Rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unor rețete simple de aperitive delicioase, poți lua în calcul și rețeta de rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Se prepară simplu și ușor și nu necesită ingrediente multe.

Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2023, 06:00

Galerie foto

Rulourile aperitiv se pot prepara simple, sau cu felii de pâine toast / Shutterstock

Gustul sărat al somonului afumat este completat armonios de gustul cremei de brânză. Aceste două ingrediente fac echipă perfectă în multe rețete de gustări. Dacă mai adaugi și verdețuri precum frunze de ceapă verde, pătrunjel sau mărar, obții și un plus de savoare dar și de culoare.

Citește și

Crema de brânză o poți procura din comerț, dar o poți prepara și în propria bucătărie. Descoperă aici o rețetă delicioasă de cremă de brânză pe care o poți prepara acasă. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru aperitivul pe bază de somon și cremă de brânză.

Ingrediente

Mod de preparare

Rețeta de aperitive pe bază de somon și cremă de brânză se prepară la rece, fără a necesita tratament termic. Necesită doar puțină răbdare și îndemânare pentru a felia fileurile de somon și a le rula cât mai uniform. Pentru a fi și gustoase, dar și spectaculoase, rulourile se pot modela în două moduri: unele simple, iar altele cu felii de pâine toast.

Cum prepari rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză

Mai întâi spală bine toate verdețurile pe care le folosești și lasă-le la scurs. Poți opta doar pentru ceapa verde, dar și mărarul se combină delicios cu crema de brânză, iar pătrunjelul verde îl poți folosi ca decor. Din cozile de ceapă verde folosești o parte pentru a le toca și amesteca cu crema de brânză, iar cu o parte legi rulourile pentru a nu se desface. Dacă nu ai cozi de ceapă verde, poți folosi scobitori pe care le înfigi în jumătatea rulourilor.

După ce ai pregătit verdețurile, poți pregăti și crema de brânză. Pune într-un bol crema de brânză și adaugă o lingură de smântână peste ea. Amestecă-le, iar dacă ți se pare compoziția foarte consistentă, mai adaugă o lingură de smântână. Apoi adaugă mărarul tocat mărunt, sau cozi de ceapă tocate mărunt. Omogenizează bine compoziția.

Descoperă și o rețetă de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat.

Așază fileurile de somon afumat pe un blat de lucru și secționează-le în felii cât mai subțiri.

Așază și feliile de pâine toast și taie-le cele patru margini. Oprește doar miezul pentru un aspect plăcut și uniform. Peste fiecare felie de pâine trece cu sucitorul de aluaturi pentru a o aplatiza. Unge feliile de pâine cu cremă de brânză și așază peste ele câte o felie subțire de somon afumat. Apoi rulează-le și leagă fiecare rulou cu o cozi de ceapă verde.

Peste feliile de somon afumat rămase, adaugă cremă de brânză și rulează-le. Leagă-le și pe acestea cu codițe de ceapă verde.

Așază delicioasele rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză pe platouri și decorează-le cu frunze de pătrunjel verde. Vor arăta spectaculos prezentate în două moduri pe același platou. Iar dacă mai dorești și o altă rețetă de aperitiv cu somon afumat, îți recomandăm o rețetă de pate de somon afumat cu hrean.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Ceapă pane sub formă de floare. Un aperitiv gustos și spectaculos
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Cum poți păstra crema de brânză ca să reziste până la două luni
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
2 mai, 06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao