Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit

Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci alege specii de pește fără oase, pentru că există și așa ceva. Iată ce ar trebui să ceri la pescărie data viitoare când ajungi acolo.

Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
Cel mai simplu mod de a scăpa de oasele peștelui este să îl cumperi gata filetat / Shutterstock

Peștele nu este doar delicios, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate motiv pentru care este recomandat în majoritatea dietelor echilibrate. În primul rând, este o excelentă sursă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului nostru.

Citește și

Tipurile de pește gras cum ar fi somonul, tonul și sardinele, este bogate în acizi grași omega-3 care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, scăderea inflamației și îmbunătățirea funcției creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Majoritatea tipurilor de pește furnizează o serie de vitamine și minerale importante, precum vitamina D, vitamina B12, iod, seleniu și zinc.

Dincolo de beneficiile nutriționale, peștele este apreciat pentru gustul său delicios și se poate găti în diverse moduri, de la prăjire și la grătar până la coacere și la aburi, făcându-l potrivit pentru o varietate de rețete culinare.

8 specii de pește fără oase

Majoritatea tipuri de pește au oase, însă unii dintre ei au unele mari care le au suficient de mari încât sunt ușor de extras. Dorada și sturionul sunt speciile de pești cu cele mai puține oase, iar imediat după ei sunt somonul, somnul, chefalul, bibanul, macroul și păstrăvul.

Dorada

Dorada, denumită și „peștele regal al mărilor și oceanelor,” este o specie de pește apreciată în bucătăria internațională pentru gustul său delicat și textura sa fermă.

Doradă cu legume servită pe un platou mare și negru
Dorada cu legume la cuptor reprezintă o masă hrănitoare și delicioasă / Shutterstock

Este popular în special în bucătăria mediteraneană, unde este considerat un adevărat deliciu culinar. Este adesea gătită întreagă, cu solzii îndepărtați, pentru a păstra savoarea sa naturală.

Dorada se poate găti la grătar cu ierburi aromate, ulei de măsline și lămâie, cu legume la cuptor, sau în crustă de sare.

Sturion

Sturionul este un pește misterios și prețios, cunoscut în întreaga lume pentru icrele sale extrem de valoroase, care sunt utilizate pentru a produce caviar.

Sturion pe un pat de gheață și cu felii de lămâie
Sturionul este un pește asociat cel mai des cu luxul / Shutterstock

Sturionul este un pește valoros și delicios, iar gătitul său poate fi o experiență culinară remarcabilă. Se poate prepara la grătar cu ulei de măsline și ierburi aromate, la cuptor sau afumat.

Somon

Somonul este, fără îndoială, unul dintre cei mai populari pești din întreaga lume. Este apreciat nu doar pentru gustul său bogat și textura sa, ci și pentru beneficiile nutriționale impresionante pe care le oferă.

File de somon alături de jumătăți de lămâie servite pe un tocător de lemn
Somonul este un pește recunoscut pentru carnea lui roz / Shutterstock

Somonul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, copt sau în sos cremos de smântână și usturoi sau cu unt, lămâie și mirodenii pentru a-i intensifica aroma.

Somn

Somnul, cunoscut și sub numele de „Silurus glanis,” este un pește de apă dulce, cunoscut pentru dimensiunile sale impresionante și comportamentul său de vânător nocturn. Este un pește delicios și versatil, iar gătitul său poate fi foarte simplu.

Doi pești din specia somn pe un blat de lemn
Somnul este un pește gras, cu un gust foarte bogat / Shutterstock

Cea mai ușoară metodă de a-l prepara este la grătar, dar îl poți pune și la cuptor, în tigaie sau la aburi. De asemenea, poți face o crustă delicioasă pentru somon, amestecând pesmet cu ierburi, parmezan și puțin unt topit. Așează bucățile de somon pe un strat subțire de unt într-o tavă de cuptor, aplică crusta și lasă-l până când aceasta devine aurie și crocantă.

Chefal

Chefalul, cunoscut științific sub numele de „Mugilidae,” este un pește de apă sărată popular și apreciat în bucătăria internațională.

Doi pești din specia chefal pe un blat alb
Din chefal se poate face și o supă delicioasă / Shutterstock

Se prepară la cuptor, la grătar sau la tigaie și, de asemenea, poți face o supă delicioasă alături de legume proaspete.

Biban

Bibanul, cunoscut științific sub numele de „Dicentrarchus labrax,” este un pește răpitor din familia Moronidae, originar din apele Atlanticului de Nord-Est și Marea Mediterană. Cu o textură suculentă, gustul său delicat și versatilitatea culinară, bibanul a devenit o alegere populară în bucătăria internațională.

Doi bibani puși pe un tocător de lemn alături de câteva legume
Bibanul este unul dintre cele mai versatile specii de pește / Shutterstock

Bibanul poate fi pregătit într-o serie de moduri delicioase, inclusiv prăjit, la cuptor, la grătar sau în preparate cu sosuri savuroase. Este adesea condimentat cu ierburi aromate precum rozmarin, cimbru sau busuioc, sau preparat cu lămâie și unt pentru un gust proaspăt și bogat.

Macrou

Macroul, cunoscut științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește oceanic apreciat pentru gustul său distinctiv și valoarea sa nutrițională.

Macrou servit pe o tavă de lemn alături de câteva fire de leuștean
Macroul se găsește de cele mai multe ori congelat / Shutterstock

Acest pește se găsește în mai multe zone ale oceanelor lumii. Poate fi pregătit într-o varietate de moduri delicioase în special la grătar sau la cuptor. Îl mai poți găsi la conservă sau afumat.

Păstrăv

Păstrăvul este un pește răpitor apreciat pentru gustul său savuros și pentru valoarea sa nutrițională. Cu o prezență în apele dulci și sărate din întreaga lume, păstrăvul este preparat în mai toate bucătăriile lumii.

