Sirop de mure. Rețetă simplă de sirop aromat și intens colorat
Dacă adori gustul și aroma murelor de vară bine coapte, te poți bucura de acestea și mai târziu, conservându-le. Poți conserva murele sub formă de gem, de dulceață sau de sirop. Îți oferim mai jos rețeta pentru sirop de mure aromat și intens colorat.
Galerie foto
Murele au un conținut bogat de vitamine vitamine precum A, C, E, și cele din complexul B, dar și de minerale precum fier, zinc, magneziu, potasiu.
Potrivit specialiștilor acestea conțin anumite substanțe active cu rol antiinflamator și antibacterian. Tot specialiștii în boli de nutriție ne asigură că murele își păstrează o parte însemnată din aceste proprietăți, atât congelate cât și conservate.
Descoperă care sunt recomandările specialiștilor și ce efecte surprinzătoare are consumul de mure asupra organismului.
Începe cu rețeta de sirop urmărind lista de ingrediente de mai jos și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Curăță bine murele pentru că sunt pline de impurități și pune-le într-un vas încăpător. Toarnă multă apă rece peste ele pentru a se ridica impuritățile la suprafața apei. Adună-le cu o sită deasă și îndepărtează-le, apoi scurge bine murele de apă.
Pune murele într-o cratiță și adaugă zahărul peste ele. Agită cratița să pătrundă zahărul printre mure. Pune cratița la rece pentru 3-4 ore, timp în care se va forma sirop. Pe parcurs, mai amestecă murele cu zahărul să se dizolve zahărul mai rapid. În funcție de cât de coapte sunt murele se va forma și siropul.
Pași de urmat în fierberea savurosului sirop de mure
După expirarea celor 3-4 ore, timp în care zahărul se dizolvă complet, așază o sită deasupra oalei în care fierbi siropul. În interiorul sitei așază și un tifon curat și răstoarnă acolo murele cu siropul aferent. Lasă să se scurgă bine tot siropul, apoi ridică tifonul cu mure și presează-l bine până strivești toate murele. Astfel profiți de toată seva și aroma lor în siropul delicios.
În același mod poți prepara și rețeta de sirop de afine pentru iarnă.
Adaugă apa și fierbe siropul pentru aproximativ 30 de minute. Spre final de fierbere adaugă și sucul de lămâie. Acesta va ajuta la conservarea sigură a siropului.
Pune siropul fierbinte în sticle sterilizate și închide-le ermetic cu dopuri sau capace.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării siropului accesând GALERIA FOTO!
Acoperă sticlele cu un ștergar mare, sau o pătură. Lasă-le să se răcească acoperite, apoi le poți transfera în cămară.
Te poți bucura mai târziu de aroma siropului de mure la o terasă cu prietenii. Și dacă îți faci timp pentru a prepara mai multe conserve de fructe îți mai recomandăm și o rețetă de caisată sau lichior de caise.