Supă rece de dovlecei. Rețeta de care ai nevoie vara aceasta
Prepară o supă rece de dovlecei cu castravete. Rețeta este ideală pentru zilele calde vară. Nu doar că este răcoroasă, dar îți aduce o mulțime de vitamine și minerale.
Dovlecelul este una dintre cele mai gustoase legume ale primăverii și verii. Poate fi folosit atât pentru supe, cât și pe grătar, pane, în tocănițe, ciorbe acre, salate. Dovleceii copți vor fi fermi. Evită-i pe cei cu coaja încrețită sau cu pete moi, deoarece acestea sunt semne că sunt bătrâni sau că pot fi putreziți. În cazul dovlecelului, dimensiunea contează. Cei mici sunt de obicei mai fragezi și au mai puține semințe.
Dovlecii trebuie depozitați corespunzător pentru a profita la maximum de ei. Trebuie înfășurați într-o pungă de plastic și depozitați în sertarul de legume al frigiderului. Pot rezista până la două săptămâni. De asemenea, pot fi congelați și vor rezista până la un an.
Ingrediente
Mod de preparare
Se tăiați dovlecelul și castraveții în bucăți mari. În vasul unui blender, se pun bucățile de dovlecel și castraveții, frunzele de mentă, iaurtul, smântâna și uleiul de măsline.
Se adăugă sare și piper. Se amestecă treptat până la viteza maximă timp de un minut. Se toarnă într-o carafă și se pune la frigider înainte de servire. Se servește în boluri și se decorează cu frunze de mentă.
Se adăugă câteva bucăți de ceapă, fulgi de chili și câteva bucăți de brânză de capră.
Beneficiile dovlecelului de vară
Dovleceii de vară sunt o sursă bogată de vitamina A, vitamina C, magneziu, fibre, vitamina B9, riboflavină, fosfor, potasiu și vitamina B6.
Nutrienții din dovlecei ajută la scăderea colesterolului, protejează împotriva astmului, întăresc dinții și oasele, reduc tensiunea arterială și ajută la dezvoltarea ochilor.
În plus, manganul din dovlecel ajută organismul să proceseze grăsimile, carbohidrații și glucoza. Încearcă și rețeta de dovlecei umpluți.
De ce e recomandat să consumi dovlecei și castraveți
Castraveții au un gust blând, răcoritor și un conținut ridicat de apă. Consumul lor ajută la ameliorarea deshidratării și sunt mâncarea perfectă vara. Sunt excelenți în salate, dar și îi poți consuma ca pe un fruct, la gustare. De asemenea, sunt buni în supe sau smoothieuri, pot fi murați.
Castraveții trebuie păstrați la frigider în pungi perforate până la 3 zile. 10 Castraveții proaspeți de la supermarket sunt de obicei vânduți în folie de plastic și pot fi lăsați așa la frigider timp de o săptămână.
Castraveții sunt în mod natural bogați în apă, astfel încât concentrația lor de nutrienți este relativ scăzută. Cu toate acestea, conțin vitamina K, vitamina C și potasiu. Castravetele conține, de asemenea, cantități mici de calciu, magneziu, fosfor și vitamina A.