Trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp
Ai făcut vreodată vreo aprovizionare mai serioasă de fructe și legume și ți-ai dat seama după câteva zile că au mucegăit în frigider? Cu siguranță, măcar în timpul pandemiei, ai trecut prin această situație neplăcută. Nu numai că este o risipă de bani, dar atunci când vei vrea să folosești anumite fructe sau legume nu vei mai avea cele necesare. Descoperă câteva trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp.
Am adunat cele mai bune sfaturi și trucuri, astfel încât să poți păstra alimentele proaspăte cât mai mult timp posibil. Acum te vei putea bucura mai mult timp de alimentele tale preferate. De altfel, sezonul de primăvară este unul bogat în sortimentele de fructe și legume.
Trucuri simple pentru ca alimentele să reziste mai mult timp
Alimentele proaspete, precum fructele și legumele, au o durată de viață mai scurtă. Aceste alimente trebuie preparate din timp pentru a te putea bucura de ele. Însă există momente când poate ai cumpărat prea multe alimente și nu ai timp să te ocupi de ele. În astfel de cazuri vei avea nevoie de câteva trucuri utile care să te ajute să-ți păstrezi alimentele proaspete cât mai mult timp.
Pâinea
Pâinea nu trebuie păstrată în frigider. Cel mai bine este să stea pe blatul de bucătărie, într-o pungă de hârtie, ferită de lumină sau în interiorul unei cutii de pâine. Dacă bucătăria ta este foarte luminoasă poți depozita pâinea bine învelită în cămară, unde este întuneric și la temperatura nu este foarte ridicată. Va rezista în acest fel până la 5 zile.
Cartofii
Cartofii trebuie depozitați în cutii bine ventilate (de lemn sau de carton), la întuneric, în spații bine ventilate și uscate. Stau foarte bine în cămară, garaj sau pivniță. Pot sta foarte bine până la 3 luni.
Avocado
Dacă ai cumpărat mai multe fructe de avocado care nu sunt suficient de bine coapte le poți lăsa pe blatul de la bucătărie departe de alte fructe și legume. Dacă sunt coapte pune-le le frigider, unde vor rezista până la 5 zile. Descoperă cum ajuți avocado să se coacă mai repede.
Bananele
Bananele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei cu codița înfășurată în hârtie. Nu le ține în frigider pentru că se vor înnegri repede. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este că nu trebuie să pui bananele lângă alte fructe pentru că degajă etilenă, un gaz care grăbește coacerea.
Laptele
Durata de viață a laptelului depinde de locul în care îl așezi în frigider. Trebuie păstrat la temperaturi cuprinse între 0 și 4°C pentru a preveni brânzirea. Ideal este să îl poziționezi în spatele frigiderului, pe rafturile cele mai de jos.
Vinul
Dacă vrei să păstezi vinul pe raftul de băuturi al frigiderului nu este cea mai bună idee. Cel mai bine este stea la maximum 15°C, la loc întunecat, de preferat în cămară sau pivniță.
Ketchupul și muștarul
Deși restaurantele țin ketchupul și muștarul pe masă nu este cea mai bună idee să faci acest lucru și acasă. Acolo rulajul este mare, iar sosurile se consumă foarte repede. Acasă cel mai bine este să le păstrezi în frigider.
Portocalele și alte citrice
Citricele trebuie păstrate în pungi de plastic cu găurele în frigider, în raftul special destinat fructelor. Încearcă și rețeta de ruladă cu portocale.
Ceapa
Ceapa trebuie depozitată în spații reci și întunecoase, în pungi de hârtie sau în coșuri deschide. Important este să aibă suficient aer. Dacă respecți această regulă va rezista până la 4 săptămâni.
Salatele și ierburi proaspete
Salatele verzi și ierburile stau cel mai bine în pungi bine închise prin care intră doar puțin aer. Cel mai bine este să le lași în ambalajul în care le-ai cumpărat, dacă acesta există.
Ciupercile
Ciupercile se păstrează bine în pungi de hârtie la frigider, în sertarul pentru fructe și legume sau în orice alt loc rece și uscat.
Fructele de pădure
Umiditatea nu le face bine fructelor de pădure, așa că nu le spăla până când nu le consumi. Păstrează-le în frigider, într-un recipient fără capac pentru a permite aerului să circule. Descoperă și o rețetă de tort cu ciocolată și fructe de pădure!
Roșiile
Roșiile nu ar trebui să stea lângă salata verde. Dacă ai un loc mai întunecat în bucătărie le poți păstra și acolo, cu condiția să nu stea în pungi de plastic.