Pere fierte în vin. Desertul potrivit pentru o masă elegantă

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Rețeta de pere fierte în vin reprezintă un desert sofisticat și aromat, care combină dulceața fructelor cu aromele bogate ale vinului. Dacă ești în căutarea unui preparat elegant pentru o cină specială sau pentru ocazii festive, nu ezita să îl încerci.

Pere fierte în vin și servite pe o tavă argintie
Perele fierte în vin se pot servi atât ca desert, cât și drept garnitură / Shutterstock

Perele fierte în vin își au originea în bucătăria franceză și în cea mediteraneană, unul atât perele, cât și vinul sunt ingrediente de bază. Cel mai adesea se întâlnesc în zona Provance, din sudul Franței, o regiune viniviticolă cu tradiție de sute de ani.

La început, fierberea fructelor în vin roșu sec a fost folosită pentru a le conserva pentru sezonul rece, însă tehnica a devenit populară și pentru preparate destinate consumului imediat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală și se curăță perele. Se îndepărtează partea de jos pentru a le putea așeza mai ușor în vas.

Cum prepari rețeta de pere fierte în vin

Într-o oală mare, se combină vinul, zahărul, coaja rasă de lămâie sau portocală, scorțișoara, cuișoarele și extractul de vanilie. Apoi se pun perele și se adaugă apa. Se pune vasul pe foc și se aduce la punctul de fierbere, apoi se dă focul mai mic și se lasă perele să fiarbă la foc mic aproximativ 20-30 de minute sau până când devin moi, dar nu se dezintegrează.

După ce perele s-au fiert, se scot din oală și se așează pe farfurii individuale.

Lichidul din oală se fierbe până când acesta se reduce la un sirop mai gros. Când a atins consistența dorită, se scot batonul de scorțișoara și cuișoarele și se toarnă peste perele din farfurii.

Ce fel de pere pot fi fierte în vin și cum alegi sortimentul potrivit

Alegerea perelor este un prim pas important în prepararea acestui desert. Perele care rămân ferme la fierbere sunt ideale pentru ca preparatul să aibă un aspect plăcut.

Poți folosi pere Bosc care au coaja maro și o pulpă densă, care rezistă bine la fierbere. De asemenea, sunt potrivite și perele Anjou care au coajă subțire și o carne dulce și ușor granulată.

Un alt soi numai bun pentru fiert în vin sunt perele Red Bartlett, cu coajă roșie și o carne dulce și suculentă.

Vinul este cel care dictează aroma finală a desertului. Cel mai des se folosește vin roșu dulce, mai ales dacă para fiartă în vin va fi servită la desert.

Merlot sau Cabernet Sauvignon dulce pot da arome de fructe roșii și o notă de dulceață la preparat. Vinul Porto aduce note de fructe uscate și condimente. Află mai multe despre beneficiile consumului unui pahar de vin înainte de culcare. Vezi cum te poate ajuta în timp.

Poți folosi și vin alb pentru a fierbe perele. Un vin alb dulce, precum Riesling sau Gewürztraminer, poate oferi arome florale și o dulceață subtilă, iar cel sec cum ar fi Chardonnay sau Sauvignon Blanc, poate oferi prospețime și aciditate.

Cum se servesc perele fierte în vin

Cel mai des perele fierte în vin se servesc ca desert fie cald, fie rece, cu siropul de vin turnat peste ele. Le mai poți pune alături frișcă sau înghețată de vanilie pentru o notă de prospețime și o textură cremoasă.

Perele fierte în vin se potrivesc de minune cu brânzeturile bogate, cum ar fi brânza de capră sau brânza Roquefort. De asemenea, sunt o garnitură rafinată pentru diferite preparate din carne, cum ar fi friptură de porc sau carne de vânat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu ciocolată și pere secționat, pe un platou de lemn rotund, alături de o pară întreagă și un sfert de pară
Galerie foto
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă
borcan cu gem de pere
Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră
Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră
Borcan cu dulceață de pere
Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr
Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Ghid pentru femeile aflate la menopauză. Care sunt obiceiurile sănătoase de urmat
Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Hartă meteo ANM
Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Hartă meteo ANM
Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii în jumătate de ţară, inclusiv în Bucureşti. Hartă meteo ANM
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Nicușor Dan, declarații în direct la Observator Antena 1, după prima întâlnire față în față cu George Simion
Nicușor Dan, declarații în direct la Observator Antena 1, după prima întâlnire față în față cu George Simion
Nicușor Dan, declarații în direct la Observator Antena 1, după prima întâlnire față în față cu George Simion
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Pancakes cu banane și căpșuni
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
închide