Tort cu ciocolată și nuci, desert pentru toate gusturile

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ești o împătimită a deserturilor cu ciocolată? Îți place combinația dintre ciocolată și textura crocantă a nucilor? Atunci te afli unde trebuie. Chef Nobo a pregătit pentru tine o rețetă de tort cu ciocolată și nuci, simplă și ușor de preparat. Câștigătorul Chefi fără limite, sezonul 2, a făcut rețeta la Beautifood și pe cât de complicat pare, pe atât de ușor e de realizat.

Publicat: 11 iulie 2022, 14:53
Tort cu ciocolată și nuci, pe o farfurie cu flori verzi
Rețeta de tort cu ciocolată și nuci propusă de Chef Nobo este compusă dintr-un blat pandișpan cu cacao, mouse de ciocolată și multă nucă atât la interior, cât și pentru decor / Shutterstock

În noul sezon Beautifood, Nobo va pregăti cele mai căutate deserturi din mediul online. Cum tortul cu ciocolată este un must în materie de deserturi, câștigătorul Chefi fără limite 2022 a promis că va face rețeta și o va filma pentru a explica pas cu pas toate indicațiile. Nu ai cum să dai greș cu tort cu ciocolată și nuci dacă urmărești materialul video de mai jos.

Nobo îi invită pe pasionații de deserturi să urmărească noul sezon din cooking show-ul digital BeautiFood, în fiecare duminică, exclusiv pe AntenaPlay.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi aici și rețeta de panna cotta cu mango, tot a lui Chef Nobo. E curcubeu pe cerul gurii.

Mod de preparare

Primul pas este să sprgi ouăle într-un bol. Acestea se toarnă mai apoi în bolul unui mixer, unde se adaugă treptat și zahărul, lingură cu lingură, pentru ca ouăle să capete volum, iar blatul să devină cât mai pufos. E foarte important ca atunci când termini toată cantitatea de zahăr, acesta să fie dizolvat complet. La final, volumul ouălor trebuie să de patru ori mai mare, deci mixarea durează cam 15 minute.

Următorul pas este să mărunțești nucile. Chef Nobo recomandă ca acestea să fie mărunțite cu un cuțit pentru ca textura lor să se simte în blatul pufos al tortului.

Încorporarea ingredientelor pentru blat

Mai apoi, pudra de cacao și făina se amestecă într-un bol. După ce s-au omogenizat, amestecul trebuie trecut printr-o sită, ca să nu se formeze deloc cocoloașe. Următorul pas este să le adaugi în compoziția de ouă și zahăr și să le amesteci foarte bine pe toate.

E nevoie de mișcări largi, circulare, ca amestecul să fie cât mai omogen. Ultimul pas în realizarea blatului este să adaugi și nucile.

Mai apoi, toată compoziția se toarnă într-o formă de copt circulară, tapetată cu hârtie de copt. Blatul trebuie să stea la cuptor la o temperatură de 180 de grade, pentru aproximativ 15-20 de minute.

După ce acesta s-a copt, e nevoie să stea 30 de minute la temperatura camerei ca să răcească bine. Înainte să-l scoți din tavă, taie cu un cuțit de jur împrejur, ca să se desprindă mai ușor.

Mod de preparare mousse de ciocolată cu lapte

Primul pas în modul de preparare al mouss-ului de ciocolată cu lapte este să hidratezi foarte bine foile de gelatină în apă rece.

Mai apoi, laptele se pune la fiert într-o cratiță, timp în care poți mărunți ciocolată. După ce laptele a fiert, se scoate gelatina din apă, se curg foarte bine și se pun în lapte. Focul se oprește, iar cratița se ia de pe foc și laptele împreună cu gelatina se toarnă peste cuburile de ciocolată.

Omogenizează foarte bine cele 3 ingrediente. E foarte important ca ciocolată să fie bogată în cacao ca textura ei să fie consistentă.

Cât ciocolata se lasă la răcit, smântâna pentru frișcă se adaugă în bolul mixerului. Aceasta se bate până devine spumoasă, cât să fie ușor de încorporat în mouse-ul de ciocolată. Aceasta se încorporează treptat, ca ingredientele să se omogenizeze perfect.

Mod de asamblare

Ai nevoie de un inel de tort și de un blat din lemn. Înainte de a asambla tortul, trebuie să înfoliezi baza inelului pentru tort, ca nu cumva mouse-ul să se scurgă dintre blaturi.

Pune primul blat în inelul de tort, toarnă mouse-ul peste el, aproape pe tot, adaugă al doilea strat de blat și decorează cu restul de mouse.

Ultimul pas este să pui tortul cu ciocolată și nuci la frigider, pentru cel puțin 2 ore.

Topping-ul pentru decor

Zahărul se topește treptat, nu se adaugă tot odată pentru ca acesta să nu aibă o textură granulată.

Când zahărul este gata și are o textură fluidă, se adaugă nuca și se încorporează foarte bine.

Pune mai apoi nuca caramelizată pe o hârtie de copt și încearcă să o întinzi un pic ca să se răcească mai bine.

Când tortul s-a răcit, toacă din nou nuca caramelizată. Pentru ca nucile să se lipească perfect pe mouse-ul de pe tort, poți încălzi puțin crema de ciocolată cu lapte cu o lampă de bucătărie.

După ce ai adăugat și nucile caramelizate, poți scoate desertul din formă. Îndepărtează și folia și transferă tortul cu ciocolată și nuci pe o farfurie. E gata de savurat!

Citește și
CELE MAI CITITE
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Galerie foto
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
5 mai, 05:19
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Somon cu sparanghel la tigaie, așezat pe felii de lămâie, alături de un bol cu sos de maioneză
4 mai, 05:47
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă
Supă cremă de sparanghel verde în bol alb, decorată cu vârfuri de sparanghel și crutoane
3 mai, 05:11
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Risotto cu sparanghel și parmezan în farfurie albă, alături de o sticlă cu ulei de măsline și o bucată de parmezan
2 mai, 05:21
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă în bol alb cu lingură și pâine
1 mai, 05:23
Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă Ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ouă
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
30 aprilie, 05:24
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
Tartă Tatin cu morcovi. Un preparat cu caramel sărat, legume coapte și aluat fraged
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
George Simion, convins că va fi votat premier Călin Georgescu. SURSE: Unii lideri PSD vor alianţă cu AUR
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Ce avere are, de fapt, milionarul român de 34 de ani care construieşte un castel în România
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Andrew Barabancea a fost externat la 7 zile după ce a suferit un infarct. Ce a postat în online fiul Ozanei Barabncea
Idei de prăjituri din cozonacul rămas. Cum să refolosești cozonacul uscat
Idei de prăjituri din cozonacul rămas. Cum să refolosești cozonacul uscat
Idei de prăjituri din cozonacul rămas. Cum să refolosești cozonacul uscat
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Îți place să trimiți mesaje vocale pe WhatsApp? Ce spun psihologii despre tine
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Sparanghel în crustă de porumb
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Cele mai bune jocuri pentru dezvoltarea gândirii logice la copii. Idei și recomandări
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Demi Lovato alimentează zvonurile conform cărora ar fi apelat la medicamente pentru slăbit. Vedeta a împărtășit o serie de imagini din vacanța ei în Mexic
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
Cauzele artrozei. Cum se poate preveni și combate această afecțiune cronică
fresh
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă

Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
închide