Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Dacă îți plac deserturile de vară cu fructe, simple și rapid de preparat, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Se prepară destul de ușor și într-un timp relativ scurt. Ingredientele nu sunt complexe, le găsești în toate magazinele alimentare.
Tot ce trebuie să faci pentru această tartă este să prepari un aluat fraged și să îl coci separat, în forma de tartă. Crema de mascarpone se prepară la rece și o adaugi ulterior în crusta de tartă. O aromatizezi după propriul gust, cu vanilie, lămâie sau altă aromă. Pentru un plus de gust și aspect deosebit, marmorezi crema cu puțin sirop de cireșe.
Aceeași rețetă o poți prepara și cu alte fructe precum: afine, vișine, caise și multe altele. În sezonul cald cele mai des preparate rețete de deserturi sunt cele cu fructe. Sunt delicioase, au un aspect plăcut, dar sunt și mai ușoare la gust. Fructele le poți adăuga proaspete, dar și sub formă de cremă sau de jeleuri. Poți încerca și rețeta noastră de tartă cu mango.
Descoperă aici și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru oricare alt desert ce conține aluat, primul pas constă în prepararea acestuia. Aluatul de tartă necesită un timp foarte scurt de preparare, dar un timp mai lung de odihnă la rece, pentru a-l putea modela.
Cum prepari aluat pentru tartă cu cireșe și cremă de mascarpone
Ia un bol de frământare și pune în el făina trecută prin sită. Adaugă sarea și zahărul pudră și amestecă bine toate ingredientele. Creează un loc adânc la mijlocul ingredientelor și adaugă acolo oul și untul rece tăiat în cuburi. Amestecă rapid aceste ingrediente, până când obții un aluat ușor nisipos. Împachetează-l într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru o oră.
Înainte de a scoate aluatul de la rece aprinde cuptorul și setează-i temperatura la 200 de grade Celsius.
Unge cu puțin unt interiorul formei de copt. Cu ajutorul sucitorului întinde aluatul într-o foaie circulară cu diametrul mai mare decât al formei de copt. Îmbracă cu acest aluat baza și pe pereții formei de copt, într-un strat uniform. Înțeapă-l la bază din loc în loc cu o furculiță. Apoi așază în interior o hârtie de copt și umple-o cu boabe de fasole.
Pune tava în cuptor și coace aluatul fraged pentru tartă cu cireșe și cremă de mascarpone pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi îndepărtează hârtia cu boabele de fasole și mai lasă aluatul de tartă în cuptor pentru 7-8 minute, dar la 180 de grade Celsius.
Scoate tava din cuptor și lasă aluatul să se răcească.
Cum prepari crema de mascarpone
Pune cireșele cu zahărul într-o cratiță și amestecă-le, apoi lasă-le deoparte până când se formează sirop. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe cireșele în sirop pentru 10-12 minute. Apoi pune-le la scurs într-o sită. În siropul scurs adaugă puțin amidon și fierbe-l pentru câteva minute, amestecând să se omogenizeze sosul. Lasă sosul de cireșe la răcit și prepară crema.
Pune într-un bol mascarponele cu miezul păstăii de vanilie și un praf de sare și amestecă-le. Apoi adaugă frișca bătută și omogenizează crema. Pune crema la rece până când se răcesc toate celelalte elemente ale tartei.
După răcire întinde crema de mascarpone în interiorul crustei de tartă și înfige cireșe din loc în loc. Toarnă deasupra, în fir subțire, siropul de cireșe și marmorează crema cu acesta, trecând cu o scobitoare prin ea. Mai înfige câteva cireșe pe deasupra și pune tarta la rece pentru 2-3 ore.
Dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi cu fructe îți mai oferim pentru data viitoare și o rețetă de tartă cu căpșuni și budincă de vanilie.