Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Orange curd este o cremă fină, catifelată și intens aromată, preparată din suc proaspăt de portocale, ouă, unt și zahăr. Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână.

Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
Galerie foto

Galerie foto

Orange Curd este un echilibru perfect între dulceață și aciditate / Shutterstock

Crema de portocale are o textură mătăsoasă, ușor onctuoasă și un echilibru perfect între dulceață și aciditate. Comparativ cu clasicul lemon curd, această versiune pe bază de portocale are o aromă mai delicată și fructată, cu note calde, ușor caramelizate.

Citește și

Pe lângă gust, aromă și delicatețe, crema cucerește și prin culoarea naturală, deosebită. Se poate folosi într-o varietate de deserturi: ca umplutură pentru tarte, eclere, clătite, prăjituri, sau pur și simplu întins pe pâine prăjită sau biscuiți. De asemenea, este excelent ca strat într-un cheesecake sau ca umplutură pentru macarons.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Datorită gustului său proaspăt și texturii catifelate, orange curd este un adevărat deliciu de iarnă, perfect pentru a aduce un strop de soare în orice desert. Descoperă aici și rețeta clasică pentru lemon curd. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a testa și tu cea mai fină cremă de portocale.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea sucului și a aromei de portocală. Spală bine portocala și rade fin coaja, având grijă să nu iei partea albă, care este amară.

Stoarce sucul din portocale și strecoară-l printr-o sită fină pentru a elimina pulpa și semințele.

Descoperă și cum poți păstra coaja de lămâie și portocală cu zahăr, la borcan.

Cum prepari rețeta de orange curd

Într-un bol rezistent la căldură, adaugă cele 3 gălbenușuri împreună cu oul întreg și zahărul. Amestecă-le cu un tel sau o spatulă până când obții o compoziție deschisă la culoare și ușor spumoasă. Adaugă sucul de portocale proaspăt stors și coaja răzuită fin peste amestecul de ouă și zahăr. Dacă dorești o consistență mai fermă, încorporează și amidonul trecut prin sită.

Transferă bolul peste o oală cu apă clocotită, dar fără ca fundul bolului să atingă apa. Așază oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și amestecă constant compoziția cu un tel, timp de 8-10 minute, până când crema începe să se îngroașe.

Când compoziția capătă consistența unei budinci ușoare, ia bolul de pe foc și adaugă în el untul tăiat în cubulețe. Amestecă până la topirea completă a untului și omogenizarea compoziției. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Trece crema printr-o sită fină pentru a elimina eventualele impurități și a obține o textură perfect netedă.

Apoi toarnă deliciosul orange curd într-un borcan sterilizat sau un bol. Acoperă suprafața cremei cu folie alimentară pentru a preveni formarea crustei și las-o să se răcească la temperatura camerei.

După răcire, păstrează crema la frigider, unde se va întări ușor și va deveni mai densă. Se poate consuma în 5-7 zile.

Dacă nu ai idee în ce rețetă de desert să folosești crema, îți recomandăm să încerci rețeta de șarlotă de portocale cu frișcă naturală și pișcoturi.

Citește și
Orange Curd în cratiță, amestecat cu telul
Galerie foto

Galerie foto

Cremă de portocale trecută prin sită
Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
+0
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos porționată pe farfurie și pe platou, alături de un set de ceai
Galerie foto
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Friptură de rață cu portocale porționată pe un platou negru
Friptură de rață cu portocale. Rețetă perfectă pentru mese festive
Friptură de rață cu portocale. Rețetă perfectă pentru mese festive
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: Nu avem buget, pentru copil facem orice
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: "Nu avem buget, pentru copil facem orice"
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: "Nu avem buget, pentru copil facem orice"
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide