Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale

timpul de preparare
Timp de gătire: 2 ore și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să prepari și o altfel de friptură decât din carne de porc, îți oferim o rețetă de rață întreagă la cuptor cu mere și portocale. Friptura de rață este ideală și pentru seara de Revelion, dar și pentru alte ocazii deosebite.

Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale, pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

După preparare, rața se lasă acoperită timp de 30 de minute pentru a se frăgezi carnea / Shutterstock

Te vei bucura alături de cei dragi de gustul delicios al unei fripturi aromate, fragede și cu aspect deosebit. Merele și portocalele adăugate vor oferi cărnii de rață o armonie de arome specifice iernii.

Citește și

Opțional, poți strecura în tava cu rața umplută și un baton de scorțișoară. Ca garnitură, poți prepara cartofi dulci, varză roșie, sau un orez cu stafide. Descoperă aici și o rețetă de cartofi dulci cu avocado și brânză feta. În continuare, poți urmări rețeta pas cu pas pentru prepararea fripturii de rață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea raței care trebuie ștearsă bine cu prosoape de hârtie umezite, apoi cu prosoape uscate. Dacă nu este bine curățată de pene, ocupă-te și de acest aspect

Apoi spală merele și taie-le în felii mai grosiere. Spală coaja portocalelor și taie-le și pe acestea în felii. Curăță cățeii de usturoi si toacă mărunt acele unei crenguțe de rozmarin. Unge rața pe toate părțile cu uleiul de măsline. Apoi presară peste ea și în interior, sare, piper și rozmarinul tocat. Pune în interiorul raței felii de portocale și de mere, cățeii de usturoi si crenguța de rozmarin. Leagă picioarele raței cu o sfoară de bucătărie și așază rața umplută într-o tavă. Pe lângă rață adaugă și restul de felii de mere și de portocale.

Descoperă și o rețetă de pui pe sticlă la cuptor, cu orez și legume.

Cum prepari rață întreagă la cuptor cu mere și portocale

Pornește cuptorul la 210 grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Acoperă tava cu un capac, sau cu o hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu. Pune-o la cuptor și lasă rața să se prepare timp de 15 minute, la 210 grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura la 190 de grade Celsius și continuă prepararea raței pentru o oră. În ultimul sfert de oră înlătură capacul de pe tavă.

După scurgerea intervalului de timp setat, scoate tava cu rața din cuptor. Unge rața cu miere amestecată cu muștar și pune-o din nou la cuptor pentru 8-10 minute. Scoate tava, întoarce rața pe partea cealaltă și unge-o din nou cu miere și muștar. Mai repetă procedeul odată după care lași rața în cuptor până când capătă o culoare frumoasă.

După ce scoți rața din cuptor, acoperă tava și lasă rața la odihnit 30 de minute. Carnea va deveni și mai fragedă și mai aromată.

Dacă te întrebi ce garnitură se potrivește cu delicioasa rață întreagă la cuptor cu mere și portocale, îți recomandăm o rețetă de varză roșie călită. Combinația dintre friptura de rață și varza roșie este una deosebită.

 

Citește și
Rață rumenită la cuptor, umplută cu mere și portocale, într-o tavă ovală
Galerie foto

Galerie foto

Rață întreagă la cuptor cu mere și portocale, pe un platou alb
Rață unsă cu ulei de măsline și condimentată
+21
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Ceaiul recomandat pentru calmarea durerilor în gât, conform specialiștilor
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Vremea 12 mai - 9 iunie 2025. Val de frig peste România. Se reîntoarce iarna la munte, cu frig, lapoviță şi ninsori
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Ce sport practică Papa Leon al XIV-lea, noul Suveran Pontif: „Mă consider un jucător amator”
Povestea fascinantă a Prințului adormit al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Povestea fascinantă a „Prințului adormit” al Arabiei Saudite. A împlinit 36 de ani, iar de două decenii se află în comă
Descoperire NASA surprinzătoare pe Marte. Ce pare că se scurge pe Planeta Roșie
Descoperire NASA surprinzătoare pe Marte. Ce pare că se „scurge” pe Planeta Roșie
Descoperire NASA surprinzătoare pe Marte. Ce pare că se „scurge” pe Planeta Roșie
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară

Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
închide