Sos de ciocolată. Rețeta rapidă a celui mai delicios sos pentru glazurat deserturi
Dintre toate rețetele de sosuri pe care le poți prepara pentru a glazura diferite deserturi, cea mai simplă este rețeta pentru sos de ciocolată.
Sosurile frumos curgătoare fac deserturile mai apetisante și mai spectaculoase, dar și mai delicioase. Rețetele pentru sosuri dulci sunt foarte versatile. Le poți prepara din foarte multe ingrediente și în diferite culori naturale. După ciocolată, fructele sunt cele mai des folosite pentru a prepara sosuri. Au gusturi diferite, dulci sau acrișoare și oferă sosurilor culori deosebite.
Însă cele mai adorate, tot sosurile de ciocolată rămân. Le poți prepara din ciocolată albă sau neagră și le poți aromatiza după propriul gust. Nu ai nevoie decât de două sau trei ingrediente principale pentru un astfel de sos delicios. În funcție de preferințe poți opta pentru gustul simplu al ciocolatei sau poți adăuga diferite arome: vanilie, rom, mentă, lămâie, etc. Îți oferim mai jos rețeta rapidă a celui mai delicios sos pentru glazurat deserturi.
Ingrediente
Mod de preparare
Modul de preparare pentru sosul de ciocolată este foarte simplu și nu necesită nici timp îndelungat. Însă, pentru reușita perfectă a unui sos fin și omogen, este important să folosești ciocolată de calitate. Folosește ciocolată cu masă de cacao mai bogată pentru a rezulta un sos mai dens și mai compact.
Citește și articolul cu 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai.
Cum prepari sos de ciocolată pentru glazurarea deserturilor
Primul pas pentru prepararea sosului constă în amestecarea amidonului cu 3-4 linguri de lapte rece, într-un bol. Pune mai întâi amidonul în bol, apoi toarnă câte puțin lapte rece, în timp ce amesteci intens cu un tel sau cu o furculiță. Vei obține o compoziție omogenă.
După ce ai pregătit amidonul, pregătește ciocolata pe care o dai pe răzătoare pentru a se topi rapid. Apoi, pune laptele la fiert, într-o oală cu pereți înalți, așezată pe flacăra aragazului. Adaugă în lapte și zahărul și un praf de sare. Amestecă în lapte cu o spatulă până când se topește tot zahărul.
Descoperă aici și o rețetă de sos de ciocolată cu cafea, foarte delicios și aromat.
Lasă laptele să fiarbă până la primul clocot, apoi adaugă amidonul, amestecând intens pentru omogenizare. Fierbe laptele cu amidonul adăugat, amestecând continuu până când capătă consistență.
Stinge focul și adaugă ciocolata răzuită. Amestecă intens până când ciocolata este bine topită, iar sosul este omogen. Toarnă sosul în borcane, dacă îl vei folosi mai târziu. Îl poți păstra la rece 1-2 săptămâni, chiar și mai mult.
Atunci când dorești să folosești sosul, îl poți reîncălzi la microunde sau pe baie de aburi pentru a deveni din nou cursiv.
Poți folosi deliciosul sos de ciocolată la glazurarea clătitelor, a checurilor, a înghețatelor, etc. Dacă dorești sosul aromat, odată cu adăugarea ciocolatei, adaugă și aroma preferată.
Îți oferim și o rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă de cocos, pentru care poți folosi sosul de ciocolată.