Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale
Orange curd este o cremă fină, catifelată și intens aromată, preparată din suc proaspăt de portocale, ouă, unt și zahăr. Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână.
![Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/orange-curd-in-borcan-cu-lingurita.jpg)
Galerie foto
Crema de portocale are o textură mătăsoasă, ușor onctuoasă și un echilibru perfect între dulceață și aciditate. Comparativ cu clasicul lemon curd, această versiune pe bază de portocale are o aromă mai delicată și fructată, cu note calde, ușor caramelizate.
Pe lângă gust, aromă și delicatețe, crema cucerește și prin culoarea naturală, deosebită. Se poate folosi într-o varietate de deserturi: ca umplutură pentru tarte, eclere, clătite, prăjituri, sau pur și simplu întins pe pâine prăjită sau biscuiți. De asemenea, este excelent ca strat într-un cheesecake sau ca umplutură pentru macarons.
Datorită gustului său proaspăt și texturii catifelate, orange curd este un adevărat deliciu de iarnă, perfect pentru a aduce un strop de soare în orice desert. Descoperă aici și rețeta clasică pentru lemon curd. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a testa și tu cea mai fină cremă de portocale.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea sucului și a aromei de portocală. Spală bine portocala și rade fin coaja, având grijă să nu iei partea albă, care este amară.
Stoarce sucul din portocale și strecoară-l printr-o sită fină pentru a elimina pulpa și semințele.
Descoperă și cum poți păstra coaja de lămâie și portocală cu zahăr, la borcan.
Cum prepari rețeta de orange curd
Într-un bol rezistent la căldură, adaugă cele 3 gălbenușuri împreună cu oul întreg și zahărul. Amestecă-le cu un tel sau o spatulă până când obții o compoziție deschisă la culoare și ușor spumoasă. Adaugă sucul de portocale proaspăt stors și coaja răzuită fin peste amestecul de ouă și zahăr. Dacă dorești o consistență mai fermă, încorporează și amidonul trecut prin sită.
Transferă bolul peste o oală cu apă clocotită, dar fără ca fundul bolului să atingă apa. Așază oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și amestecă constant compoziția cu un tel, timp de 8-10 minute, până când crema începe să se îngroașe.
Când compoziția capătă consistența unei budinci ușoare, ia bolul de pe foc și adaugă în el untul tăiat în cubulețe. Amestecă până la topirea completă a untului și omogenizarea compoziției. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului.
Trece crema printr-o sită fină pentru a elimina eventualele impurități și a obține o textură perfect netedă.
Apoi toarnă deliciosul orange curd într-un borcan sterilizat sau un bol. Acoperă suprafața cremei cu folie alimentară pentru a preveni formarea crustei și las-o să se răcească la temperatura camerei.
După răcire, păstrează crema la frigider, unde se va întări ușor și va deveni mai densă. Se poate consuma în 5-7 zile.
Dacă nu ai idee în ce rețetă de desert să folosești crema, îți recomandăm să încerci rețeta de șarlotă de portocale cu frișcă naturală și pișcoturi.
![Orange Curd în cratiță, amestecat cu telul](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/crema-fina-de-portocale-in-cratita-750x500.jpg)
Galerie foto
![Cremă de portocale trecută prin sită](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/crema-de-portocale-trecuta-prin-sita-256x256.jpg)
![Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată](https://cdn.hellotaste.ro/wp-content/uploads/2025/02/orange-curd-in-borcan-cu-lingurita-256x256.jpg)