Tartă cu fructe din 2 ingrediente. Se prepară rapid și stă la cuptor numai 15 minute
Această tartă cu fructe din 2 ingrediente este un desert care se face rapid și poate fi servit indiferent de ocazie. Încă un avantaj este faptul că nu conține nici ouă, nici zahăr și poți folosi toate fructele care nu au fost mâncate proaspete.
O poți servi simplă sau cu înghețată, în funcție de ocazie. Durează aproximativ 15 minute să o prepari, ceea ce o face preferata zilelor de vară. Dacă ești fan fructe de pădure, pune alături un pahar de lichior de zmeură sau zmeurată. Delicios!
Mai jos îți prezentăm cele două ingrediente de care ai nevoie și modul de preparare de urmat pentru această tartă cu fructe.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul lucru pe care este necesar să-l faci la tarta de fructe este să tragi marginile aluatului peste cele ale formei în care coci tarta. Astfel eviți ca fructele să se risipească în tavă și să se strice suprafața tartei. Bagă totul în cuptor pentru 10 minute. Dacă nu s-a rumenit, mai las-o câteva minute, dar verifică să nu se ardă.
Pune fructele peste aluat și aranjează-le după cum îți place. Mai bagă la cuptor câteva minute până când se inmoaie fructele.
Cum alegi fructele
Pentru această tartă sunt potrivite fructele dulci pentru că se gătesc repede și sunt zemoase atât cât trebuie. Afinele, căpșunile și cireșele sunt cea mai bună opțiune. Bananele nu au suficient suc pentru a înmuia aluatul fraged. Evită pepenele pentru că este prea suculent pentru o tartă de fructe și nici nu are un gust bun dacă este băgat la cuptor.
Dacă fructele tale preferate nu sunt prea dulci, poți să adaugi zahăr ca să reglezi această situație. Căpșunile sunt printre cele mai iubite fructe ale verii. Problema este că sunt atât de fragile, iar sezonul lor este atât de scurt încât pare că niciodată nu apuci să te sături de ele. Nu te panica. Venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi despre cum păstrezi căpșunile proaspete cât mai mult timp.
Am ales aluat fraged pentru că se reduce mult timpul de preparare și pentru că are un gust bun. Alege un aluat fraged moale ca să poți să-l întinzi bine în forma de tartă.