Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varză

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.

Publicat: 24 august 2022, 08:41

Galerie foto

Plăcintele cu varză sunt delicioase savurate calde, cu o lingură de smântână / Shutterstock

Plăcintele se prepară destul de simplu, dintr-un aluat dospit umplut cu varză călită, proaspătă sau murată. Sunt foarte delicioase, mai ales savurate calde, cu o lingură de smântână deasupra. Dar nu sunt de refuzat nici reci și pot constitui baza gustărilor din pauza de masă de la birou.

Citește și

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte rusești cu varză.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatul pentru plăcintele rusești cu varză care necesită un timp de preparare, apoi un alt timp pentru dospire. Iar în acest interval de timp poți prepara varza călită pentru umplutura plăcintelor.

Pașii necesari preparării aluatului pentru pirojki cu varză

Pune laptele într-o cratiță pe flacăra aragazului. Lasă laptele să se încălzească doar atât cât suportă degetul temperatura laptelui. Într-o tigaie, pune untul la topit.

Ia un bol încăpător și trece făina prin sită direct în el. Adaugă sarea și amestecă-le. Creează o adâncitură la mijlocul făinii din bol. Acolo vei adăuga drojdia uscată împreună cu zahărul. Picură și puțin lapte cald și amestecă până când drojdia și zahărul se lichefiază. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute. După acest interval de timp, adaugă untul topit peste drojdie. Începe să torni din laptele cald, în timp ce amesteci făina din bol cu amestecul de drojdie și unt topit.

Frământăm aluatul până devine compact și nelipicios. Din nou acoperă bolul cu un ștergar și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 50-60 de minute.

Îți oferim și o rețetă de aluat pentru pizza de casă.

Pași necesari pentru a prepara varza călită

Îndepărtează primele foi de la varză, apoi toacă varza în fâșii subțiri. Pune fâșiile de varză într-un bol și presară puțină sare peste ele. Amestecă varza cu sarea și las-o la odihnit pentru 10-12 minute. În acest interval de timp varza se va deshidrata ușor și va forma lichid în bol.

Curăță ceapa și morcovul și toacă-le mărunt sau dă-le pe răzătoare. Pune uleiul într-o tigaie adâncă și așază tigaia pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa cu morcovul. Amestecă ingredientele în uleiul încins și călește-le până când încep să se pătrundă.

Scurge bine varza de lichid și o adaug-o peste legumele călite. Amestecă ușor varza cu ceapa și morcovul. Lasă-le să se călească pentru aproximativ 20-25 de minute, la foc de intensitate mică. Mai agită tigaia din când în când pentru o călire uniformă. Apoi, lasă varza călită să se răcească până când se dospește aluatul.

Pași de montare și coacere a plăcintelor Pirojki cu varză

Când aluatul își dublează volumul, înseamnă că este dospit suficient.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în 12 bucăți pe care le modelezi în formă de bile și le pui pe masa de lucru presărată cu făină.

Ia pe rând fiecare bilă și, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi, întinde-o într-o foaie circulară, dar nu foarte subțire. Pune la mijlocul fiecărei foi de aluat câte o lingură din varza călită. Apoi unește marginile aluatului peste umplutură. Răsucește-le ușor pentru a nu se desface. Pune hârtie de copt în tava cuptorului și aranjează plăcintele cu varză în ea, la distanțe de 2-3 cm între ele.

Vezi mai multe imagini cu plăcintele rusești în GALERIA FOTO!

Plăcintele se modelează sub formă de bile cu umplutură de varză în interior / Shutterstock


Amestecă într-un bol gălbenușul de ou cu laptele. Unge plăcintele cu acest amestec folosind o pensulă de patiserie. Pune tava cu pirojki cu varză la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Lasă-le să se tempereze pentru a le putea savura, alături de cei dragi. Și, dacă adori plăcintele în varianta sărată, îți oferim și o rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde preparate la tigaie.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioase
4 rețete de plăcinte cu carne. Preparate cu adevărat delicioase
Plăcintă cu mere și dulceață de gutui, gustoasă și foarte aromată
Plăcintă cu mere și dulceață de gutui, gustoasă și foarte aromată
Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si delicios
Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert simplu si delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă