de pui în bucăți mici pe care le condimentezi cu sare și piper și le lași la odihnit 15-20 de minute, în apă rece. Apoi, așază o tigaie antiaderentă pe flacăra aragazului și las-o la încins fără a adăuga grăsime. Adaugă bucățile din piept de pui și rumenește-le pe toate părțile, până când se deschid bine la culoare. Pune bucățile de carne într-un bol și acoperă bolul cu un capac să se mențină carnea caldă.

Pune o oală cu apă la fiert, iar când apa începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare. Amestecă până când sarea se topește. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe pastele în modul clasic, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Nu arunca apa de la paste! Citește aici un articol pentru a te informa ce poți face cu apa de la paste.

În timp ce pastele fierb, poți prepara și sosul Alfredo.

În tigaia în care ai preparat carnea pune untul la topit. Curăță cățeii de usturoi, strivește-i ușor presându-i cu un tocător de lemn și adaugă-i în tigaia cu unt.  Amestecă-i bine în untul topit pentru câteva secunde, atât cât să-și degaje aroma, apoi îi îndepărtezi. Adăugă smântâna de gătit și amestec-o rapid cu untul aromat cu usturoi. Lasă sosul de smântână să fiarbă pentru un minut, apoi adaugă parmezanul răzuit. Amestecă intens cu o spatulă până când parmezanul se topește, apoi adăugă carnea de pui. Presară puțin piper și sare, după gust.

Scurge pastele fierte și adaugă-le în sosul Alftredo. Mai adaugă din apa în care au fiert pastele, dacă sosul este prea consistent.

După stingerea focului, sau în timpul servirii, garnisește delicioasele paste cu pui și sos Alfredo cu pătrunjel verde și frunze de busuioc.

Din aceeași categorie de rețete delicioase cu paste, îți recomandăm pentru data viitoare o rețetă de paste cu ciuperci. Este o rețeta care se prepară în doar câteva minute.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Te-ar mai putea interesa și
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
24 decembrie, 05:29
Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Cele mai neobişnuite lucruri amanetate de români de Crăciun. Cei mai avantajaţi sunt patronii: "Primim absolut orice"
Cele mai neobişnuite lucruri amanetate de români de Crăciun. Cei mai avantajaţi sunt patronii: "Primim absolut orice"
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Florin Răducioiu a rupt tăcerea despre logodnica cu 10 ani mai tânără: „N-am crezut că voi avea o soție româncă”. Dezvăluiri rare
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Cele 10 alimente sau mâncăruri care te îmbătrânesc. De ce e bine să le mănânci cu moderație
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Un nou super-continent se va forma pe Pământ. Cât de schimbată va fi planeta
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Idei de platouri cu aperitive pentru masa de Crăciun. Ce poți să pregătești pentru un meniu festiv

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Ce să pui în aluatul de cozonac pentru a ieși pufos și fraged. Cât timp se frământă

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Care e cea mai bună carne pentru sarmale. Sfaturi ca să iasă perfecte

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită

Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta

Lista celor mai bune ingrediente pentru salata de boeuf. Ce nu trebuie să lipsească din rețeta ta