Prăjitura Snickers. Un desert simplu și delicios
Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură mai deosebită care să încânte atât gustul cât și aspectul, îți recomandăm să încerci prăjitura Snickers. Este compusă dintr-o combinație de straturi irezistibile.
Galerie foto
Are la bază un blat din albușuri cu nucă, acoperit cu o glazură de ciocolată albă. Peste ciocolata albă tronează o cremă de caramel cu alune, acoperită de un strat generos de ciocolată neagră. Nu ai cum să reziști tentației de a degusta așa combinație de straturi delicioase. Și pe măsură ce vei descoperi gusturile deosebite, vei dori încă o porție și încă una.
Prăjitura a fost preparată și denumită după celebrele batoane Snickers care se găsesc în magazinele alimentare. Nu este cu nimic mai prejos decât acele batoane mult adorate, este chiar mai delicioasă și mai consistentă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării uneia dintre cele mai delicioase prăjituri de casă.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca la oricare rețetă de prăjitură se începe cu prepararea blatului care constituie baza prăjiturii.
Cum prepari blatul și glazura de ciocolată albă pentru prăjitura Snickers
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă albușurile cu un praf de sare până când devin spumoase. Apoi, adaugă zahărul, lingură cu lingură, amestecând continuu. Vei obține o bezea fermă și lucioasă care va rămâne fixată pe pereții vasului.
Adaugă nuca măcinată fin, esența de vanilie, iar la final, făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Amestecă compoziția cu o spatulă folosind mișcări circulare, de jos în sus, așa cum se procedează și la rețeta clasică de pandișpan. Astfel, compoziția va rămâne cremoasă și aerată.
Pune hârtie de copt într-o tavă cu laturile de aproximativ 33/40 cm. Întinde în tavă compoziția de bezea cu nucă și niveleaz-o frumos la suprafață. Coace blatul de prăjitură pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul să se răcească complet, apoi îl vei acoperi cu glazura de ciocolată albă.
Pentru glazură pune un bol pe baie de aburi sau la microunde și adaugă în el ciocolata ruptă și untul sau uleiul. Amestecă până la topirea ciocolatei și omogenizarea compoziției. Toarnă glazura fierbinte peste blatul răcit.
Cum prepari crema caramel cu nuci și glazura de ciocolată neagră
Pune gălbenușurile într-un bol și amestecă-le cu 50 de grame de zahăr, până când acesta este topit.
Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, pune la caramelizat 150 gr de zahăr. Când zahărul este topit, adaugă untul tăiat în cubulețe și amestecă până la topirea acestuia.
Îndepărtează crăticioara de pe foc, adaugă alunele în crema caramel. Amestecă pentru câteva secunde să se mai tempereze crema, apoi adaugă gălbenușurile. Amestecă intens și pune din nou cratița pe flacăra aragazului. Mai fierbe crema pentru câteva minute până când începe să se îngroașe, apoi las-o să se răcească. Întinde crema caramel răcită peste glazura de ciocolată albă de la prăjitura Snickers.
Vezi aici cum se prepară și rețeta pentru sos caramel sărat.
Pentru a prepara glazura de ciocolată albă, procedezi ca la glazura de ciocolată albă. Pune ciocolata ruptă și untul sau uleiul într-un bol așezat pe baie de aburi. Amestecă până la topirea ciocolatei și omogenizarea compoziției. Toarnă glazura ușor fierbinte peste crema caramel. Lasă glazura de ciocolată neagră să se întărească înainte de a porționa prăjitura.
Iar pentru data viitoare când mai dorești să prepari o prăjitură deosebită, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură Tosca.