Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe
Dacă ți-au atras privirea interesantele felii de pizza turcească în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-uri, află că le poți prepara cu ușurință în propria bucătărie. Îți oferim mai jos rețeta de Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe.
Pidele turcești se prepară tot dintr-un aluat dosit, dar mai fraged decât aluatul clasic de pizza. Frăgezimea este dată adaosul de ouă, unt și lapte. Este un aluat asemănător celui de cozonac, dar neîndulcit. Umpluturile pentru pide turcești se pot pregăti în mai multe moduri, în funcție de gustul fiecăruia. În rețeta clasică se folosește carne de miel, tocată. Dar se poate adăuga și alt tip de carne tocată sau o combinație de brânzeturi. Se pot folosi și diferite umpluturi vegetariene pe bază de spanac sau ciuperci, etc.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru aluat de pizza, inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru pidele turcești umplute cu carne tocată și legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului care necesită trei etape: amestecarea ingredientelor, frământarea aluatului și dospirea acestuia. În timp ce aluatul se dospește vei pregăti umplutura pentru pizza.
Cum prepari aluat pentru pide turcești sau Pizza turcească
Pune făina într-un bol de frământare, dar nu înainte de a o trece prin sită. Amestecă într-un alt bol drojdia cu zahărul și adaugă amestecul la mijlocul făinii din bol. Toarnă puțin lapte cald peste drojdie și zahăr și amestecă ușor încorporând în amestec și din făină. Amestecă oul cu sarea și untul topit și adaugă-le în bolul cu ingrediente. Apoi începe amestecarea acestora, turnând în fir subțire restul de lapte cald.
Frământă aluatul până când nu se mai lipește de mâini, acoperă-l cu un prosop sau o folie alimentară și lasă-l la dospit pentru 45 de minute.
Între timp te ocupi de pregătirea ingredientelor pentru umplutură.
Pune o tigaie cu uleiul la încins și adaugă partea albă de la ceapă și usturoi, tocată mărunt. Amestecă ingredientele prin uleiul încins timp de câteva secunde, apoi adaugă carnea tocată. Presără sare, piper și cimbrișor și amestecă bine carnea cu ceapa și usturoiul din tigaie. Când granulele de carne se deschid la culoare, adaugă sosul de roșii. Amestecă bine toate ingredientele și mai lasă-le la preparat 4-5 minute. Apoi stinge focul și lasă compoziția pentru umplutură la răcit, până când se dospește aluatul.
Descoperă și rețeta de pizza Quattro Formaggi.
Cum formezi și coci pizza turcească
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Împarte aluatul în două părți egale. Întinde fiecare parte de aluat cu sucitorul, oferindu-i o formă ovală, alungită. Împarte și umplutura în două și pune-o la mijlocul foilor de aluat, lăsând 2 cm de margini libere. Aluatul liber de pe margini îl aduci deasupra umpluturii. La capete, răsucești ușor aluatul ca la opincuțele țărănești. Vei forma 2 pide cu dimensiunile aproximative de 30 x 15 cm. Unge aluatul la suprafață cu ou bătut.
Presară cuburi de roșii, cuburi de ardei gras și de ardei iute, dar și cașcavalul răzuit, peste umplutura de carne tocată.
Coacem delicioasele pide turcești sau pizza turcească pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius. Savurează-le calde sau reci, presărate cu verdeață tocată, simple sau cu ketchup.