Supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare
Odată cu sosirea toamnei, pentru că zilele devin din ce în ce mai răcoroase, rețetele de supă cremă își fac loc cu succes în meniurile zilnice. Una dintre cele mai îndrăgite este rețeta de supă cremă de dovleac, plină de savoare și culoare.
Galerie foto
Este cremoasă, e aromată și are una dintre cele mai plăcute culori ale toamnei. În plus, este și sănătoasă și cu ușurință poate fi inclusă în dietele copiilor. Pe lângă gustul bun pe care îl are, dovleacul conține și multe substanțe nutritive ce ajută la buna funcționare a organismului.
Dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, dar este o sursă bogată în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Găsești în dovleac vitaminele A, C si E, vitamine din complexul B, dar și beta carotenul, care colorează plăcut miezul dovleacului. Îți oferim mai jos rețeta supei cremă de dovleac pentru a te bucura și tu de un așa preparat gustos, cremos și plin de nutrienți.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor necesare supei, pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul.
Taie dovleacul pe jumătate și răzuiește-i interiorul de semințe și nervuri, cu ajutorul unei linguri. Apoi taie jumătățile de dovleac în felii mai mici, pentru a le putea curăța coaja mai ușor. Cu un cuțit curăță coaja dovleacului, apoi taie feliile de dovleac în cuburi.
Curăță morcovul și taie-l în bucăți mai mici. Curăță ceapa și tai-o pe jumătate. Curăță rădăcina de țelină și taie-o în sferturi. Clătește bine tulpina cu frunze de țelină. Aceasta adăugată în supă va oferi un plus de aromă și gust ușor acrișor. După ce ai pregătit toate legumele, poți aprinde aragazul și așeza pe el o cratiță cu apă.
Pași necesari pentru a prepara supă cremă de dovleac
Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă în ea o linguriță cu sare. Amestecă până se dizolvă sarea, apoi adaugă morcovul, ceapa, rădăcina de țelină și tulpina cu frunze. Lasă legumele să fiarbă până când se pătrund foarte bine și își degajă toate aromele. Vei obține o supă de legume plină de savoare și vitamine.
Apoi, scurge legumele, iar în locul lor, în supa din cratiță, adaugă cuburile de dovleac. Fierbe bine dovleacul până când se poate pasa. Pasează cuburile de dovleac cu ajutorul blenderului sau cu un dispozitiv de făcut piure. Adaugă smântâna lichidă și amestecă pentru omogenizare. Pune din nou cratița pe flacăra aragazului și mai fierbe supa cremă pentru 10 minute. În acest timp îi potrivești gustul cu sare, piper și scorțișoară sau nucșoară.
Coace și semințele de dovleac presărate cu sare, cu ele poți decora delicioasa supă cremă în timpul servirii.
Te întrebi ce poți face cu legumele fierte pentru a da gust supei? Din acestea poți prepara un delicios piure, sau le poți adăuga la alte preparate culinare. Și pentru că încă mai găsești roșii de grădină pe piață, pune pe listă pentru data viitoare o rețetă de supă cremă de roșii coapte cu ardei copți și usturoi.