Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit

Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci alege specii de pește fără oase, pentru că există și așa ceva. Iată ce ar trebui să ceri la pescărie data viitoare când ajungi acolo.

Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
Cel mai simplu mod de a scăpa de oasele peștelui este să îl cumperi gata filetat / Shutterstock

Peștele nu este doar delicios, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate motiv pentru care este recomandat în majoritatea dietelor echilibrate. În primul rând, este o excelentă sursă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului nostru.

Citește și

Tipurile de pește gras cum ar fi somonul, tonul și sardinele, este bogate în acizi grași omega-3 care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, scăderea inflamației și îmbunătățirea funcției creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Majoritatea tipurilor de pește furnizează o serie de vitamine și minerale importante, precum vitamina D, vitamina B12, iod, seleniu și zinc.

Dincolo de beneficiile nutriționale, peștele este apreciat pentru gustul său delicios și se poate găti în diverse moduri, de la prăjire și la grătar până la coacere și la aburi, făcându-l potrivit pentru o varietate de rețete culinare.

8 specii de pește fără oase

Majoritatea tipuri de pește au oase, însă unii dintre ei au unele mari care le au suficient de mari încât sunt ușor de extras. Dorada și sturionul sunt speciile de pești cu cele mai puține oase, iar imediat după ei sunt somonul, somnul, chefalul, bibanul, macroul și păstrăvul.

Dorada

Dorada, denumită și „peștele regal al mărilor și oceanelor,” este o specie de pește apreciată în bucătăria internațională pentru gustul său delicat și textura sa fermă.

Doradă cu legume servită pe un platou mare și negru
Dorada cu legume la cuptor reprezintă o masă hrănitoare și delicioasă / Shutterstock

Este popular în special în bucătăria mediteraneană, unde este considerat un adevărat deliciu culinar. Este adesea gătită întreagă, cu solzii îndepărtați, pentru a păstra savoarea sa naturală.

Dorada se poate găti la grătar cu ierburi aromate, ulei de măsline și lămâie, cu legume la cuptor, sau în crustă de sare.

Sturion

Sturionul este un pește misterios și prețios, cunoscut în întreaga lume pentru icrele sale extrem de valoroase, care sunt utilizate pentru a produce caviar.

Sturion pe un pat de gheață și cu felii de lămâie
Sturionul este un pește asociat cel mai des cu luxul / Shutterstock

Sturionul este un pește valoros și delicios, iar gătitul său poate fi o experiență culinară remarcabilă. Se poate prepara la grătar cu ulei de măsline și ierburi aromate, la cuptor sau afumat.

Somon

Somonul este, fără îndoială, unul dintre cei mai populari pești din întreaga lume. Este apreciat nu doar pentru gustul său bogat și textura sa, ci și pentru beneficiile nutriționale impresionante pe care le oferă.

File de somon alături de jumătăți de lămâie servite pe un tocător de lemn
Somonul este un pește recunoscut pentru carnea lui roz / Shutterstock

Somonul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, copt sau în sos cremos de smântână și usturoi sau cu unt, lămâie și mirodenii pentru a-i intensifica aroma.

Somn

Somnul, cunoscut și sub numele de „Silurus glanis,” este un pește de apă dulce, cunoscut pentru dimensiunile sale impresionante și comportamentul său de vânător nocturn. Este un pește delicios și versatil, iar gătitul său poate fi foarte simplu.

Doi pești din specia somn pe un blat de lemn
Somnul este un pește gras, cu un gust foarte bogat / Shutterstock

Cea mai ușoară metodă de a-l prepara este la grătar, dar îl poți pune și la cuptor, în tigaie sau la aburi. De asemenea, poți face o crustă delicioasă pentru somon, amestecând pesmet cu ierburi, parmezan și puțin unt topit. Așează bucățile de somon pe un strat subțire de unt într-o tavă de cuptor, aplică crusta și lasă-l până când aceasta devine aurie și crocantă.

Chefal

Chefalul, cunoscut științific sub numele de „Mugilidae,” este un pește de apă sărată popular și apreciat în bucătăria internațională.

Doi pești din specia chefal pe un blat alb
Din chefal se poate face și o supă delicioasă / Shutterstock

Se prepară la cuptor, la grătar sau la tigaie și, de asemenea, poți face o supă delicioasă alături de legume proaspete.

Biban

Bibanul, cunoscut științific sub numele de „Dicentrarchus labrax,” este un pește răpitor din familia Moronidae, originar din apele Atlanticului de Nord-Est și Marea Mediterană. Cu o textură suculentă, gustul său delicat și versatilitatea culinară, bibanul a devenit o alegere populară în bucătăria internațională.

Doi bibani puși pe un tocător de lemn alături de câteva legume
Bibanul este unul dintre cele mai versatile specii de pește / Shutterstock

Bibanul poate fi pregătit într-o serie de moduri delicioase, inclusiv prăjit, la cuptor, la grătar sau în preparate cu sosuri savuroase. Este adesea condimentat cu ierburi aromate precum rozmarin, cimbru sau busuioc, sau preparat cu lămâie și unt pentru un gust proaspăt și bogat.

Macrou

Macroul, cunoscut științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește oceanic apreciat pentru gustul său distinctiv și valoarea sa nutrițională.

Macrou servit pe o tavă de lemn alături de câteva fire de leuștean
Macroul se găsește de cele mai multe ori congelat / Shutterstock

Acest pește se găsește în mai multe zone ale oceanelor lumii. Poate fi pregătit într-o varietate de moduri delicioase în special la grătar sau la cuptor. Îl mai poți găsi la conservă sau afumat.

Păstrăv

Păstrăvul este un pește răpitor apreciat pentru gustul său savuros și pentru valoarea sa nutrițională. Cu o prezență în apele dulci și sărate din întreaga lume, păstrăvul este preparat în mai toate bucătăriile lumii.

Păstrăv servit cu o farfurie albă cu roșii și lămâie
Păstrăvul gătit la cuptor este o masă sănătoasă, cu puține calorii / Shutterstock

Cel mai simplu este să îl pui pe grătar sau la cuptor, dar poate fi și prăjit, afumat sau gătit la aburi.

Specii de pește cu puține oase

În categoria peștilor cu puține oase intră scrumbia, crapul, plătica, știuca, calcanul și roșioara. Pentru unii dintre ei ai varianta de ai cumpăra deja filetați astfel că scapi de alesul oaselor.

Scrumbia

Scrumbia, cunoscută științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește sălbatic care se găsește în apele Oceanului Atlantic și Mării Mediterane.

Două scrumbii într-un castron alături de o jumătate de lămâie
Scrumbia la grătar este delicioasă alături de un sos de lămâie / Shutterstock

Cel mai des se gătește la grătar, dar este delicioasă și la cuptor, prăjită sau la aburi. De asemenea, se găsește și la conservă.

Crap

Crapul, cunoscut științific sub numele de „Cyprinus carpio,” este un pește de apă dulce apreciat pentru gustul său savuros și pentru importanța sa culturală și istorică.

Trei crapi alături de câteva crenguțe de cimbru și câteva felii de lămâie
Dimensiunile crapului variază semnificativ, de la 15 centimetri la peste un metru / Shutterstock

Se găsește în lacuri, râuri și bălți din întreaga lume. Crapul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, prăjit, la aburi sau cu sos cu unt și lămâie sau sosul de roșii cu măsline.

Plătica

Plătica, cunoscută științific sub numele de „Pleuronectes platessa,” este un pește plat din familia Pleuronectidae, originar din apele reci ale Oceanului Atlantic și ale Mării Nordului.

Plătică pe o farurie albă alături de câteva felii de lămâie
Plătica are o formă aplatizată, adaptată pentru a se ascunde pe fundul oceanului / Shutterstock

La fel ca alte tipuri de pește se poate găti la grătar, la cuptor sau cu sos de lămâie sau sos de capere.

Știuca

Știuca, cunoscută științific sub numele de „Esox lucius,” este un pește de apă dulce impresionant, recunoscut pentru mărimea sa impresionantă și pentru faptul că este un prădător redutabil în apele dulci.

Știucă pe un blat de lemn alături de un cuțit, lămâie și câteva codimente
Știuca adultă poate ajunge până la 1,5 metri și peste 30 de kilograme / Shutterstock

Știuca este un pește cu carne albă și gust delicat, potrivit pentru o varietate de rețete. Cel mai potrivit mod de a o găti este la cuptor cu suc de lămâie, unt, ierburi aromate (cimbru sau rozmarin), sare și piper. De asemenea, este gustoasă la grătar, prăjită sau cu legume.

Calcan

Calcanul, cunoscut științific sub numele de „Pleuronectes maxiumus,” este un pește de apă sărată cunoscut pentru caracteristica sa distinctivă: trăsătura anatomica a ochilor aflați pe aceeași parte a corpului.

Un calcan pus pe un tocător negru
Calcanul conține vitamina B12, seleniu și iodul / Shutterstock

Se poate găti la cuptor cu unt, ierburi aromate și lămâie, prăjit în unt sau ulei sau pe grătar.

Roșioara

Roșioara, cunoscută științific sub numele de „Perca fluviatilis,” este un pește de apă dulce mic, răspândit în apele dulci din Europa și Asia de Nord. Încearcă și o rețetă de pește la cuptor. Este simplă și rapidă.

Pește roșioara pe un blat de lemn
Roșioara are între 10 și 25 de centimetri în lungime / Shutterstock

O poți găti în modurile clasice în care se prepară un pește: la grătar, la cuptor sau prăjit.

Specii de pește fără solzi

Majoritatea peștilor au solzi, care sunt structuri externe care acoperă pielea lor. Cu toate acestea, există câteva specii care sunt cunoscute pentru a avea solzi subțiri sau chiar inexistenți. Anșoa, macroul și anghila sunt unele dintre cele mai comune. Află și care este cel mai sănătos pește pentru familia ta. Vezi ce recomandă specialiștii.

Anșoa

Anșoa este cunoscut științific sub numele de „Engraulis encrasicolus,”. Este un pește mic cu o istorie culinară bogată și o prezență semnificativă în bucătăria mediteraneană. Este cunoscut pentru gustul său intens și pentru versatilitatea sa în preparatele culinare. Este adesea folosit pentru a adăuga un gust intens și sărat în rețete.

Un bol plin cu anșoa alături de câteva jumătăți de lămâie
Anșoa este un pește mic, de obicei lung de 10-15 centimetri, cu un corp subțire și alungit / Shutterstock

Se folosește în salate, în special în Nicoise. De asemenea, sunt perfecte în paste cu ulei de măsline, usturoi și parmezan pentru a crea un sos delicios. Bucăți de anșoa pot fi adăugate pe pizza pentru a intensifica gustul și a aduce un element sărat și delicios. De asemenea, se potrivește bine în sosuri sau sandviciuri.

Anghila

Anghila, cunoscută științific sub numele de „Anguilla,” este un pește de apă dulce și sărată care trăiește în apele din întreaga lume.

Angila pusă pe un blat de bucătărie
Anghila poate varia în culoare, de la gri deschis la maro sau negru / Shutterstock

Se folosește pentru sushi, glazurată cu o sos dulce și aromat. De asemenea, este delicioasă la grătar, afumată sau în supă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare puse pe un platou
Galerie foto
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Mai multe bucăți de somon care se află într-o tigaie
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornet cu înghețată de mentă ținut în mână
06:19
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Salată de țelină cu morcovi și maioneză pe felie de pâine
06:17
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
26 iulie, 06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
26 iulie, 05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase

Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
închide