Tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Rețetă simplă și ușoară
Dacă ai un aparat de preparat vafe în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci și rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele sunt simple și accesibile.
Galerie foto
Iar dacă încă nu ai un aparat de vafe, poți prepara în locul vafelor pentru tort, din același aluat, clătite americane, pufoase și delicioase. Aspectul nu va fi la fel de spectaculos, dar gustul va fi la fel de delicios. Vafele din aluat cu ciocolată vor ieși foarte fragede datorită bicarbonatului de sodiu adăugat în compoziție. La fel vor ieși și clătitele dacă vei opta pentru ele.
Crema de mascarpone cu care vei umple vafele este și mai simplă și mai rapidă. Se prepară la rece, doar din mascarpone cu frișcă și zahăr. Pentru a o aromatiza, vanilia este cea mai potrivită aromă. Însă fiecare poate adăuga aroma preferată.
Dacă dorești o altă aromă pentru cremă, poți încerca crema de mascarpone cu nucă de cocos. Este mai consistentă, iar aroma cocosului este irezistibilă. Urmărește mai jos rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone explicată pas cu pas, pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Prima dată vei pregăti ciocolata pentru a o adăuga în aluatul pentru vafe. Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o într-un bol așezat pe baie de aburi. Adaugă și untul tăiat în bucăți mai mici, dar și laptele. Amestecă ingredientele până când se topesc și obții o compoziție omogenă. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească și ocupă-te de celelalte ingrediente.
Cum prepari aluatul pentru tort din vafe cu ciocolată și mascarpone
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le energic până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci energic. Continuă să amesteci până când bezeaua devine fermă.
Apoi amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată. Adaugă și esența și încorporează treptat bezeaua de albușuri în compoziția de ciocolată.
După ce compoziția devină omogenă, adaugă și făina trecută prin sită, împreună cu bicarbonatul de sodiu.
Alimentează aparatul de vafe la sursa de curent, lasă-l să se încălzească și coace în el cinci vafe cu ciocolată. Așază-le pe un platou, lasă-le să se răcească pentru a le glazura cu ciocolată.
Glazura o prepari topind ciocolata mărunțită în frișca încălzită până aproape de punctul de fierbere. Mai adaugi și untul, dar și esența și amesteci intens până la omogenizarea compoziției. După ce se mai temperează puțini, glazurezi cu aceasta vafele pentru tort.
Cum prepari crema de mascarpone
Pune frișca în bolul mixerului și mixeaz-o până când începe să devină cremoasă. Nu trebuie să devină fermă ci doar să capete puțin volum și cremozitate.
Adaugă treptat zahărul și continuă mixarea până când frișca devine ușor fermă. Nici acum nu insiști cu amestecarea pentru că o mai amesteci și cu mascarponele. Adaugă și un praf de sare, care ajută la accentuarea gustului.
Cum formezi deliciosul tort din vafe cu ciocolată și mascarpone
Ia un platou de tort și așază prima vafă pe el. Întinde pe toată suprafața ei un strat uniform din glazura de ciocolată. Adăugă din loc în loc cremă de mascarpone, folosind un săculeț de decorare. Continuă cu a doua vafă, glazureaz-o și pe aceasta cu ciocolată, apoi adaugă cremă. Repetă procedeul până la epuizarea ingredientelor.
Decorează tortul și deasupra cu cremă de mascarpone și adaugă zmeură din loc în loc. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră înainte de a-l porționa. Vafele vor avea timp să se frăgezească și se vor secționa mai bine.
Descoperă și un articol cu cele mai cunoscute tipuri de vafe, pe care le poți încerca și tu.