Salată de leurdă cu ouă fierte și smântână
Dacă ți-ai propus să testezi gustul leurdei în diferite preparate, încearcă și rețeta de salată de leurdă cu ouă fierte și smântână. Este perfectă pentru una dintre gustările zilei.
Leurda este o plantă care apare în prima perioadă a primăverii fiind cunoscută și sub denumirea de usturoi sălbatic. Este folosită în pregătirea diferitelor preparate culinare și aduce multiple beneficii organismului. Frunzele de leurdă sunt mari, cărnoase și au culoarea verde și aromă intensă de usturoi.
Leurda este utilizată atât pentru pregătirea preparatelor culinare, cât și ca plantă medicinală. Cel mai des este folosită proaspătă, în salate pentru a profita de toate proprietățile acesteia. Frunzele de leurdă au un conținut ridicate de vitaminele A și C, dar și de minerale precum calciu, fier, fosfor și natriu. Descoperă aici: beneficiile consumului de leurdă și de ce este recomandat să o incluzi în dieta ta. Mai jos descoperă lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de salată cu leurdă.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru această salată, care necesită mai mult timp, este să fierbi ouăle și să le cureți și să fierbi cartoful. Nu este necesar să adaugi foarte mulți cartofi pentru a nu influența gustul salatei.
Cum prepari salată de leurdă cu ouă fierte
Mai întâi spală cartoful și pune-l la fiert în apă cât să fie bine acoperit. Lasă-l să fiarbă până când se pătrunde la testul cu furculița. După fierbere, trece cartoful prin apă rece și curăță-l. Lasă-l să se răcească și toacă-l în cuburi micuțe.
În timp ce cartoful fierbe pune și ouăle la fiert. Fierbe-le așa încât gălbenușul să fie tare. Pune în apă și 1/4 linguriță cu sare și o lingură cu oțet. Aceste ingrediente sunt necesare pentru a coagula rapid albușul ouălor dacă se sparg în timpul fierberii. Mai ajută și la curățarea perfectă a ouălor după fierbere.
Descoperă aici cum se fac ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.
După fierbere, scurge apa și apune altă apă rece peste ouă, pentru a opri procesul termic. Crapă ușor ouăle în timp ce stau în apă rece, pentru a le putea curăța perfect. Apoi le cureți și le tai în cuburi de dimensiunea cuburilor de cartofi.
Pune un gălbenuș de ou fiert într-un bol și amestecă-l cu 1-2 linguri de ulei, suc de lămâie, sare și piper, după gust. Formează puțină maioneză pe care o amesteci cu smântâna sau iaurtul. Apoi amestecă ouăle fierte cu cartoful într-un bol.
Toacă mărunt frunzele de leurdă, spălate și scurse bine și amestecă-le cu ingredientele din bol. Adaugă combinația de maioneză cu smântână și omogenizează ușor salata.
Decoreaz-o cu mărar verde și servește-o ca gustare simplă, sau cu pâine. Și tot din categoria rețetelor de salată cu ouă fierte, îți recomandăm să încerci și rețeta de salată de ouă cu avocado.