Tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere
Pentru o masă festivă sau pentru atunci când se anunță prietenii în vizită, este ideal de preparat un tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere. Gustul dulce și fin al cremei de ciocolată albă este completat armonios cu explozia de arome și gustul dulce-acrișor al fructelor.
Interesant la acest tort este și blatul care se prepară din mere caramelizate și amestecate cu biscuiți sfărâmați. Crema este foarte simplă și rapid de preparat. Conține doar ciocolată albă amestecată cu frișcă și mascarpone. Ca și aromă poți opta pentru vanilie sau lămâie. Sunt aromele care se potrivesc perfect la un astfel de tort.
Fructele le alegi în funcție de gust sau în funcție de ce găsești pe piață. Cu cât optezi pentru mai multe fructe cu atât tortul va fi mai delicios, iar aspectul va fi spectaculos.
O combinație ușor asemănătoare mai poți descoperi și la rețeta de tort cu iaurt si fructe. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort cu ciocolată albă și fructe, fără coacere.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea blatului de mere. Acesta necesită un timp pentru caramelizarea merelor și un alt timp pentru răcire. În aceste intervale de timp vei prepara crema de ciocolată albă.
Cum prepari blatul pentru tort cu ciocolată albă și fructe
Mai întâi spală merele, șterge-le și răzuiește-le pe răzătoarea cu orificii mari, fără a le îndepărta coaja. Așază o crăticioară pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă zahărul cu untul și 2 lingurițe de apă.
Amestecă cu o spatulă până când zahărul se topește. Adaugă merele răzuite și amestecă-le ușor cu siropul de zahăr. Presară și pudra de scorțișoară și lasă merele să se caramelizeze ușor. Apoi stinge focul și lasă merele caramelizate să se răcească.
Rupe biscuiții în bucăți mai mici și adaugă-i în compoziția de mere. Tapetează interiorul unei forme de tort cu folie de prospețime și întinde la baza acesteia stratul de mere cu biscuiți. Pune forma de tort în frigider până când pregătești crema.
Cum prepari crema de ciocolată albă cu mascarpone
Pentru a prepara crema pentru tort cu ciocolată albă și fructe, pune frișca lichidă într-o crăticioară la încălzit. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Stinge focul, trage crăticioara deoparte și adaugă în ea ciocolata albă ruptă în bucăți mici sau răzuită. Amestecă energic cu un tel până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Adaugă extractul de vanilie și lasă compoziția de ciocolată să se răcorească timp de 10-12 minute. Pune deoparte în alt vas, aproximativ 1/4 din crema de ciocolată, pentru a glazura tortul cu ea.
Hidratează gelatina în apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi, amestecând continuu. Adaug-o peste crema de ciocolată albă și omogenizează bine compoziția. Lasă crema să se mai răcorească, apoi amestec-o cu mascarponele.
Scoate forma de tort din frigider și întinde crema de ciocolată albă cu mascarpone peste stratul de biscuiți. Pune tortul la rece pentru 4-5 ore, atât cât să devină crema fermă.
Apoi, transferă tortul pe un platou și glazurează-l cu crema de ciocolată oprită, pe care o încălzești pe baie de aburi.
Lasă glazura să se întărească și decorează tortul cu multe fructe.
Mai lasă deliciosul tort cu ciocolată albă și fructe la rece cel puțin o oră, apoi îl poți porționa.
Dacă dorești să prepari o altă glazură pentru decorul tortului, îți recomandăm rețeta de glazură lucioasă pentru eclere.