Prăjitura Snickers. Un desert simplu și delicios

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură mai deosebită care să încânte atât gustul cât și aspectul, îți recomandăm să încerci prăjitura Snickers. Este compusă dintr-o combinație de straturi irezistibile.

Publicat: 30 octombrie 2022, 07:00

Galerie foto

Prăjitura Snickers se porționează frumos după ce se întărește glazura de ciocolată neagră / Rețetefeldefel.ro

Are la bază un blat din albușuri cu nucă, acoperit cu o glazură de ciocolată albă. Peste ciocolata albă tronează o cremă de caramel cu alune, acoperită de un strat generos de ciocolată neagră. Nu ai cum să reziști tentației de a degusta așa combinație de straturi delicioase. Și pe măsură ce vei descoperi gusturile deosebite, vei dori încă o porție și încă una.

Prăjitura a fost preparată și denumită după celebrele batoane Snickers care se găsesc în magazinele alimentare. Nu este cu nimic mai prejos decât acele batoane mult adorate, este chiar mai delicioasă și mai consistentă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării uneia dintre cele mai delicioase prăjituri de casă.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Ca la oricare rețetă de prăjitură se începe cu prepararea blatului care constituie baza prăjiturii.

Cum prepari blatul și glazura de ciocolată albă pentru prăjitura Snickers

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă albușurile cu un praf de sare până când devin spumoase. Apoi, adaugă zahărul, lingură cu lingură, amestecând continuu. Vei obține o bezea fermă și lucioasă care va rămâne fixată pe pereții vasului.

Adaugă nuca măcinată fin, esența de vanilie, iar la final, făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Amestecă compoziția cu o spatulă folosind mișcări circulare, de jos în sus, așa cum se procedează și la rețeta clasică de pandișpan. Astfel, compoziția va rămâne cremoasă și aerată.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu laturile de aproximativ 33/40 cm. Întinde în tavă compoziția de bezea cu nucă și niveleaz-o frumos la suprafață. Coace blatul de prăjitură pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.  Lasă blatul să se răcească complet, apoi îl vei acoperi cu glazura de ciocolată albă.

Pentru glazură pune un bol pe baie de aburi sau la microunde și adaugă în el ciocolata ruptă și untul sau uleiul. Amestecă până la topirea ciocolatei și omogenizarea compoziției. Toarnă glazura fierbinte peste blatul răcit.

Cum prepari crema caramel cu nuci și glazura de ciocolată neagră

Pune gălbenușurile într-un bol și amestecă-le cu 50 de grame de zahăr, până când acesta este topit.

Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, pune la caramelizat 150 gr de zahăr. Când zahărul este topit, adaugă untul tăiat în cubulețe și amestecă până la topirea acestuia.

Îndepărtează crăticioara de pe foc,  adaugă alunele în crema caramel. Amestecă pentru câteva secunde să se mai tempereze crema, apoi adaugă gălbenușurile. Amestecă intens și pune din nou cratița pe flacăra aragazului.  Mai fierbe crema pentru câteva minute până când începe să se îngroașe, apoi las-o să se răcească. Întinde crema caramel răcită peste glazura de ciocolată albă de la prăjitura Snickers.

Vezi aici cum se prepară și rețeta pentru sos caramel sărat.

Pentru a prepara glazura de ciocolată albă, procedezi ca la glazura de ciocolată albă. Pune ciocolata ruptă și untul sau uleiul într-un bol așezat pe baie de aburi. Amestecă până la topirea ciocolatei și omogenizarea compoziției. Toarnă glazura ușor fierbinte peste crema caramel. Lasă glazura de ciocolată neagră să se întărească înainte de a porționa prăjitura.

Iar pentru data viitoare când mai dorești să prepari o prăjitură deosebită, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură Tosca.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greș
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greș
Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustare
Prăjituri cu miere și susan, perfecte la desert sau gustare
8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
8 secrete pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos