Tartă cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert plin de savoare și culoare
Dacă îți place rubarba și vrei să te bucuri de gustul și aroma ei în deserturi delicioase, încearcă o rețetă de tartă cu rubarbă și căpșuni.
Rubarba este o plantă comestibilă, originară din Tibet, dar foarte populară și în Europa. Este formată din tulpini lungi de până la 1-2 metri și frunze late de culoare verde și roșie. Acestea sunt toxice, dar tulpinile sunt comestibile. Au un gust dulce-acrișor și o culoare roz spre roșcat. Din acestea se prepară compot, gem sau dulceață, dar și siropuri și cocktailuri delicioase. Se mai folosesc și la prepararea deserturilor sau a sosurilor dulci-acrișoare.
În plus, tulpinile de rubarbă aduc numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Descoperă aici un articol despre beneficiile rubarbei și cum se consumă aceasta. Mai jos vei descoperi rețeta completă a celei mai delicioase tarte cu rubarbă și căpșuni.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea acestei tarte sunt necesare două elemente: aluatul fraged pentru tartă și umplutura de rubarbă și căpșuni. Pregătești mai întâi aluatul, iar în timp ce acesta va sta puțin la rece pregătești umplutura.
Cum prepari aluat pentru tartă cu rubarbă și căpșuni
Trece făina prin sită într-un bol și adaugă sarea peste ea. Amestecă-le apoi adaugă un ou, untul rece, tăiat în cuburi și vanilia. Frământă ingredientele cu vârfurile degetelor până când le transformi într-un aluat fraged și sfărâmicios. Împachetează aluatul într-o folie alimentară și pune-l la rece pentru aproximativ o oră. După acest interval de timp aluatul va deveni mai ușor de modelat.
Pregătește compoziția pentru umplutură
Clătește bine cu apă rece căpșunile, curăță-le de codițe și de frunze și secționează-le în sferturi sau în bucăți mai mici. Curăță primul strat de coajă de pe tijele de rubarbă și taie-le în rondele. Amestecă-le cu căpșunile și adaugă zahărul și amidonul peste ele.
Pentru compoziția de la baza tartei amestecă într-un bol untul moale cu zahărul, sarea și grișul. Apoi adaugă un ou plus și un albuș, extractul de vanilie și omogenizează compoziția.
Înainte de a monta tarta în tava de copt pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor. Scoate aluatul de la rece și întinde-l în tavă într-o foaie circulară cu diametrul de 32-34 cm. Lasă marginile libere cam de 2,5 cm și ungem aluatul cu compoziția de griș. Deasupra acesteia adaugă amestecul de rubarbă și căpșuni. Apoi, adună marginile libere ale aluatului peste această umplutură, formând pliuri din loc în loc.
Unge marginile aluatului cu gălbenuș de ou, presară fulgi de migdale pe deasupra și pune tava în cuptor. Coace delicioasa tartă cu rubarbă și căpșuni pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Porționeaz-o doar după răcirea completă. Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru tarte cu fructe, îți mai oferim o rețetă de tartă cu banane și caramel.