Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Acest tort Kilimanjaro este o creație spectaculoasă, inspirată de forma impunătoare a muntelui cu același nume. Este un desert stratificat, cu un design impresionant și o combinație echilibrată de arome. De obicei, tortul Kilimanjaro se caracterizează prin straturi de blat moale, creme delicate și decoruri creative care sugerează silueta muntelui.

Maria Udrea
Publicat: 23 decembrie 2024, 07:03

Galerie foto

Tortul Kilimanjaro, se numește așa pentru că are aspect de vulcan care erupe / Shutterstock

Aspectul tortului este sub formă de cupolă, cu vârfurile desfăcute, exact ca un vulcan care erupe. Rețeta este ușoară și rapid, iar gustul ă. Nu ai de preparat decât un blat simplu de cacao pe care îl secționezi în două. Dintr-o parte creezi baza tortului, iar din cealaltă vârful muntelui crăpat. 

Pentru cremă nu ai de făcut altceva decât să amesteci brânza mascarpone cu frișcă și cuburi de portocale, de mango sau de caise. Aceste fructe se folosesc deoarece sunt în ton cu culoarea lavei care erupe printre vârfurile muntelui crăpate.

Este un tort care cucerește atât prin gustul delicios și aspectul spectaculos, cât și prin ușurința preparării. Descoperă și rețeta de tort Pancho, cu ananas din compot. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort Kilimanjaro.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei prepara compoziția pentru blatul de tort cu cacao, apoi urmează coacerea blatului, răcirea și secționarea. Crema se prepară în timp ce se coace blatul și se păstrează la rece.

Cum prepari blatul pentru tort Kilimanjaro

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și bate-le spumă. Apoi adaugă treptat zahărul, mixând continuu până rezultă o bezea fermă.

Încorporează gălbenușurile și vanilia, amestecând delicat, de sus în jos cu p spatulă. Trece făina prin sită împreună cu pudra de cacao și încorporează acest amestec folosind aceleași mișcări delicate, care ajută compoziția să rămână aerată.

Întinde compoziția pentru blatul de tort în forma tapetată cu hârtie de copt și nivelează-i suprafața. Pune tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi lasă-l la răcit.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu amidon.

Cum prepari crema de mascarpone cu frișcă și fructe

În bolul mixerului adaugă smântâna pentru frișcă rece și mixeaz-o energic până când se mărește consistent în volum. Adaugă treptat zahărul, mixând continuu până când compoziția capătă fermitate. Apoi încorporează brânza mascarpone, vanilia și un praf de sare.

Pune gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită, iar după hidratare dizolv-o pe baie de aburi. Încorporeaz-o puțin câte puțin în cremă, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Curăță portocalele, îndepărtează și pelicula albă, apoi taie miezul în cuburi.

Cum montezi deliciosul tort Kilimanjaro

Secționează blatul de tort în două părți. prima parte de blat o așezi pe platoul de tort Și adaugi toată crema peste ea. Modelează crema sub formă sferică spre vârf.

Secționează și a doua parte de blat în 16 triunghiuri. Așază aceste triunghiuri peste cremă, cu vârfurile în sus. La mijloc, în interiorul vârfurilor adaugă cuburile de portocale.

Prepară glazura de ciocolată topind ciocolata cu untul și laptele și amestecând până la omogenizare. Întinde glazura doar pe lateralele de la baza tortului și decoreaz-o cu fulgi de cocos.

După montare pune deliciosul tort cu aspect de vulcan la rece pentru cel puțin 6-7 ore. Apoi îl poți porționa.

Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Prăjitura Deliciu cu nuci și caramel, pentru momente deosebite
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă
Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Blat de tort cu cacao și alune, mai dens și mai consistent
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
10:09
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
07:03
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
06:50
Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată Rețete cu carne de vită la cuptor. Cum să-ți iasă friptura fragedă și aromată
22 decembrie, 09:21
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb
22 decembrie, 05:56
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
22 decembrie, 05:17
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători
21 decembrie, 05:51
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
21 decembrie, 05:02
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Rețeta clasică de cornulețe Rugelach. Un desert tradițional evreiesc
Rețeta clasică de cornulețe Rugelach. Un desert tradițional evreiesc
Visul Andreei, olimpica ce locuieşte într-o singură cameră alături de întreaga familie: "Dacă tot ştiu engleza, să folosesc asta pentru a-mi ajuta familia"
Visul Andreei, olimpica ce locuieşte într-o singură cameră alături de întreaga familie: "Dacă tot ştiu engleza, să folosesc asta pentru a-mi ajuta familia"
„Mereu a ta!” Daniel Bîrligea, „cucerit” definitiv de iubita lui. Antonia este de o frumuseţe răvăşitoare
„Mereu a ta!” Daniel Bîrligea, „cucerit” definitiv de iubita lui. Antonia este de o frumuseţe răvăşitoare
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Burak Berkay Akgül vorbește despre scenele de dragoste alături de Meryem Uzerli. Cei doi pot fi urmăriți într-un serial turcesc
Burak Berkay Akgül vorbește despre scenele de dragoste alături de Meryem Uzerli. Cei doi pot fi urmăriți într-un serial turcesc
Singurele 3 joburi care nu vor fi afectate de AI, potrivit lui Bill Gates. De ce vor fi aceste slujbe imune
Singurele 3 joburi care nu vor fi afectate de AI, potrivit lui Bill Gates. De ce vor fi aceste slujbe imune
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
Chec cu ciocolată și gem de caise în compoziție
11 greșeli în călătoriile cu copiii: iată la ce să fii atentă
11 greșeli în călătoriile cu copiii: iată la ce să fii atentă
Travis Kelce a surprins-o pe Taylor Swift cu o petrecere „uriașă” cu tematica „Eras Tour”. Cântăreața a crezut că merge la o cină romantică și liniștită
Travis Kelce a surprins-o pe Taylor Swift cu o petrecere „uriașă” cu tematica „Eras Tour”. Cântăreața a crezut că merge la o cină romantică și liniștită
Ce este alergia la frig. Cum se manifestă această afecțiune iarna
Ce este alergia la frig. Cum se manifestă această afecțiune iarna
fresh

Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive

Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive

Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă

Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă

Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu

Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu

Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos

Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos

Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători

Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători