Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit

Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci alege specii de pește fără oase, pentru că există și așa ceva. Iată ce ar trebui să ceri la pescărie data viitoare când ajungi acolo.

Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
Cel mai simplu mod de a scăpa de oasele peștelui este să îl cumperi gata filetat / Shutterstock

Peștele nu este doar delicios, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate motiv pentru care este recomandat în majoritatea dietelor echilibrate. În primul rând, este o excelentă sursă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor corpului nostru.

Citește și

Tipurile de pește gras cum ar fi somonul, tonul și sardinele, este bogate în acizi grași omega-3 care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, scăderea inflamației și îmbunătățirea funcției creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Majoritatea tipurilor de pește furnizează o serie de vitamine și minerale importante, precum vitamina D, vitamina B12, iod, seleniu și zinc.

Dincolo de beneficiile nutriționale, peștele este apreciat pentru gustul său delicios și se poate găti în diverse moduri, de la prăjire și la grătar până la coacere și la aburi, făcându-l potrivit pentru o varietate de rețete culinare.

8 specii de pește fără oase

Majoritatea tipuri de pește au oase, însă unii dintre ei au unele mari care le au suficient de mari încât sunt ușor de extras. Dorada și sturionul sunt speciile de pești cu cele mai puține oase, iar imediat după ei sunt somonul, somnul, chefalul, bibanul, macroul și păstrăvul.

Dorada

Dorada, denumită și “peștele regal al mărilor și oceanelor,” este o specie de pește apreciată în bucătăria internațională pentru gustul său delicat și textura sa fermă.

Doradă cu legume servită pe un platou mare și negru
Dorada cu legume la cuptor reprezintă o masă hrănitoare și delicioasă / Shutterstock

Este popular în special în bucătăria mediteraneană, unde este considerat un adevărat deliciu culinar. Este adesea gătită întreagă, cu solzii îndepărtați, pentru a păstra savoarea sa naturală.

Dorada se poate găti la grătar cu ierburi aromate, ulei de măsline și lămâie, cu legume la cuptor, sau în crustă de sare.

Sturion

Sturionul este un pește misterios și prețios, cunoscut în întreaga lume pentru icrele sale extrem de valoroase, care sunt utilizate pentru a produce caviar.

Sturion pe un pat de gheață și cu felii de lămâie
Sturionul este un pește asociat cel mai des cu luxul / Shutterstock

Sturionul este un pește valoros și delicios, iar gătitul său poate fi o experiență culinară remarcabilă. Se poate prepara la grătar cu ulei de măsline și ierburi aromate, la cuptor sau afumat.

Somon

Somonul este, fără îndoială, unul dintre cei mai populari pești din întreaga lume. Este apreciat nu doar pentru gustul său bogat și textura sa, ci și pentru beneficiile nutriționale impresionante pe care le oferă.

File de somon alături de jumătăți de lămâie servite pe un tocător de lemn
Somonul este un pește recunoscut pentru carnea lui roz / Shutterstock

Somonul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, copt sau în sos cremos de smântână și usturoi sau cu unt, lămâie și mirodenii pentru a-i intensifica aroma.

Somn

Somnul, cunoscut și sub numele de „Silurus glanis,” este un pește de apă dulce, cunoscut pentru dimensiunile sale impresionante și comportamentul său de vânător nocturn. Este un pește delicios și versatil, iar gătitul său poate fi foarte simplu.

Doi pești din specia somn pe un blat de lemn
Somnul este un pește gras, cu un gust foarte bogat / Shutterstock

Cea mai ușoară metodă de a-l prepara este la grătar, dar îl poți pune și la cuptor, în tigaie sau la aburi. De asemenea, poți face o crustă delicioasă pentru somon, amestecând pesmet cu ierburi, parmezan și puțin unt topit. Așează bucățile de somon pe un strat subțire de unt într-o tavă de cuptor, aplică crusta și lasă-l până când aceasta devine aurie și crocantă.

Chefal

Chefalul, cunoscut științific sub numele de “Mugilidae,” este un pește de apă sărată popular și apreciat în bucătăria internațională.

Doi pești din specia chefal pe un blat alb
Din chefal se poate face și o supă delicioasă / Shutterstock

Se prepară la cuptor, la grătar sau la tigaie și, de asemenea, poți face o supă delicioasă alături de legume proaspete.

Biban

Bibanul, cunoscut științific sub numele de „Dicentrarchus labrax,” este un pește răpitor din familia Moronidae, originar din apele Atlanticului de Nord-Est și Marea Mediterană. Cu o textură suculentă, gustul său delicat și versatilitatea culinară, bibanul a devenit o alegere populară în bucătăria internațională.

Doi bibani puși pe un tocător de lemn alături de câteva legume
Bibanul este unul dintre cele mai versatile specii de pește / Shutterstock

Bibanul poate fi pregătit într-o serie de moduri delicioase, inclusiv prăjit, la cuptor, la grătar sau în preparate cu sosuri savuroase. Este adesea condimentat cu ierburi aromate precum rozmarin, cimbru sau busuioc, sau preparat cu lămâie și unt pentru un gust proaspăt și bogat.

Macrou

Macroul, cunoscut științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește oceanic apreciat pentru gustul său distinctiv și valoarea sa nutrițională.

Macrou servit pe o tavă de lemn alături de câteva fire de leuștean
Macroul se găsește de cele mai multe ori congelat / Shutterstock

Acest pește se găsește în mai multe zone ale oceanelor lumii. Poate fi pregătit într-o varietate de moduri delicioase în special la grătar sau la cuptor. Îl mai poți găsi la conservă sau afumat.

Păstrăv

Păstrăvul este un pește răpitor apreciat pentru gustul său savuros și pentru valoarea sa nutrițională. Cu o prezență în apele dulci și sărate din întreaga lume, păstrăvul este preparat în mai toate bucătăriile lumii.

Păstrăv servit cu o farfurie albă cu roșii și lămâie
Păstrăvul gătit la cuptor este o masă sănătoasă, cu puține calorii / Shutterstock

Cel mai simplu este să îl pui pe grătar sau la cuptor, dar poate fi și prăjit, afumat sau gătit la aburi.

Specii de pește cu puține oase

În categoria peștilor cu puține oase intră scrumbia, crapul, plătica, știuca, calcanul și roșioara. Pentru unii dintre ei ai varianta de ai cumpăra deja filetați astfel că scapi de alesul oaselor.

Scrumbia

Scrumbia, cunoscută științific sub numele de „Scomber scombrus,” este un pește sălbatic care se găsește în apele Oceanului Atlantic și Mării Mediterane.

Două scrumbii într-un castron alături de o jumătate de lămâie
Scrumbia la grătar este delicioasă alături de un sos de lămâie / Shutterstock

Cel mai des se gătește la grătar, dar este delicioasă și la cuptor, prăjită sau la aburi. De asemenea, se găsește și la conservă.

Crap

Crapul, cunoscut științific sub numele de „Cyprinus carpio,” este un pește de apă dulce apreciat pentru gustul său savuros și pentru importanța sa culturală și istorică.

Trei crapi alături de câteva crenguțe de cimbru și câteva felii de lămâie
Dimensiunile crapului variază semnificativ, de la 15 centimetri la peste un metru / Shutterstock

Se găsește în lacuri, râuri și bălți din întreaga lume. Crapul poate fi pregătit la grătar, la cuptor, prăjit, la aburi sau cu sos cu unt și lămâie sau sosul de roșii cu măsline.

Plătica

Plătica, cunoscută științific sub numele de „Pleuronectes platessa,” este un pește plat din familia Pleuronectidae, originar din apele reci ale Oceanului Atlantic și ale Mării Nordului.

Plătică pe o farurie albă alături de câteva felii de lămâie
Plătica are o formă aplatizată, adaptată pentru a se ascunde pe fundul oceanului / Shutterstock

La fel ca alte tipuri de pește se poate găti la grătar, la cuptor sau cu sos de lămâie sau sos de capere.

Știuca

Știuca, cunoscută științific sub numele de „Esox lucius,” este un pește de apă dulce impresionant, recunoscut pentru mărimea sa impresionantă și pentru faptul că este un prădător redutabil în apele dulci.

Știucă pe un blat de lemn alături de un cuțit, lămâie și câteva codimente
Știuca adultă poate ajunge până la 1,5 metri și peste 30 de kilograme / Shutterstock

Știuca este un pește cu carne albă și gust delicat, potrivit pentru o varietate de rețete. Cel mai potrivit mod de a o găti este la cuptor cu suc de lămâie, unt, ierburi aromate (cimbru sau rozmarin), sare și piper. De asemenea, este gustoasă la grătar, prăjită sau cu legume.

Calcan

Calcanul, cunoscut științific sub numele de „Pleuronectes maxiumus,” este un pește de apă sărată cunoscut pentru caracteristica sa distinctivă: trăsătura anatomica a ochilor aflați pe aceeași parte a corpului.

Un calcan pus pe un tocător negru
Calcanul conține vitamina B12, seleniu și iodul / Shutterstock

Se poate găti la cuptor cu unt, ierburi aromate și lămâie, prăjit în unt sau ulei sau pe grătar.

