Preparate bogate în proteine, dar low carb, cu care să îți menții silueta toamna aceasta
Cauți preparate bogate în proteine, dar cu un conținut scăzut de carbohidrați cu care să te răsfeți toamna aceasta, care să nu îți afecteze silueta? Există o mulțime de variante atât vegetale, cât și cu carne pe care să le încerci. Ai mai jos o listă cu 4 preparate bogate în proteine, prietenoase cu silueta.
Galerie foto
Dacă iubești carnea este destul de simplu să mănânci urmând o dietă bogată în proteine, dar low carb. Orice preparat din carne gătit cât mai simplu, cu o salată alături poate fi o soluție.
Dacă vrei ceva mai variat poți să te inspiri din cele 4 preparate bogate in proteine, dar low carb pe care ți le-am pregătit. Pentru că în sezonul rece avem tendința de a mânca mai mult, trebuie să avem mai multă grijă la preparatele pe care le consumăm.
E foarte important să ținem cont de acest lucru pentru a nu avea mai târziu probleme cu kilogramele în plus.
Tigaie de legume crocante
Chiar și cu o combinație de legume poți să ai un aport semnificativ de proteine, fără să adaugi în dieta ta carbohidrați în cantități mari.
Ingrediente
- 250 g buchete de broccoli;
- 250 g buchete de conopidă;
- 2 fire de ceapă verde tăiate felii;
- 125 g mazăre;
- 2 morcovi;
- 150 g sparanghel;
- 2 linguri de ulei;
- Sare si piper
- 2 felii de pâine;
Topping
- 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
- 1 linguriță de usturoi tocat
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se taie coaja feliilor de pâine și se prăjesc până devin crocante.
Se taie tulpinile de la sparanghel. Morcovii se taie pe lungime în fâșii subțiri. Ceapa se călește timp de un minut împreună cu broccoli și conopida. Apoi se adaugă morcovii. Se lasă 2-3 minute, apoi se pun 2 linguri de apă și se adaugă mazărea și sparanghelul. Se lasă până se înmoaie.
Într-un castron se amestecă toate ingredientele pentru topping. Legumele se scot într-un castron, se toarnă peste ele toppping-ul și se pun deasupra fâșiile de pâine.
Salată mexicană cu quinoa, unul dintre acele preparate bogate în proteine picante
Salata poate fi servită ca prânz acasă sau la birou ori ca cină. Este sățioasă și are un aport de proteină vegetală, dar și de carbohidrați.
Ingrediente
Pentru salată
- 100 g năut;
- 100 g quinoa fiartă;
- 100 g castraveți cuburi;
- 100 g roșii tăiate cubulețe;
- 50 g fasole fiartă;
- 50 g baby spanac;
- 50 g porumb;
- 50 g salată verde;
- 50 g rodie;
- 25 g roșii uscate la soare;
- 20 g jalapenos;
- 20 g brânză răzuită;
- pătrunjel tocat.
Pentru dressing cu coriandru și limetă:
- sucul de la 1 limetă;
- 4 căței de usturoi pisat;
- 20 ml oțet;
- 20 ml ulei de măsline;
- sare;
- coriandru proaspăt tocat.
Mod de preparare
Pentru sosul de limetă cu coriandru se pun într-un blender toate ingredientele și se procesează până se omogenizează.
Pentru salată se amestecă quinoa fiartă, năutul, castraveții tăiați cubulețe, roșiile tăiate cubulețe, fasolea fiartă, spanacul, porumbul, salată verde, rodia, roșiile uscate la soare, jalapenos feliați, pătrunjelul tocat și sosul de limetă și coriandru. Se ornează cu rodie, cașcaval ras.
Chiftele picante de pui la cuptor
Chiftele picante pot fi păstrate la frigider pentru 5-6 zile, în vase închise etanș. Se pot servi cu salate sau cu diverse sosuri.
Ingrediente
- 500 g carne de pui tocată;
- 2 cepe tocate;
- 5 căței de usturoi tocat
- 6 ardei iute verzi;
- 1 linguriță de pastă de usturoi ghimbir;
- 1 ou;
- 2 linguri de kabab masala;
- 1 praf de sare;
- 1 praf de pudră de chilli roșu;
- 1 praf de piper;
- 1 lingură de ulei.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se amestecă oul bătut cu praful de ardei iute, sarea și piperul. Se pune peste carnea tocată tocată, se amestecă și se dă deoparte 10 minute. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul și pasta de ghimbir. Se pune ulei și se amestecă bine. Apoi se pune kebab masala și se amestecă până se încorporează. Se dă la rece pentru cel puțin o oră și jumătate.
Apoi, cu mâinile ude se formează chiftele. Se ia o tavă pe care a fost pusă hârtie de copt și se așează pe ea chiftelele. Se dau la cuptor pentru 10 minute, se întorc și se mai lasă alte 15 minute. Se servesc cu felii de lămâie și ardei iuți.
Și pentru perioadele de post, îți recomandăm rețeta de chiftele din cartofi și morcovi.
Ouă bătute, unul dintre cele mai simple preparate bogate în proteine
Ouăle bătute sunt cel mai simplu preparat prin care poți să aduci în dieta ta. Poți să le servești cu o salată de legume alături.
Ingrediente
- 4 ouă;
- 50 ml lapte;
- sare;
- piper;
- 30 g unt.
Mod de preparare
Ouăle se bat ușor, se adaugă laptele, sarea și piperul și se mai bat până se încorporează toate ingredientele. Se topește untul într-o tigaie neaderentă și apoi se toarnă amestecul de ouă. Se amestecă încontinuu astfel încât să se formeze bucăți mici de ouă bătute. Se gătește până nu rămâne niciun pic de ou crud.