Tort de biscuiți cu ciocolată și alune de pădure
Dacă îți este dor de gustul salamului de biscuiți cu care te răsfăța mama sau bunica în copilărie, avem pentru tine o rețetă de tort de biscuiți cu ciocolată și alune.
Este, de fapt, rețeta salamului de biscuiți mai cosmetizată, pentru un aspect spectaculos. Poți monta tortul sub formă rotundă, ca pe un tort clasic, dar va arăta foarte bine montat și în formă de chec. Se va porționa mai frumos și vei avea controlul deplin al porțiilor.
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru un astfel de tort. Însă optează pentru ingrediente de calitate și vei obține gust deosebit și textură perfectă. Untul, ciocolata și pudra de cacao sunt ingredientele principale pe care le vei alege calitative. Biscuiții poți să îi alegi foarte simpli, pe cei denumiți populari. Sunt biscuiți clasici foarte puțin îndulciți. Iar dacă dorești un tort mai bogat în ingrediente, mai poți adăuga și fructe uscate sau rahat. Aromele le poți alege după gustul propriu.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru salam de biscuiți, așa cum îl prepara mama sau bunica. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru tort de biscuiți cu ciocolată și alune de pădure.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă, pentru a le avea la îndemână când aprinzi aragazul. Folosește ciocolată amăruie cu masă de cacao de cel puțin 55%, iar unt cu peste 80% grăsime. Acestea sunt ingredientele principale care vor asigura textura tortului.
Cum prepari tort de biscuiți cu ciocolată și alune de pădure
Începe prin a mărunți biscuiți cu ajutorul robotului. Mărunțește o parte din ei foarte fin, iar o parte rupe-i în bucăți micuțe. Vei obține un aspect mai frumos al secțiunii de tort.
Mărunțește la fel și alunele de pădure. Poți folosi nuci sau migdale sau un amestec din toate acestea. Pune alunele mărunțite împreună cu biscuiții mărunțiți într-un bol încăpător.
Pune laptele într-o crăticioară și adaugă pudra de cacao trecută prin sită. Amestecă bine până se omogenizează compoziția. Apoi adaugă untul și ciocolata ruptă. Pune crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe ingredientele amestecând continuu, până când obții un sos cremos și ușor cursiv. Adaugă esența de rom și extractul de vanilie și lasă sosul de ciocolată să se răcește 7-8 minute. Adaugă-l peste ingredientele din bol și amestecă ușor până când obții se omogenizează compoziția.
Pune folie de prospețime într-o formă clasică de chec. Adaugă compoziția pentru tort de biscuiți cu ciocolată și alune de pădure în forma de chec. Niveleaz-o uniform la suprafață, acoper-o cu folie și pune-o la frigider pentru 3-4 ore sau de pe o zi pe alta.
După acel interval de timp, răstoarnă deliciosul tort de biscuiți cu ciocolată și alune de pădure pe un platou. Decorează-l cu pudră de cacao și frunze de mentă.
Tot din categoria deserturilor cu biscuiți, rapide și fără coacere, mai poți încerca și rețeta de ruladă de biscuiți cu nucă de cocos.