Roșioara

Roșioara, cunoscută științific sub numele de „Perca fluviatilis,” este un pește de apă dulce mic, răspândit în apele dulci din Europa și Asia de Nord. Încearcă și o rețetă de pește la cuptor. Este simplă și rapidă.

Pește roșioara pe un blat de lemn
Roșioara are între 10 și 25 de centimetri în lungime / Shutterstock

O poți găti în modurile clasice în care se prepară un pește: la grătar, la cuptor sau prăjit.

Specii de pește fără solzi

Majoritatea peștilor au solzi, care sunt structuri externe care acoperă pielea lor. Cu toate acestea, există câteva specii care sunt cunoscute pentru a avea solzi subțiri sau chiar inexistenți. Anșoa, macroul și anghila sunt unele dintre cele mai comune. Află și care este cel mai sănătos pește pentru familia ta. Vezi ce recomandă specialiștii.

Anșoa

Anșoa este cunoscut științific sub numele de „Engraulis encrasicolus,”. Este un pește mic cu o istorie culinară bogată și o prezență semnificativă în bucătăria mediteraneană. Este cunoscut pentru gustul său intens și pentru versatilitatea sa în preparatele culinare. Este adesea folosit pentru a adăuga un gust intens și sărat în rețete.

Un bol plin cu anșoa alături de câteva jumătăți de lămâie
Anșoa este un pește mic, de obicei lung de 10-15 centimetri, cu un corp subțire și alungit / Shutterstock

Se folosește în salate, în special în Nicoise. De asemenea, sunt perfecte în paste cu ulei de măsline, usturoi și parmezan pentru a crea un sos delicios. Bucăți de anșoa pot fi adăugate pe pizza pentru a intensifica gustul și a aduce un element sărat și delicios. De asemenea, se potrivește bine în sosuri sau sandviciuri.

Anghila

Anghila, cunoscută științific sub numele de „Anguilla,” este un pește de apă dulce și sărată care trăiește în apele din întreaga lume.

Angila pusă pe un blat de bucătărie
Anghila poate varia în culoare, de la gri deschis la maro sau negru / Shutterstock

Se folosește pentru sushi, glazurată cu o sos dulce și aromat. De asemenea, este delicioasă la grătar, afumată sau în supă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
ceafa de porc la cuptor
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pește prăjit
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
Ce pește merge prăjit? Cum îl gătești perfect în crustă de mălai: vezi rețeta
borș de pește, pus într-o farfurie de culoare neagră
Galerie foto
Borș de pește. 3 rețete gustoase pentru zilele cu dezlegare la pește
Borș de pește. 3 rețete gustoase pentru zilele cu dezlegare la pește
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
06:55
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
05:49
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Bulgur cu carne de pui și legume în două boluri
05:30
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
de ce strică ciupercile
22 octombrie, 07:06
Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
22 octombrie, 06:51
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Porție de curry de dovleac cu năut și orez basmati
22 octombrie, 05:54
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
carnea de vită la cuptor
21 octombrie, 07:22
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
Corneluțe cu gem
21 octombrie, 06:13
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Supă cremă de dovleac cu ghimbir și crutoane aromate
Supă cremă de dovleac cu ghimbir și crutoane aromate
Supă cremă de dovleac cu ghimbir și crutoane aromate
Cum arată maşinile care au fost în apropierea exploziei de la blocul din Rahova
Cum arată maşinile care au fost în apropierea exploziei de la blocul din Rahova
Cum arată maşinile care au fost în apropierea exploziei de la blocul din Rahova
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: amp;#8220;Sunt recunoscător”
La explozia din Rahova, câinele a rămas în urmă ca să păzească apartamentul dărâmat, privindu-și stăpânii printr-un geam spart
La explozia din Rahova, câinele a rămas în urmă ca să păzească apartamentul dărâmat, privindu-și stăpânii printr-un geam spart
La explozia din Rahova, câinele a rămas în urmă ca să păzească apartamentul dărâmat, privindu-și stăpânii printr-un geam spart
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Pate de ciuperci cu boabe de fasole
Pate de ciuperci cu boabe de fasole
Pate de ciuperci cu boabe de fasole
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Jennifer Lopez a dezvăluit care a fost sărutul ei preferat din filme. Nu este cu fostul ei soț!
Jennifer Lopez a dezvăluit care a fost „sărutul ei preferat” din filme. Nu este cu fostul ei soț!
Jennifer Lopez a dezvăluit care a fost „sărutul ei preferat” din filme. Nu este cu fostul ei soț!
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat

Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat

Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat

Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat

Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile

Ți se strică repede ciupercile în frigider? Iată cum să le faci să reziste mai multe zile

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
închide