Prăjitura Raffaello. Rețetă delicioasă de prăjitură cu nucă de cocos

Fără coacere
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă cu nucă de cocos, te poți opri din căutări pentru că prăjitura Raffaello întrunește toate așteptările.

Maria Udrea
Publicat: 15 decembrie 2022, 07:00

Galerie foto

Prăjitura Raffaello se porționează mai bine a doua zi / Shutterstock

Este una dintre cele mai gustoase și aromate prăjituri. Se compune din blaturi fine cu amidon, însiropate cu lapte de cocos și umplute cu o delicioasă cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Nuca de cocos este prezentă atât în blaturi, cât și în cremă și la decor. Prăjitura poate fi preparată cu succes pentru un platou cu prăjituri festive.

Citește și

Poți prepara pentru decorul acesteia și celebrele bomboane Raffaello – descoperă aici rețeta. În continuare îți oferim rețeta prăjiturii Raffaello, cu listă de ingrediente și pașii necesari preparării.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului care necesită un timp de pregătire, un alt timp de coacere, apoi răcire. Poți prepara blatul și cu o zi înainte, este chiar recomandat, pentru că se va secționa mult mai bine.

Cum prepari blatul pentru prăjitura Raffaello

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 30/40 cm în care așezi hârtie de copt.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le bine până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă lingură cu lingură zahărul, amestecând continuu. Te oprești din a amesteca atunci când obții o bezea densă și lucioasă.

Amestecă gălbenușurile cu vanilia și adaugă-le peste bezea, amestecând delicat cu o spatulă. La final adaugă treptat și făină cernută împreună cu amidonul. Întinde compoziția pentru blatul de prăjitură în tavă și coace blatul pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi îl răstorni pe un blat și îl secționezi transversal, în două părți.

Prepară crema de ciocolată albă

Pune la topit, într-o crăticioară, ciocolata albă cu 100 ml de smântână pentru frișcă. După topire, omogenizează bine compoziția și las-o să se răcească. Apoi încorporează în compoziție mascarponele și un praf de sare.

Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos.

Pune restul de smântână pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă câte puțin din crema de ciocolată albă cu mascarpone, vanilia și amestecă intens pentru omogenizare. Nu amesteca în exces pentru a nu se tăia crema.

Cum montezi prăjitura Raffaello

Așază prima parte de blat în tava de copt și toarnă uniform peste el, jumătate din laptele de cocos Întinde peste blatul însiropat jumătate din cremă. Așază a doua parte de blat, însiropează-l cu lapte de cocos și întinde deasupra cea de-a doua parte de cremă.

Decorează prăjitura cu fulgi de cocos și pune-o la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta. Când o vei porționa, poți decora fiecare porție cu migdale sau cu bomboane Raffaello, decupate în două.

Dacă ți-am stârnit pofta de a prepara prăjituri delicioase și spectaculoase, îți mai oferim și rețeta pentru prăjitura Tosca. Este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri celebre.

Citește și
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști
Prăjitură cu mere și cocos, simplă și delicioasă
Prăjitură cu mere și cocos, simplă și delicioasă
Rețete cu făină de cocos. Cu ce este diferită față de făina de grâu
Rețete cu făină de cocos. Cu ce este diferită față de făina de grâu
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...

Parteneri

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă