Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de ciocolată. Rețeta reinterpretată a celui mai iubit desert
Prăjitura Albă ca Zăpada este desertul copilăriei multora dintre noi. E din vremuri în care doamnele încercau să prepare prăjituri apetisante în casă, cu foi și creme complicate. Erau gustoase chiar și cu ingredientele de atunci. Îți dai seama cum este prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de ciocolată când ai la dispoziție unt adevărat și ciocolată de cea mai bună calitate?
La origine, prăjitura Albă ca Zăpada avea cremă albă, de vanilie și lămâie. De aici îi vine și numele. Deși și această variantă este delicioasă, fiecare gospodină a încercat să o îmbunătățească după preferințele ei. În unele variante este presărată cu fulgi de cocos, iar în altele crema albă este înlocuită cu cea de ciocolată.
Evident, în ceea ce privește crema poți să îți aduci aportul cât de mult dorești. La fel de gustoasă va fi și dacă faci cremă caramel, dacă adaugi fructe sau diverse tipuri de nuci.
Dacă în urmă cu câțiva ani foile se coceau doar pe fundul tăvii astăzi lucrurile sunt mult mai simple. Pentru că ai hârtie de copt sau foi de silicon poți să le coci în tavă fără probleme. Poți întinde aluatul direct pe foaia de copt și apoi să le transferi pe tavă. Dacă ai foaie de silicon cu atât mai bine pentru că totul va fi mult mai ușor. Compoziția este potrivită pentru o tavă de 33X42 cm.
Prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de ciocolată fără zahăr
Prăjitura Albă ca Zăpada este un desert delicios, dar și bogat în calorii. Crema nu are cum să iasă la fel de fină dacă untul folosit are mai puțină grăsime, iar folosirea unei alt tip de făină nu e recomandată. Totuși, poți înlocui zahărul cu stevia, respectând indicațiile date de producător. O altă variantă este xilitolul, care are o capacitate de îndulcire similară cu zahărul, dar foarte puține calorii.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru foi se mixează până se omogenizează ouăle, zahărul, uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu oțet și făina. Compoziția rezultată se împarte în 6 părți egale. Se întind foi dreptunghiulare. Se pun pe fundul unei tăvi și se coc pe rând la 180°C. Se scot și se lasă deoparte.
Pentru cremă se pun pe foc ouăle bătute cu zahăr, laptele, făina și pudra de cacao. Când crema clocotește se adaugă ciocolata. Se amestecă constant. Se lasă pe foc până când se îngroașă suficient. Apoi se ia de pe foc și se adaugă untul. Se amestecă până se topește, iar crema devine fină și mătăsoasă. Se lasă să ajungă la temperatura camerei.
Pe un platou se pune o foaie care se unge cu un strat generos de cremă, deasupra se pune o altă foaie și se repetă procedeul până se termină foile și crema. Se lasă la rece peste noapte.