Supă de vită cu găluște de pâine. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Dacă îți plac supele mai consistente și foarte hrănitoare, încearcă și o supă de vită cu găluște de pâine. Rețeta nu este complicată și este potrivită pentru masa de prânz servită alături de familie.
Galerie foto
În sezonul rece, în special, supele sau ciorbele servite calde sau fierbinți, sunt nelipsite de la masa de prânz. Indiferent dacă sunt preparate din legume sau din carne, dacă sunt și consistente, pot asigura și hidratare, dar și sățietate. Unele rețete sunt atât de bogate în ingrediente încât nu mai simți nevoia de felul doi la masă.
Găluștele din pâine adăugate în supa de vită oferă acesteia un gust delicios și un aspect interensant. Acestea se prepară din pâine mai veche tăiată în cuburi, apoi rumenite în unt cu ierburi aromate. Găluștele se vor fierbe separat, pentru a nu absorbi din supa de vită. Se adaugă ulterior în supă sau chiar în timpul servirii.
Aceleași găluște le poți folosi și la supele din legume preparate pentru perioadele de post. Înlocuiești untul cu ulei pe care îl aromatizezi după propriul gust. Descoperă aici și o rețetă de găluște de cartofi cu bacon afumat, pentru una dintre mesele zilei. Iar în rândurile de mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa supă de vită cu găluște de pâine.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor și a oalei în care prepari supa. Porționează carnea în cuburi mai mici, iar legumele curăță-le și clătește-le cu apă rece. Nu este necesar să le toci, le vei folosi întregi. Găluștele se prepară foarte rapid, în timp ce fierbe carnea de vită.
Cum prepari supă de vită cu găluște de pâine
Mai întâi așază o oală cu apă pe flacăra aragazului. Adaugă cuburile din carnea de vită în ea. Lasă-le să fiarbă până când încep să se pătrundă. Înlătură spuma care se formează la suprafață, apoi adaugă o linguriță de sare.
Adaugă și legumele curățate, dar netocate, doar crestate ușor la capete. Țelina o poți secționa în două. Adaugă foile de dafin și boabe de piper și fierbe legumele împreună cu carnea până când sunt bine pătrunse și își degajă aromele în supă.
Cum prepari găluștele de pâine
Secționează franzelele în felii transversale, apoi taie feliile în cuburi micuțe. Topește untul într-o tigaie cu puțin ulei pentru a nu se arde și adaugă ierburi de Provence. Poți adăuga ierburile preferate, dacă îți lipsesc cele de Prevence. Adaugă cuburile de pâine și amestecă-le bine prin tigaie, pentru a se rumeni pe toate părțile. Apoi le transferăm într-un bol.
Lasă-le să se răcorească, apoi adaugă verdeața tocată, un ou, sare și piper, dar și puțină nucșoară. Amestecă bine ingredientele, apoi frământă-le cu mâinile până când obții un aluat omogen. Picură și puțin lapte pentru a potrivi textura aluatului și a putea modela găluștele.
Modelează găluștele dându-le formă sferică, așa cum procedezi și când modelezi chifteluțe.
Fierbe 2 litri de apă într-o crăticioară și adaugă găluștele de pâine în ea. Lasă-le să fiarbă până când se ridică singure la suprafață. Transferă-le cu ajutorul spumierei într-un bol de servire.
Când dorești să servești delicioasa supă de vită cu găluște de pâine, mai întâi scoate legumele și carnea din supă. Toacă carnea în cuburi micuțe, morcovii în rondele, iar țelina în cuburi micuțe.
Adaugă în farfuriile adânci câte puțin din cuburile de legume, din cele de carne și 4-5 găluște de pâine. Completează cu supă fierbinte și decorează totul cu frunze de pătrunjel verde. Te vei răsfăța cu o supă și gustoasă, dar și sățioasă și hrănitoare.
Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari o supă delicioasă, îți recomandăm să încerci rețeta de supă de pui cu legume și paste, gustoasă și consistentă.