Tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Rețetă simplă și ușoară

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ai un aparat de preparat vafe în propria bucătărie, îți recomandăm să încerci și rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone. Este foarte ușor de preparat, iar ingredientele sunt simple și accesibile.

Maria Udrea
Publicat: 8 noiembrie 2023, 09:00

Galerie foto

Tortul de vafe se lasă la rece cel puțin o oră pentru a se frăgezi vafele / Profimedia Images

Iar dacă încă nu ai un aparat de vafe, poți prepara în locul vafelor pentru tort, din același aluat, clătite americane, pufoase și delicioase. Aspectul nu va fi la fel de spectaculos, dar gustul va fi la fel de delicios. Vafele din aluat cu ciocolată vor ieși foarte fragede datorită bicarbonatului de sodiu adăugat în compoziție. La fel vor ieși și clătitele dacă vei opta pentru ele.

Citește și

Crema de mascarpone cu care vei umple vafele este și mai simplă și mai rapidă. Se prepară la rece, doar din mascarpone cu frișcă și zahăr. Pentru a o aromatiza, vanilia este cea mai potrivită aromă. Însă fiecare poate adăuga aroma preferată.

Dacă dorești o altă aromă pentru cremă, poți încerca crema de mascarpone cu nucă de cocos. Este mai consistentă, iar aroma cocosului este irezistibilă. Urmărește mai jos rețeta de tort din vafe cu ciocolată și mascarpone explicată pas cu pas, pentru a o prepara și tu și a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicios.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti ciocolata pentru a o adăuga în aluatul pentru vafe. Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o într-un bol așezat pe baie de aburi. Adaugă și untul tăiat în bucăți mai mici, dar și laptele. Amestecă ingredientele până când se topesc și obții o compoziție omogenă. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească și ocupă-te de celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul pentru tort din vafe cu ciocolată și mascarpone

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le energic până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci energic. Continuă să amesteci până când bezeaua devine fermă.

Apoi amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată. Adaugă și esența și încorporează treptat bezeaua de albușuri în compoziția de ciocolată.

După ce compoziția devină omogenă, adaugă și făina trecută prin sită, împreună cu bicarbonatul de sodiu.

Alimentează aparatul de vafe la sursa de curent, lasă-l să se încălzească și coace în el cinci vafe cu ciocolată. Așază-le pe un platou, lasă-le să se răcească pentru a le glazura cu ciocolată.

Glazura o prepari topind ciocolata mărunțită în frișca încălzită până aproape de punctul de fierbere. Mai adaugi și untul, dar și esența și amesteci intens până la omogenizarea compoziției. După ce se mai temperează puțini, glazurezi cu aceasta vafele pentru tort.

Cum prepari crema de mascarpone

Pune frișca în bolul mixerului și mixeaz-o până când începe să devină cremoasă. Nu trebuie să devină fermă ci doar să capete puțin volum și cremozitate.

Adaugă treptat zahărul și continuă mixarea până când frișca devine ușor fermă. Nici acum nu insiști cu amestecarea pentru că o mai amesteci și cu mascarponele. Adaugă și un praf de sare, care ajută la accentuarea gustului.

Cum formezi deliciosul tort din vafe cu ciocolată și mascarpone

Ia un platou de tort și așază prima vafă pe el. Întinde pe toată suprafața ei un strat uniform din glazura de ciocolată. Adăugă din loc în loc cremă de mascarpone, folosind un săculeț de decorare. Continuă cu a doua vafă, glazureaz-o și pe aceasta cu ciocolată, apoi adaugă cremă. Repetă procedeul până la epuizarea ingredientelor.

Decorează tortul și deasupra cu cremă de mascarpone și adaugă zmeură din loc în loc. Pune tortul la rece pentru cel puțin o oră înainte de a-l porționa. Vafele vor avea timp să se frăgezească și se vor secționa mai bine.

Descoperă și un articol cu cele mai cunoscute tipuri de vafe, pe care le poți încerca și tu.

Citește și
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Pancakes cu ciocolată și nuci în interior, perfecte pentru gustări dulci
Te-ar mai putea interesa și
Tort spirală cu mascarpone și fructe de pădure. Rețetă de desert spectaculos
Tort spirală cu mascarpone și fructe de pădure. Rețetă de desert spectaculos
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori
Tort cu cafea și jeleu de vișine. O armonie de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:02
Budincă de dovlecei. Rețeta de post Budincă de dovlecei. Rețeta de post
05:50
Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă Supă cremă de fenicul cu somon afumat, cremoasă și savuroasă
17 decembrie, 06:18
Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
17 decembrie, 05:54
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
17 decembrie, 05:39
Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon
16 decembrie, 07:42
Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă
16 decembrie, 06:37
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
16 decembrie, 05:54
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

2 zodii lasă ghinionul în 2024 și se pregătesc pentru o schimbare. Nativii care vor să aibă parte de un an nou plin de noroc
2 zodii lasă ghinionul în 2024 și se pregătesc pentru o schimbare. Nativii care vor să aibă parte de un an nou plin de noroc
De ce a fost prelungită plafonarea tarifelor RCA. Expert: "Explicaţia este una de natură electorală"
De ce a fost prelungită plafonarea tarifelor RCA. Expert: "Explicaţia este una de natură electorală"
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar 90 de secunde
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar 90 de secunde
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Actrița de origine turcă Cemre Ebüzziya se numără printre invitați în cadrul Sundance Film Festival. Evenimentul va avea loc în 2025
Actrița de origine turcă Cemre Ebüzziya se numără printre invitați în cadrul Sundance Film Festival. Evenimentul va avea loc în 2025
Cât ar costa telefoanele Galaxy S25 în Europa. Mulți nu se așteptau la aceste prețuri
Cât ar costa telefoanele Galaxy S25 în Europa. Mulți nu se așteptau la aceste prețuri
Zimtsterne amp;#8211; Steluțe cu scorțișoară de Crăciun
Zimtsterne amp;#8211; Steluțe cu scorțișoară de Crăciun
Cum să te menții energic ca părinte în timpul sărbătorilor aglomerate
Cum să te menții energic ca părinte în timpul sărbătorilor aglomerate
Cele mai așteptate festivaluri din România în 2025. Când sunt organizate și care este prețul de pornire
Cele mai așteptate festivaluri din România în 2025. Când sunt organizate și care este prețul de pornire
Alimentele bogate în fibre care pot stopa un tip de cancer rar. Un studiu a analizat efectele alimentației asupra cazurilor incurabile
Alimentele bogate în fibre care pot stopa un tip de cancer rar. Un studiu a analizat efectele alimentației asupra cazurilor incurabile
fresh

Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez

Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez

Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri

Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri

Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă

Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă

Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite

Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite

Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon

Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon