Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit

Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci alege specii de pește fără oase, pentru că există și așa ceva. Iată ce ar trebui să ceri la pescărie data viitoare când ajungi acolo.

Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
Cel mai simplu mod de a scăpa de oasele peștelui este să îl cumperi gata filetat / Shutterstock

Peștele nu este doar delicios, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate motiv pentru care este recomandat în majoritatea dietelor echilibrate. În primul rând, este o excelentă sursă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului nostru.

Citește și

Tipurile de pește gras cum ar fi somonul, tonul și sardinele, este bogate în acizi grași omega-3 care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, scăderea inflamației și îmbunătățirea funcției creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Majoritatea tipurilor de pește furnizează o serie de vitamine și minerale importante, precum vitamina D, vitamina B12, iod, seleniu și zinc.

Dincolo de beneficiile nutriționale, peștele este apreciat pentru gustul său delicios și se poate găti în diverse moduri, de la prăjire și la grătar până la coacere și la aburi, făcându-l potrivit pentru o varietate de rețete culinare.

8 specii de pește fără oase

Majoritatea tipuri de pește au oase, însă unii dintre ei au unele mari care le au suficient de mari încât sunt ușor de extras. Dorada și sturionul sunt speciile de pești cu cele mai puține oase, iar imediat după ei sunt somonul, somnul, chefalul, bibanul, macroul și păstrăvul.

Dorada

Dorada, denumită și “peștele regal al mărilor și oceanelor,” este o specie de pește apreciată în bucătăria internațională pentru gustul său delicat și textura sa fermă.

Doradă cu legume servită pe un platou mare și negru
Dorada cu legume la cuptor reprezintă o masă hrănitoare și delicioasă / Shutterstock

Este popular în special în bucătăria mediteraneană, unde este considerat un adevărat deliciu culinar. Este adesea gătită întreagă, cu solzii îndepărtați, pentru a păstra savoarea sa naturală.

Dorada se poate găti la grătar cu ierburi aromate, ulei de măsline și lămâie, cu legume la cuptor, sau în crustă de sare.

Sturion

Sturionul este un pește misterios și prețios, cunoscut în întreaga lume pentru icrele sale extrem de valoroase, care sunt utilizate pentru a produce caviar.

Sturion pe un pat de gheață și cu felii de lămâie
Sturionul este un pește asociat cel mai des cu luxul / Shutterstock

Sturionul este un pește valoros și delicios, iar gătitul său poate fi o experiență culinară remarcabilă. Se poate prepara la grătar cu ulei de măsline și ierburi aromate, la cuptor sau afumat.

Somon

Somonul este, fără îndoială, unul dintre cei mai populari pești din întreaga lume. Este apreciat nu doar pentru gustul său bogat și textura sa, ci și pentru beneficiile nutriționale impresionante pe care le oferă.

File de somon alături de jumătăți de lămâie servite pe un tocător de lemn
Somonul este un pește recunoscut pentru carnea lui roz / Shutterstock

Somonul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, copt sau în sos cremos de smântână și usturoi sau cu unt, lămâie și mirodenii pentru a-i intensifica aroma.

Somn

Somnul, cunoscut și sub numele de „Silurus glanis,” este un pește de apă dulce, cunoscut pentru dimensiunile sale impresionante și comportamentul său de vânător nocturn. Este un pește delicios și versatil, iar gătitul său poate fi foarte simplu.

Doi pești din specia somn pe un blat de lemn
Somnul este un pește gras, cu un gust foarte bogat / Shutterstock

Cea mai ușoară metodă de a-l prepara este la grătar, dar îl poți pune și la cuptor, în tigaie sau la aburi. De asemenea, poți face o crustă delicioasă pentru somon, amestecând pesmet cu ierburi, parmezan și puțin unt topit. Așează bucățile de somon pe un strat subțire de unt într-o tavă de cuptor, aplică crusta și lasă-l până când aceasta devine aurie și crocantă.

