Rețete de prăjitură cu vișine și iaurt: fără coacere și cu blat de pandișpan

Fără coacere

Vișinele sunt perfecte în deserturi, mai ales în prăjituri fără coacere sau preparate termic, la cuptor. Aceste fructe aduc o notă acrișoară, care este tot ce avem nevoie într-o zi călduroasă de vară.

Publicat: 5 august 2022, 07:26 / Actualizat: 5 august 2022, 15:58
Poți face prăjitură cu vișine și iaurt atât cu fructe proaspete, cât și congelate / Shutterstock

În deserturi, poți folosi atât vișine proaspete, cât și congelate. Dacă le folosești proaspete, trebuie să le speli bine și să le scoți sâmburi. Poți face acest lucru cu un aparat special sau folosindu-te de soluția bunicii: un ac de siguranță. După aceea, trebuie să le lași la scurs minim o jumătate de oră.

Vișinele congelate se pun la prăjituri fără a se decongela. Dacă totuși vrei să le lași la temperatura camerei o perioadă, va trebui să le lași la scurs într-o sită, până când nu mai au niciun fel de suc.

Îți oferim mai jos două rețete de prăjituri cu vișine și iaurt, care pot fi făcute cu orice fel fructe, atât proaspete, cât și congelate. Dacă respecți aceleași principii, vei avea parte de un desert cu fructe de care se va bucura toată familia. De asemenea, poți să combini mai multe fructe în aceeași prăjitură, în funcție de preferințele tale.

Prăjitură cu vișine și iaurt fără coacere

Atunci când te grăbești, dar vrei un desert răcoritor cu fructe, poți să încerci această prăjitură cu vișine și iaurt fără coacere. Este gata în doar 20 de minute.

Afinele pot fi înlocuite cu zmeură,căpșuni sau alte fructe / Shutterstock

Ingrediente

Pentru umplură:

  • 250 ml iaurt simplu grecesc
  • 250 g vișine, fără sâmburi
  • 250 g afine.

Pentru aluat:

  • 250 g fulgi de ovăz
  • 250 g nuci
  • 110 g curmale Medjool, fără sâmburi
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Se adaugă ovăzul și nucile într-un robot de bucătărie și se procesează până se obține o făină grosieră. Se adaugă curmalele, vanilia și sarea și se mixează până când amestecul se lipește când este presat. Se adăugă apă după cum este necesar, câte o linguriță.

Se pune aluatul se fundul unei tăvi cu diametrul de 15 cm, cu fund detașabil. Se dă la congelator timp de 10-15 minute.

Se scoate aluatul din congelator și se scoate fundul tavii de tartă. Se întinde uniform iaurtul și se acoperă cu fructe. Se taie și se servește.

Citește și

Prăjitură cu vișine și iaurt

Prăjitura cu vișine și iaurt este de fapt un pandișpan cu fructe, foarte moale și pufos. Dacă nu pui iaurt, poți să nu pui nici praf de copt pentru că desertul va crește singur.

Blatul cu iaurt este mai umed și mai consistent decât pandișpanul clasic / Shutterstock

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 200 g faină
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingură de coajă de lămâie
  • esență de vanilie
  • 250 g vișine fără sâmburi.

Mod de preparare

Se spală bine vișinele. Li se scot sâmburii și se lasă la scurs într-o sită. Înainte de a le pune peste blat se amesteca bine cu o lingură de faina.

Albușurile se separă de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, iaurtul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Se omogenizează bine.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit, se adaugă zahărul și se bat până când are consistența unei bezele. Apoi, se toarnă amestecul de gălbenușuri mixând în continuare, la viteză mică.

Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziția de ouă, amestecând cu o spatulă de jos în sus, cu mișcări lente.

Se tapetează cu hârtie o tavă. Se toarnă compoziția. Vișinele se amestecă cu o lingură de făină și se pun deasupra compoziției.

Se dă prăjitura la cuptor la 160°C, aproximativ 30 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.

Lichiorurile de fructe sunt nelipsite de pe mesele noastre, indiferent de ocazie. Descoperă și tu o rețetă de vișinată de casă.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece
Prăjitură cu iaurt și lămâie, desertul ușor și răcoritor al verii
Prăjitură cu iaurt și lămâie, desertul ușor și răcoritor al verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao