Pui cu sos de soia la tigaie. O rețetă delicioasă și sățioasă
Carnea de pui este opțiunea cea mai populară în rândul celor care doresc o mâncare rapidă pe bază de carne. Dacă și tu te numeri printre ei, poți încerca pentru masa de prânz sau cină o rețetă de pui cu sos de soia la tigaie.
Rețeta se prepară foarte rapid și nu necesită ingrediente complexe. Poți opta pentru pulpele de pui, pentru aripioare sau piept de pui. Toate se combină armonios cu sosul de soia și se prepară la fel de simplu și rapid. Timpul de preparare al cărnii de pui este scurt, însă pentru a te bucura de un gust delicios, carnea necesită un timp de marinare la rece.
Sosul de soia are gustul preponderent sărat, însă îl poți echilibra cu puțină miere și suc de lămâie sau oțet balsamic. Condimente poți adăuga după propriul gust. preparată în acest mod carnea de pui va fi fragedă și suculentă. O poți servi cu garnitura preferată și cu o salată verde sau una de crudități.
Descoperă aici și o rețetă de salată de varză cu dressing cremos, perfectă pentru a o savura alături de carnea de pui. Mai jos îți oferim și rețeta detaliată pentru prepararea deliciosului pui cu sos de soia la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii de pui care necesită porționare în bucăți mai mici. Dacă ai achiziționat pulpe de pui sau piept de pui cu os și piele, îndepărtează de la ele atât oasele cât și pielea. Apoi porționează-le în bucăți mai mici pentru a se întrepătrunde bine cu sosul de soia.
Cum prepari rețeta de pui cu sos de soia la tigaie
După ce ai pregătit carnea de pui poți pregăti sosul pentru marinat carnea. Ia un bol încăpător și pune în el sosul de soia, o parte din uleiul de măsline, mierea și oțetul balsamic sau sucul de lămâie. Recomandat ar fi oțetul balsamic pentru că este mai gustos, însă în lipsa acestuia poți apela la sucul de lămâie. Amestecă bine ingredientele din bol.
Curăță cei doi căței de usturoi și clătește-i cu apă rece. Dă-i pe răzătoare sau pisează-i într-un mojar. Dacă sunt pisați, aroma lor picantă este mult mai accentuată pentru că prin pisare iese tot sucul din ei. Adaugă usturoiul peste amestecul de ingrediente din bol.
Curăță ghimbirul și dă-l și pe acesta pe răzătoarea mică. Adaugă-l în bolul cu ingrediente. Amestecă bine aceste ingrediente până când obții un sos omogen. Adaugă bucățile de carne în sos și amestecă-le bine pentru a se unge toate cu sos. Acoperă bolul cu o folie de plastic și pune-l la rece pentru 1-2 ore.
Înainte de a prepara carnea de pui la tigaie, scoate bolul de la rece și scurge bucățile de carne. Lasă-le 20-30 de minute la temperatura camerei, apoi le poți rumeni într-o tigaie cu uleiul de măsline rămas. Când le-ai rumenit bine pe toate părțile poți adăuga și sosul din bol și le mai prepari împreună pentru câteva minute.
Poți servi carnea de pui în sos de soia cu o garnitură simplă de cartofi sau una de orez. Descoperă aici și o rețetă de cartofi aromați la cuptor, perfectă pentru a fi preparată odată cu rețeta de pui.