Chefal

Chefalul, cunoscut științific sub numele de “Mugilidae,” este un pește de apă sărată popular și apreciat în bucătăria internațională.

Doi pești din specia chefal pe un blat alb
Din chefal se poate face și o supă delicioasă / Shutterstock

Se prepară la cuptor, la grătar sau la tigaie și, de asemenea, poți face o supă delicioasă alături de legume proaspete.

Biban

Bibanul, cunoscut științific sub numele de „Dicentrarchus labrax,” este un pește răpitor din familia Moronidae, originar din apele Atlanticului de Nord-Est și Marea Mediterană. Cu o textură suculentă, gustul său delicat și versatilitatea culinară, bibanul a devenit o alegere populară în bucătăria internațională.

Doi bibani puși pe un tocător de lemn alături de câteva legume
Bibanul este unul dintre cele mai versatile specii de pește / Shutterstock

Bibanul poate fi pregătit într-o serie de moduri delicioase, inclusiv prăjit, la cuptor, la grătar sau în preparate cu sosuri savuroase. Este adesea condimentat cu ierburi aromate precum rozmarin, cimbru sau busuioc, sau preparat cu lămâie și unt pentru un gust proaspăt și bogat.

Macrou

Macroul, cunoscut științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește oceanic apreciat pentru gustul său distinctiv și valoarea sa nutrițională.

Macrou servit pe o tavă de lemn alături de câteva fire de leuștean
Macroul se găsește de cele mai multe ori congelat / Shutterstock

Acest pește se găsește în mai multe zone ale oceanelor lumii. Poate fi pregătit într-o varietate de moduri delicioase în special la grătar sau la cuptor. Îl mai poți găsi la conservă sau afumat.

Păstrăv

Păstrăvul este un pește răpitor apreciat pentru gustul său savuros și pentru valoarea sa nutrițională. Cu o prezență în apele dulci și sărate din întreaga lume, păstrăvul este preparat în mai toate bucătăriile lumii.

Păstrăv servit cu o farfurie albă cu roșii și lămâie
Păstrăvul gătit la cuptor este o masă sănătoasă, cu puține calorii / Shutterstock

Cel mai simplu este să îl pui pe grătar sau la cuptor, dar poate fi și prăjit, afumat sau gătit la aburi.

Specii de pește cu puține oase

În categoria peștilor cu puține oase intră scrumbia, crapul, plătica, știuca, calcanul și roșioara. Pentru unii dintre ei ai varianta de ai cumpăra deja filetați astfel că scapi de alesul oaselor.

Scrumbia

Scrumbia, cunoscută științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește sălbatic care se găsește în apele Oceanului Atlantic și Mării Mediterane.

Două scrumbii într-un castron alături de o jumătate de lămâie
Scrumbia la grătar este delicioasă alături de un sos de lămâie / Shutterstock

Cel mai des se gătește la grătar, dar este delicioasă și la cuptor, prăjită sau la aburi. De asemenea, se găsește și la conservă.

Crap

Crapul, cunoscut științific sub numele de „Cyprinus carpio,” este un pește de apă dulce apreciat pentru gustul său savuros și pentru importanța sa culturală și istorică.

Trei crapi alături de câteva crenguțe de cimbru și câteva felii de lămâie
Dimensiunile crapului variază semnificativ, de la 15 centimetri la peste un metru / Shutterstock

Se găsește în lacuri, râuri și bălți din întreaga lume. Crapul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, prăjit, la aburi sau cu sos cu unt și lămâie sau sosul de roșii cu măsline.

Plătica

Plătica, cunoscută științific sub numele de „Pleuronectes platessa,” este un pește plat din familia Pleuronectidae, originar din apele reci ale Oceanului Atlantic și ale Mării Nordului.

