Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă obișnuiești să adaugi diferite arome în blaturile pentru prăjituri sau în creme, o parte dintre acestea le poți prepara în propria bucătărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de pudră din coji de portocale pe care o poți experimenta și cu alte citrice.

Bol cu pudră din coji de portocale, alături de felii de portocale
Galerie foto

Galerie foto

Pudra de portocale poate fi preparată cu granulația mai fină sau mai grosieră / Profimedia Images

Nu trebuie să cumperi portocale special pentru a face pudră din cojile lor. Atunci când dispui de mai multe și prepari un suc proaspăt sau o dulceață, folosește cojile în acest scop. Poți păstra cojile uscate mai mult timp, iar atunci când se strâng mai multe, le transformi în pudră. Te vei bucura mai târziu de aroma lor, păstrată intactă în borcane de sticlă sau în pungi de hârtie. O poți folosi la aromatizarea deserturilor, dar și a băuturilor, compoturilor sau a diferitelor sosuri.

Citește și

Poți prepara coaja de portocală și sub formă confiată. La fel procedezi și cu coaja de lămâie. Important este să folosești atât portocale cât și lămâi bio. Descoperă aici rețeta pentru coji de lămâie sau portocale confiate. Pe acestea le poți folosi pentru decorul prăjiturilor și torturilor, dar și pentru a îmbogăți compoziția blaturilor. Descoperă mai jos și pașii de urmat pentru prepararea pudrei din coji de portocală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Alege portocale mari, frumoase, din cele cu coaja groasă. Înainte de a decoji portocalele, spală-le bine cu apă caldă, folosind buretele de vase cu partea abrazivă. După spălare, șterge foarte bine portocalele și lasă-le să se usuce pe masa din bucătărie, pentru 10-15 minute.

Descoperă și rețeta de prăjitură Fanta, preparată cu suc proaspăt de portocale.

Cum prepari pudră din coji de portocale la tine acasă

În momentul în care speli portocalele cu apă caldă, coaja acestora se va înmuia ușor, de aceea necesită uscare înainte de decojire. Pentru a decoji perfect portocalele, folosește o ustensilă de curățat legume. Este important să decojești doar partea galbenă a cojilor de portocale, fără a străpunge și partea albă. Aceea are gust amărui și va influența în mod neplăcut aroma cojilor.

După decojire, așază cojile de portocale în tăvi, pe hârtie de copt și lasă-le la loc cald până când se vor usca și vor deveni casante. Așază-le undeva pe lângă calorifere. Procesul de uscare poate dura 2-3 zile.

Dacă ai un deshidrator de fructe și legume, procesul de preparare se simplifică. Deshidratezi cojile de portocale conform instrucțiunilor aparatului.

După ce cojile de portocale sunt suficient de casante, le poți măcina cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau a robotului de bucătărie. Poți măcina cojile foarte fin sau le poți măcina cu granulație mai mare, după preferințe. Pe cele cu granulație mai mare le poți folosi și la decorul prăjiturilor, nu doar la aromatizarea acestora.

Pregătește 1-2 borcane mai micuțe pe care le speli bine și le sterilizezi. Apoi adaugi pudră din coji de portocale în ele. Le închizi ermetic cu capacele bine spălate și sterilizate și acestea. Etichetezi borcanele și le depozitezi în cămară. Poți depozita pudra de portocale și în pungi de hârtie pe care le sigilezi bine la capete.

Descoperă cum poți prepara și coajă de lămâie și portocală cu zahăr la borcan.

Citește și
Pudră din coji de portocale, pentru aromatizarea deserturilor, în bol
Galerie foto

Galerie foto

Coji de portocale uscate într-o sită
Coji de portocale în borcan și în farfurie, alături de dispozitiv de curățare și două portocale
Bol cu pudră din coji de portocale, alături de felii de portocale
+21
CELE MAI CITITE
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Porții de ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mai multe borcane cu murături asortate
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gata, desert armenesc, servit pe o farfurie albă
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
Gata, desert armenesc cu o mie de fețe
deserturi pe bază de ouă
Top 8 cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lume
Top 8 cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
ghebe murate puse în două borcane diferite
19 noiembrie, 05:45
Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
18 noiembrie, 06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
18 noiembrie, 06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Un bol plin cu fasole neagră pregătită din conservă
18 noiembrie, 05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
garnituri cu cartofi puse într-un colaj cu mai multe fotografii
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
zabaione servit într-un pahar transparent
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Află care sunt zodiile care plănuiesc să aibă copii, potrivit astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele
Află care sunt zodiile care plănuiesc să aibă copii, potrivit astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele
Află care sunt zodiile care plănuiesc să aibă copii, potrivit astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele
Noua metodă de a recicla ambalajele SGR. Contravaloarea PET-urilor, dublată
Noua metodă de a recicla ambalajele SGR. Contravaloarea PET-urilor, dublată
Noua metodă de a recicla ambalajele SGR. Contravaloarea PET-urilor, dublată
Acuzații scandaloase primite de un milionar, în plin proces de divorț. Soția îi cere acum o pensie alimentară de 20.000 de euro
Acuzații scandaloase primite de un milionar, în plin proces de divorț. Soția îi cere acum o pensie alimentară de 20.000 de euro
Acuzații scandaloase primite de un milionar, în plin proces de divorț. Soția îi cere acum o pensie alimentară de 20.000 de euro
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Un nou actor s-a alăturat distribuției Golden Boy – Dragoste rebelă. Vezi despre cine este vorba
Un nou actor s-a alăturat distribuției Golden Boy – Dragoste rebelă. Vezi despre cine este vorba
Un nou actor s-a alăturat distribuției Golden Boy – Dragoste rebelă. Vezi despre cine este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Supă cremă de morcovi cu ghimbir, de post
Supă cremă de morcovi cu ghimbir, de post
Supă cremă de morcovi cu ghimbir, de post
Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună
Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună
Cele mai frumoase locuri de ieșit cu copiii în București, indiferent dacă e vreme rea sau bună
Katy Perry a anunțat un turneu mondial uriaș. Vedeta este încântată să o implice pe fiica sa, Daisy, în aventura ei muzicală
Katy Perry a anunțat un turneu mondial uriaș. Vedeta este încântată să o implice pe fiica sa, Daisy, în aventura ei muzicală
Katy Perry a anunțat un turneu mondial uriaș. Vedeta este încântată să o implice pe fiica sa, Daisy, în aventura ei muzicală
O dietă bazată pe alimente vegetale poate scădea riscul de boli de inimă și cancer. Nutrienții din plante pot proteja organismul împotriva acestor afecțiuni
O dietă bazată pe alimente vegetale poate scădea riscul de boli de inimă și cancer. Nutrienții din plante pot proteja organismul împotriva acestor afecțiuni
O dietă bazată pe alimente vegetale poate scădea riscul de boli de inimă și cancer. Nutrienții din plante pot proteja organismul împotriva acestor afecțiuni
fresh
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros
închide