Salata coleslaw. Cum să faci cea mai bună salată de varză
Salata coleslaw este o salată de varză tipic americană. Sigur ai văzut-o în meniul restaurantelor de tip fast-food. Se poate mânca simplă, dar este deseori folosită pentru a fi adăugată în sandvișuri, hamburgeri sau hotdog.
Pentru salata coleslaw se folosește de obicei varză albă, dar poți pune și roșie, pentru mai multă culoare. Indiferent de tipurile de varză pe care le alegi, modul de preparare al acestora este în general același.
Mai întâi trebuie să cureți varza de toate frunzele zdrențuite, rupte sau de pete. Apoi, o tai pe jumătate sau în sferturi și feliezi subțire fiecare bucată. Poți da varza și pe răzătoarea mare sau o poți toca cu ajutorul unui robot de bucătărie. Varza se poate toca chiar cu 2-3 zile înainte de a face salata. Ulterior, aceasta se depozitează la frigider într-o pungă de plastic cu ziplock.
Ingrediente
Mod de preparare
Se curăță varza și se toacă mărunt. Adaug-o într-un castron și amestec-o cu morcovul și pătrunjelul. Aceastea trebuie să se omogenizeze perfect.
Într-un castron separat, se amestecă maioneza, oțetul, muștarul, semințele de țelină, sarea și piperul. Se toarnă două treimi din dressing peste varză și morcov și se amestecă bine. Dacă salata de varză pare uscată, se mai adăugă puțin dressing.
Dressing-ul pentru salata coleslaw
La salata coleslaw cel mai important este dressing-ul, scrie allrecipes.com. Acesta o face cremoasă și aromată. Baza sosului este maioneza care ar fi bine să fie făcută în casă, dar în lipsa ei caută varianta cea mai bună din magazin. Citește eticheta produselor și alege ce consideri tu că este mai bun.
Următorul ingredient este oțetul care este recomandat să fie de mere, dar poți folosi și de vin roșu, dacă ai la îndemână. Muștarul Dijon adaugă un plus de aromă și un pic de condiment în salata coleslaw. Același rol îl au și semințele de țelină.
Când sosul este gata de pus peste salată, nu îl turna pe tot deodată. Pune aproximativ două treimi, amestecă totul și apoi gustă. Dacă mai este nevoie, mai adaugi ulterior. În cazul în care îți mai rămâne sos, pune-l într-un borcan de sticlă închis ermetic la frigider și folosește-l la sandvișuri, ca sos pentru legume sau pentru carnea făcută grătar.
Dacă vrei ca salata să aibă aromele cât mai bine impregnate, amestecă legumele cu dressing-ul cu o seară înainte, acoperă castronul și dă-l la rece. Aceasta va deveni mult mai cremoasă, dar și mai parfumată.