Plătică pe o farurie albă alături de câteva felii de lămâie
Plătica are o formă aplatizată, adaptată pentru a se ascunde pe fundul oceanului / Shutterstock

La fel ca alte tipuri de pește se poate găti la grătar, la cuptor sau cu sos de lămâie sau sos de capere.

Știuca

Știuca, cunoscută științific sub numele de „Esox lucius,” este un pește de apă dulce impresionant, recunoscut pentru mărimea sa impresionantă și pentru faptul că este un prădător redutabil în apele dulci.

Știucă pe un blat de lemn alături de un cuțit, lămâie și câteva codimente
Știuca adultă poate ajunge până la 1,5 metri și peste 30 de kilograme / Shutterstock

Știuca este un pește cu carne albă și gust delicat, potrivit pentru o varietate de rețete. Cel mai potrivit mod de a o găti este la cuptor cu suc de lămâie, unt, ierburi aromate (cimbru sau rozmarin), sare și piper. De asemenea, este gustoasă la grătar, prăjită sau cu legume.

Calcan

Calcanul, cunoscut științific sub numele de „Pleuronectes maxiumus,” este un pește de apă sărată cunoscut pentru caracteristica sa distinctivă: trăsătura anatomica a ochilor aflați pe aceeași parte a corpului.

Un calcan pus pe un tocător negru
Calcanul conține vitamina B12, seleniu și iodul / Shutterstock

Se poate găti la cuptor cu unt, ierburi aromate și lămâie, prăjit în unt sau ulei sau pe grătar.

Roșioara

Roșioara, cunoscută științific sub numele de „Perca fluviatilis,” este un pește de apă dulce mic, răspândit în apele dulci din Europa și Asia de Nord. Încearcă și o rețetă de pește la cuptor. Este simplă și rapidă.

Pește roșioara pe un blat de lemn
Roșioara are între 10 și 25 de centimetri în lungime / Shutterstock

O poți găti în modurile clasice în care se prepară un pește: la grătar, la cuptor sau prăjit.

Specii de pește fără solzi

Majoritatea peștilor au solzi, care sunt structuri externe care acoperă pielea lor. Cu toate acestea, există câteva specii care sunt cunoscute pentru a avea solzi subțiri sau chiar inexistenți. Anșoa, macroul și anghila sunt unele dintre cele mai comune. Află și care este cel mai sănătos pește pentru familia ta. Vezi ce recomandă specialiștii.

Anșoa

Anșoa este cunoscut științific sub numele de „Engraulis encrasicolus,”. Este un pește mic cu o istorie culinară bogată și o prezență semnificativă în bucătăria mediteraneană. Este cunoscut pentru gustul său intens și pentru versatilitatea sa în preparatele culinare. Este adesea folosit pentru a adăuga un gust intens și sărat în rețete.

Un bol plin cu anșoa alături de câteva jumătăți de lămâie
Anșoa este un pește mic, de obicei lung de 10-15 centimetri, cu un corp subțire și alungit / Shutterstock

Se folosește în salate, în special în Nicoise. De asemenea, sunt perfecte în paste cu ulei de măsline, usturoi și parmezan pentru a crea un sos delicios. Bucăți de anșoa pot fi adăugate pe pizza pentru a intensifica gustul și a aduce un element sărat și delicios. De asemenea, se potrivește bine în sosuri sau sandviciuri.

Anghila

Anghila, cunoscută științific sub numele de „Anguilla,” este un pește de apă dulce și sărată care trăiește în apele din întreaga lume.

Angila pusă pe un blat de bucătărie
Anghila poate varia în culoare, de la gri deschis la maro sau negru / Shutterstock

Se folosește pentru sushi, glazurată cu o sos dulce și aromat. De asemenea, este delicioasă la grătar, afumată sau în supă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Salată de macrou marinat cu legume în farfurie cu furculiță
Galerie foto
Salată de macrou marinat cu legume. Un preparat hrănitor
Salată de macrou marinat cu legume. Un preparat hrănitor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Sean Diddy Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
închide