Păstrăv servit cu o farfurie albă cu roșii și lămâie
Păstrăvul gătit la cuptor este o masă sănătoasă, cu puține calorii / Shutterstock

Cel mai simplu este să îl pui pe grătar sau la cuptor, dar poate fi și prăjit, afumat sau gătit la aburi.

Specii de pește cu puține oase

În categoria peștilor cu puține oase intră scrumbia, crapul, plătica, știuca, calcanul și roșioara. Pentru unii dintre ei ai varianta de ai cumpăra deja filetați astfel că scapi de alesul oaselor.

Scrumbia

Scrumbia, cunoscută științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește sălbatic care se găsește în apele Oceanului Atlantic și Mării Mediterane.

Două scrumbii într-un castron alături de o jumătate de lămâie
Scrumbia la grătar este delicioasă alături de un sos de lămâie / Shutterstock

Cel mai des se gătește la grătar, dar este delicioasă și la cuptor, prăjită sau la aburi. De asemenea, se găsește și la conservă.

Crap

Crapul, cunoscut științific sub numele de „Cyprinus carpio,” este un pește de apă dulce apreciat pentru gustul său savuros și pentru importanța sa culturală și istorică.

Trei crapi alături de câteva crenguțe de cimbru și câteva felii de lămâie
Dimensiunile crapului variază semnificativ, de la 15 centimetri la peste un metru / Shutterstock

Se găsește în lacuri, râuri și bălți din întreaga lume. Crapul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, prăjit, la aburi sau cu sos cu unt și lămâie sau sosul de roșii cu măsline.

Plătica

Plătica, cunoscută științific sub numele de „Pleuronectes platessa,” este un pește plat din familia Pleuronectidae, originar din apele reci ale Oceanului Atlantic și ale Mării Nordului.

Plătică pe o farurie albă alături de câteva felii de lămâie
Plătica are o formă aplatizată, adaptată pentru a se ascunde pe fundul oceanului / Shutterstock

La fel ca alte tipuri de pește se poate găti la grătar, la cuptor sau cu sos de lămâie sau sos de capere.

Știuca

Știuca, cunoscută științific sub numele de „Esox lucius,” este un pește de apă dulce impresionant, recunoscut pentru mărimea sa impresionantă și pentru faptul că este un prădător redutabil în apele dulci.

Știucă pe un blat de lemn alături de un cuțit, lămâie și câteva codimente
Știuca adultă poate ajunge până la 1,5 metri și peste 30 de kilograme / Shutterstock

Știuca este un pește cu carne albă și gust delicat, potrivit pentru o varietate de rețete. Cel mai potrivit mod de a o găti este la cuptor cu suc de lămâie, unt, ierburi aromate (cimbru sau rozmarin), sare și piper. De asemenea, este gustoasă la grătar, prăjită sau cu legume.

Calcan

Calcanul, cunoscut științific sub numele de „Pleuronectes maxiumus,” este un pește de apă sărată cunoscut pentru caracteristica sa distinctivă: trăsătura anatomica a ochilor aflați pe aceeași parte a corpului.

Un calcan pus pe un tocător negru
Calcanul conține vitamina B12, seleniu și iodul / Shutterstock

Se poate găti la cuptor cu unt, ierburi aromate și lămâie, prăjit în unt sau ulei sau pe grătar.

Roșioara

Roșioara, cunoscută științific sub numele de „Perca fluviatilis,” este un pește de apă dulce mic, răspândit în apele dulci din Europa și Asia de Nord. Încearcă și o rețetă de pește la cuptor. Este simplă și rapidă.

Pește roșioara pe un blat de lemn
Roșioara are între 10 și 25 de centimetri în lungime / Shutterstock

O poți găti în modurile clasice în care se prepară un pește: la grătar, la cuptor sau prăjit.

Specii de pește fără solzi

Majoritatea peștilor au solzi, care sunt structuri externe care acoperă pielea lor. Cu toate acestea, există câteva specii care sunt cunoscute pentru a avea solzi subțiri sau chiar inexistenți. Anșoa, macroul și anghila sunt unele dintre cele mai comune. Află și care este cel mai sănătos pește pentru familia ta. Vezi ce recomandă specialiștii.

Anșoa

Anșoa este cunoscut științific sub numele de „Engraulis encrasicolus,”. Este un pește mic cu o istorie culinară bogată și o prezență semnificativă în bucătăria mediteraneană. Este cunoscut pentru gustul său intens și pentru versatilitatea sa în preparatele culinare. Este adesea folosit pentru a adăuga un gust intens și sărat în rețete.

Un bol plin cu anșoa alături de câteva jumătăți de lămâie
Anșoa este un pește mic, de obicei lung de 10-15 centimetri, cu un corp subțire și alungit / Shutterstock

Se folosește în salate, în special în Nicoise. De asemenea, sunt perfecte în paste cu ulei de măsline, usturoi și parmezan pentru a crea un sos delicios. Bucăți de anșoa pot fi adăugate pe pizza pentru a intensifica gustul și a aduce un element sărat și delicios. De asemenea, se potrivește bine în sosuri sau sandviciuri.

Anghila

Anghila, cunoscută științific sub numele de „Anguilla,” este un pește de apă dulce și sărată care trăiește în apele din întreaga lume.

Angila pusă pe un blat de bucătărie
Anghila poate varia în culoare, de la gri deschis la maro sau negru / Shutterstock

Se folosește pentru sushi, glazurată cu o sos dulce și aromat. De asemenea, este delicioasă la grătar, afumată sau în supă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Mai multe bucăți de somon care se află într-o tigaie
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Doi pești puși pe un blat de lemn alături de câteva condimente delicioase
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide