Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Orange curd este o cremă fină, catifelată și intens aromată, preparată din suc proaspăt de portocale, ouă, unt și zahăr. Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână.

Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
Galerie foto

Galerie foto

Orange Curd este un echilibru perfect între dulceață și aciditate / Shutterstock

Crema de portocale are o textură mătăsoasă, ușor onctuoasă și un echilibru perfect între dulceață și aciditate. Comparativ cu clasicul lemon curd, această versiune pe bază de portocale are o aromă mai delicată și fructată, cu note calde, ușor caramelizate.

Citește și

Pe lângă gust, aromă și delicatețe, crema cucerește și prin culoarea naturală, deosebită. Se poate folosi într-o varietate de deserturi: ca umplutură pentru tarte, eclere, clătite, prăjituri, sau pur și simplu întins pe pâine prăjită sau biscuiți. De asemenea, este excelent ca strat într-un cheesecake sau ca umplutură pentru macarons.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Datorită gustului său proaspăt și texturii catifelate, orange curd este un adevărat deliciu de iarnă, perfect pentru a aduce un strop de soare în orice desert. Descoperă aici și rețeta clasică pentru lemon curd. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a testa și tu cea mai fină cremă de portocale.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea sucului și a aromei de portocală. Spală bine portocala și rade fin coaja, având grijă să nu iei partea albă, care este amară.

Stoarce sucul din portocale și strecoară-l printr-o sită fină pentru a elimina pulpa și semințele.

Descoperă și cum poți păstra coaja de lămâie și portocală cu zahăr, la borcan.

Cum prepari rețeta de orange curd

Într-un bol rezistent la căldură, adaugă cele 3 gălbenușuri împreună cu oul întreg și zahărul. Amestecă-le cu un tel sau o spatulă până când obții o compoziție deschisă la culoare și ușor spumoasă. Adaugă sucul de portocale proaspăt stors și coaja răzuită fin peste amestecul de ouă și zahăr. Dacă dorești o consistență mai fermă, încorporează și amidonul trecut prin sită.

Transferă bolul peste o oală cu apă clocotită, dar fără ca fundul bolului să atingă apa. Așază oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și amestecă constant compoziția cu un tel, timp de 8-10 minute, până când crema începe să se îngroașe.

Când compoziția capătă consistența unei budinci ușoare, ia bolul de pe foc și adaugă în el untul tăiat în cubulețe. Amestecă până la topirea completă a untului și omogenizarea compoziției. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Trece crema printr-o sită fină pentru a elimina eventualele impurități și a obține o textură perfect netedă.

Apoi toarnă deliciosul orange curd într-un borcan sterilizat sau un bol. Acoperă suprafața cremei cu folie alimentară pentru a preveni formarea crustei și las-o să se răcească la temperatura camerei.

După răcire, păstrează crema la frigider, unde se va întări ușor și va deveni mai densă. Se poate consuma în 5-7 zile.

Dacă nu ai idee în ce rețetă de desert să folosești crema, îți recomandăm să încerci rețeta de șarlotă de portocale cu frișcă naturală și pișcoturi.

Citește și
Orange Curd în cratiță, amestecat cu telul
Galerie foto

Galerie foto

Cremă de portocale trecută prin sită
Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
+0
CELE MAI CITITE
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
ceafa de porc la cuptor
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos porționată pe farfurie și pe platou, alături de un set de ceai
Galerie foto
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Friptură de rață cu portocale porționată pe un platou negru
Friptură de rață cu portocale. Rețetă perfectă pentru mese festive
Friptură de rață cu portocale. Rețetă perfectă pentru mese festive
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
orez fiert
06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
05:02
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
23 octombrie, 06:55
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
23 octombrie, 05:49
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
23 octombrie, 05:30
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
de ce strică ciupercile
22 octombrie, 07:06
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
22 octombrie, 06:51
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
A cunoscut succesul în anii ‘90, dar a dispărut timp de două decenii din văzul tuturor. Cum arată actrița în prezent, la 61 de ani
Casă şi 3.000 mp de teren la 25.000 de euro. Zona unde tinerii se mută la sat din cauza vieţii scumpe la oraş
Casă şi 3.000 mp de teren la 25.000 de euro. Zona unde tinerii se mută la sat din cauza vieţii scumpe la oraş
Casă şi 3.000 mp de teren la 25.000 de euro. Zona unde tinerii se mută la sat din cauza vieţii scumpe la oraş
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Pate de ciuperci cu boabe de fasole
Pate de ciuperci cu boabe de fasole
Pate de ciuperci cu boabe de fasole
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat

Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat

Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile

Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
închide