Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie. Care sunt sfaturile oferite de Roxana Blenche

Fără coacere

Descoperă câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, prezentate de Chef Roxana Blenche. Deși pare un proces dificil, îți reamintim că nimeni nu s-a născut învățat. În plus, doar punând în practică diferite tehnici, vei deveni mai sigură pe tine și pe calitățile tale în bucătărie.

Andreea Moldoveanu
Publicat: 27 iunie 2022, 15:41 / Actualizat: 10 august 2022, 9:46
Descoperă cum poți așeza ingredientele în farfurie astfel încât preparatul tău să exceleze nu doar la capitolul gust, ci și la capitolul plating / Shutterstock

În primul rând, îți recomandăm să acozi o atenție sporită ingredientelor. Legumele trebuie să fie proaspete, pentru ca piureul tău să aibă cel mai bun gust posibil. Le găsești în piețe tot timpul anului și dau o adevărată aroma în farfurie, dacă sunt bine alese.

Tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie

Îți prezentăm câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie, pentru a-i surprinde în mod plăcut pe cei care îți trec pragul casei și sunt invitați la masă. Descoperă cum poți așeza ingredientele în farfurie astfel încât preparatul tău să exceleze nu doar la capitolul gust, ci și la capitolul plating.

Citește și

Splash cu lingura

Piureul se pune central și cu dosul lingurii lovim piureul astfel încât să se împrăștie în farfurie. Apoi plating-ul continuă în funcție de repartiția formată: o piesă se pune central, în general carnea, iar în jurul ei poți pune legume de diferite culori.

Legumele trebuie să fie proaspete, pentru ca piureul tău să aibă cel mai bun gust posibil / AntenaPLAY

Stilul pană

Pentru a realiza această tehnică se pune piureul în partea de sus a farfuriei și cu dosul lingurii se vine circular, realizându-se o formă de pană. Tot pentru stilul pană mai există o modalitate: cu lingura în mâna dreaptă și un deget înainte Apoi faci o linie de sus în josul farfuriei.

Dacă piureul este ațos poți să mai adaugi lichid, adică laptele în care au fiert țelina și păstârnacul / AntenaPLAY

Plating cu un cuțit obișnuit

Pune piureul în farfurie tot cu o lingură, apoi ia un cuțit de masă sau o spatula micuță, dacă ai, și trage o linie apăsată. Secretul constă în a pune numai jumătate de lingură de piure. Dacă este prea mult nu va ieși forma dorită. Fine dining înseamnă puțin.

Deși pare un proces dificil, îți reamintim că nimeni nu s-a născut învățat în bucătărie / AntenaPLAY

Tehnică realizată cu un poș

Pune piureul în poș, fă apoi o centrifugă. De ce se face asta? Din cauză că atunci când pui piure în poș intră și bule de aer. Ca să scoți bulele de aer, Roxana Blenche îți recomandă să apelezi cu încredere la această tehnică simplă.

Înainte să tai vârful poșului, mută piureul puțin mai jos, și apoi folosește-te de foarfecă. Plating-ul se face așa: ține poșul fix în mână și mergi circular de-a lungul farfuriei. O altă variantă este să tai puțin din poș într-o singură parte și să faci un model ca o dantelă.

Vezi în VIDEO de mai jos cum arată tehnicile de aranjare a piurelui în farfurie, propuse de Roxana Blenche!

Ca să scoți bulele de aer, Roxana Blenche îți recomandă să apelezi cu încredere la tehnica denumită simplu „centrifugă” / AntenaPLAY

Rețetă de piure de rădăcinoase albe

Pentru a pune în practică tehnicile de aranjare în farfurie, îți propunem să pregătești un piure din rădăcinoase albe: păstârnac și țelină. De ce îți propunem să folosești aceste două rădăcinoase? Deoarece păstârnacul are un gust dulceag, iar țelina îl balansează perfect. Avem nevoie doar de o țelină, un păstârnac, lapte, unt și sare.

Dacă ești fan brânzeturi, află de la Chef Roxana Blenche cum poți pregăti un platou de brânzeturi delicios.

Piure de țelină și păstârnac – Mod de preparare

Taie păstârnacul și țelina în cuburi și pune-le într-o tigaie pe aragaz. Peste ele toarnă lapte și până ajungi la jumătatea cratiței, apoi pune 2 grame de sare și lasă legumele să fiarbă. Îți dai seama că sunt fierte atunci când bagi furculița și aceasta intră ușor în legume.

După ce s-au fiert legumele, ai nevoie de un blender. Este bun și cel vertical și cel cu cană, important este să fie încăpător. Scurge legumele și pune-le în cană, adaugă 50 de grame de unt și blendează foarte bine. După ce le-ai amestecat și mărunțit, adaugă puțin din laptele în care au fiert legumele. Nu este o cantitate anume, ci adaugă lichid până când piureul devine cremos și puțin, puțin moale.

Dacă piureul este ațos poți să mai adaugi lichid, adică laptele în care au fiert țelina și păstârnacul. Dacă îți plac piureurile, îți recomandă să încerci și rețeta celei mai simple garnituri, care are la baza cartofi.

Felicitări! Cu ajutorul Roxanei Blenche, ai învățat câteva tehnici de a aranja piureul în farfurie! Să le folosești cu spor!

Citește și
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărie
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi de la specialiști în bucătărie
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
Jumătate de ţară, sub cod galben de vreme severă până sâmbătă seara. Rafalele de vânt depăşesc 50 km/oră
„Am primit acordul!” Ce a spus Larisa Iordache despre soacra ei! Ce se va întâmpla după ce va naşte
„Am primit acordul!” Ce a spus Larisa Iordache despre soacra ei! Ce se va întâmpla după ce va naşte
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
fresh

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă