Prăjitură cu mere, fără coacere. Un desert ușor și răcoritor
E vară, e cald, iar tot ce își dorești e să stai cât mai puțin în bucătărie? Avem soluția pentru un desert gustos, care se face foarte repede și nu necesită coacere: prăjitură cu mere.
Ce poate fi mai îmbietor decât un desert care nu conține făină, unt, ulei sau zahăr? Cu toate acestea este moale și dulce, perfect pentru o gustare ușoară și răcoritoare. Atunci când ești obosită sau prea ocupată ca să stai în bucătărie să faci un desert tradițional, încearcă un desert fără coacere. Această prăjitură cu mere se prepară în 5 minute.
Îți prezentăm mai jos ingredientele și modul de preparare al desertului pe care îl vei face iar și iar vara aceasta.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru a face această prăjitură cu mere este să amesteci bine sosul de mere și făina de cocos. Se amestecă până când făina de cocos este complet încorporată în sosul de mere. Amestecul tău ar trebui să fie gros ca aluatul clasic de prăjituri. În funcție de cât de apos este sosul de mere, poate fi necesar să adaugi încă 1 lingură de făină de cocos.
Când aluatul este gata, ia o tavă de dimensiune medie, pune pe ea hârtie de copt și toarnă compoziția. Întinde aluatul de prăjitură cu mere în tava pregătită folosind o spatulă pentru a netezi suprafața.
Cum se depozitează prăjitura cu mere, fără coacere
Prajitura se poate savura imediat, dar este recomandat să o bagi la frigider pentru aproximativ 1 oră. Asta va ajuta făina de cocos să se înmoaie pe măsură ce absoarbe sosul de mere și va face mai ușoară felierea.
Dacă ți se pare că bucățile de prăjitură cu mere sunt prea moi, le poți coace 30 sau 40 de minute la 170 °C. Sau, dacă ești fan mere și ai timp să stai mai mult în bucătărie, poți să încerci să faci o plăcintă cu mere, fără zahăr. Poate deveni rapid desertul de care nu te mai saturi.
Poți să folosești sos de mere cu zahăr sau fără, în funcție de cât de dulci îți plac prăjiturile. Această prăjitură cu mere este suficient de dulce ca să folosești sos de mere fără îndulcitor. Poți să cumperi acest sos de mere sau să-l prepari singură, acasă.
Făina de cocos este folosită în această rețetă ca să lege aluatul. Este făcută din pulpă de nucă de cocos care este uscată și apoi măcinată până s-a transformat în pulbere, creându-se o consistență foarte asemănătoare cu făina. Tocmai de aceea este potrivită pentru această rețetă. Va absorbi multă zeamă din sosul de mere, se va înmuia și se va extinde, creând o textură asemănătoare unui tort. De asemenea, este dulce în mod natural, așa că nu va reduce dulceața prăjiturii cu mere.
Cum faci sosul de mere acasă
Rețeta este foarte ușoară și nu necesită nicio tehnică specială. Spală bine merele, curăță-le și taie-le în felii. Următorul pas se face la aragaz. Pune o cratiță cu apă la fiert, adaugă feliile de mere și fierbe-le pnă devin foarte moi. Scurge-le bine și apoi pune-le într-un robot de bucătărie sau într-un blender și mixează-le până când sosul de mere ajunge la consistența dorită.
Dacă sosul de mere pe care l-ai obținut este prea gros, mai adaugă puțină apă. Dacă merele nu sunt foarte dulci, poți adăuga zahăr până ajungi la gustul care-ți place.
Cu toții am auzit că un măr pe zi ține doctorul departe, dar cum rămâne cu sosul de mere? Acest piure de fructe întotdeauna gustos este mereu o variantă pentru o gustare în orice moment al zilei. Află care sunt efecte secundare surprinzătoare ale consumului de sos de mere.