Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână, gustoasă și plină de vitamine

Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Dacă adori gustul și aroma căpșunilor și dorești să le savurezi și altfel decât simple, prepară o rețetă de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână. Este gustoasă, este răcoroasă și foarte sănătoasă. O poți savura în primele ore ale zilei, pentru porția de vitamine.

Maria Udrea
Publicat: 25 mai 2023, 08:00

Galerie foto

Smântâna poate fi înlocuită cu iaurt cremos / Shutterstock

Se prepară rapid din căpșuni proaspete și se aromatizează după gustul fiecăruia. Menta este cea mai potrivită pentru o astfel de supă. Oferă aromă puternică și un plus de prospețime. În plus, este o sursă bogată de vitamina A, C și vitamina B2. Mai conține fier, cupru, magneziu, potasiu, calciu, Omega 3 și acizi grași. Frunzele de mentă au un conținut bogat în uleiuri volatile, taninuri, flavonoizi și substanțe polifenolice. Toate acestea aduc numai beneficii pentru sănătatea organismului.

Citește și

Despre căpșuni deja se știe cât de benefice sunt pentru sănătate, consumate regulat și în cantitățile recomandate. Au în conținutul lor vitaminele C, B6 și K, magneziu, mangan, acid folic. De asemenea sunt bogate în antioxidanți, fibre și polifenoli. Toate acestea sunt substanțe nutritive esențiale în buna funcționare a organismului. În plus, căpșunile au puține calorii, așa că te poți bucura de ele incluzându-le în diferite preparate culinare.

Căpșunile sunt fructele cele mai populare pentru rețetele de prăjituri și torturi. Un exemplu de desert cu căpșuni pe care îl poți prepara pentru deliciul celor dragi îl poți descoperi la rețeta de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată. Mai jos te invităm să descoperi rețeta pas cu pas pentru supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.

Ingrediente

Mod de preparare

Supa de căpșuni se prepară în 2-3 minute, însă mai mult timp vei petrece pregătind căpșunile. Celelalte ingrediente nu necesită atât de mult timp și atenție.

Cum prepari delicioasa supă rece de căpșuni cu mentă și smântână

Clătește bine căpșunile, fără a le curăța de codițe si de frunze și lasă-le să se scurgă bine într0 sită. Este important să speli căpșunile înainte de a le curăța pentru că altfel se pot îmbiba cu apă prin locul unde au fost frunzele. Abia după ce sunt bine scurse le îndepărtezi codițele și frunzele.

În intervalul de timp cât se scurg căpșunile, pune și smântâna să se scurgă într-o sită deasă. Este indicat să mai elimine din lichid pentru a deveni mai cremoasă. Poți folosi și iaurt și procedezi cu el în același mod.

Descoperă și o rețetă de supă rece de castraveți cu mentă, gustoasă și hrănitoare.

Clătește bine și frunzele de mentă și lasă-le și pe acestea să se scurgă.

După ce s-au scurs bine toate aceste ingrediente pune căpșunile în recipientul blenderului împreună cu câteva frunze de mentă. Procesează-le și transformă-le într-un piure delicios și aromat, dar și frumos colorat. Adaugă miere și sare după gust.

De aici, pasul următor îl poți executa în două variante. Fie alegi să amesteci piureul de căpșuni cu smântâna, fie adaugi smântâna ca și decor pe deasupra. Tot ca decor mai adaugi și frunze de mentă, dar și felii de căpșuni sau căpșuni întregi.

Opțional, poți trece piureul de căpșuni și prin sită, dacă dorești să elimini semințele căpșunilor.

Este delicioasă și foarte aromată și este perfectă pentru zilele călduroase de vară,  o astfel de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.

Pentru deliciul de la micul dejun mai poți prepara și rețeta de smoothie de căpșuni cu banane și ghimbir.

Citește și
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Sirop de mure cu mentă. Băutură aromată și intens colorată, pentru momente delicioase
Sirop de mure cu mentă. Băutură aromată și intens colorată, pentru momente delicioase
Supă rece de dovlecei. Rețeta de care ai nevoie vara aceasta
Supă rece de dovlecei. Rețeta de care ai nevoie vara aceasta
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao