4 rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului

Vișinele sunt moi și acrișoare și sunt consumate de cele mai multe ori atunci când sunt gătite. Îți vom da câteva sugestii de preparate în care vișinele sunt vedetele. Descoperă patru rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului.

Publicat: 7 august 2022, 06:16
Prăjitură cu vișine și cremă de brânză
Cele mai multe rețete cu vișine sunt de deserturi / Profimedia Images

Vișinele au un sezon excepțional de scurt și sunt de obicei disponibile doar în iunie și iulie. Alegerea celor potrivite este un pas important, dacă vrei ca rețetele tale să iasă perfect. Alege-le pe cele pline și ferme. Vișinele nespălate ar trebui să se păstreze în frigider până la o săptămână, dar asigură-te că nu uiți să le speli înainte de a le mânca.  

Dacă ai prea multe vișine le poți congela. Poți face acest lucru după ce le-ai scos sâmburii. Ideal este să le pui înainte într-o tavă, într-un singur strat și să le dai la rece pentru câteva ore, până când se întăresc. Apoi, le scoți și le pui în pungi speciale pentru congelator. În felul acesta te asiguri că nu se aglomerează, iar tu vei putea scoate doar cantitatea de care ai nevoie.

Din vișine poți face băuturi, supe, antreuri și deserturi calde sau reci. Vișinele sunt folosite uneori și doar pentru decorul prăjiturilor sau băuturilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcintă cu vișine

Plăcinta cu vișine este foarte populară în Statele Unite ale Americii. Acolo, decorarea ei este o adevărată artă.

Plăcinta cu vișine se poate decora și cu model de grilaj / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 2 kg de vișine proaspete fără sâmburi
  • 250 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb
  • 1/2 lingurita extract pur de vanilie
  • 50 g unt nesărat, tăiat în bucățele mici.

Pentru aluat:

  • 1 pachet aluat congelat de plăcinte
  • făină pentru suprafața de lucru
  • 1 ou mare, bătut ușor cu 2 linguri smântână groasă.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un bol, se amestecă vișinele, zahărul, amidonul de porumb și vanilia.

Se întinde o foaie de plăcintă pe o suprafață ușor înfăinată. Se pune aluatul într-o tavă de plăcintă de 22 cm. Se toarnă umplutura. Se unge cu unt. Se dă la rece în timp ce face aluatul din partea de sus.

Se rulează restul de aluat. Se taie 4-5 cercuri cu diametrul de 2 cm. Se așează deasupra plăcintei. Se unesc marginile aluatului de sus cu cel de jos. Se dă plăcinta la congelator timp de 20 de minute.

După aceea, se unge plăcinta cu amestecul de ou și smântână. Se dă la cuptor până când plăcinta clocotește în centru și crusta este aurie, 45 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Citește și

Coaste de porc cu sos de vișine

Aceste coaste sunt atât de fragede încât vei simți că ți se topește carnea în gură. Glazura de vișine le dă o notă dulce și acidulată. 

Coastele cu glazură de vișine se pot găti atât la cuptor, cât și pe grătar / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru coaste de porc:

  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 4 lingurițe de pudră ”cinci condimente”
  • 2 lingurițe de coriandru măcinat
  • 2 kg coaste de porc
  • sare.

Pentru glazură:

  • 2 kg de vișine proaspete, clătite, scurse și fără sâmburi
  • 400 g cană de zahăr brun
  • ghimbir proaspăt feliat subțire
  • 230 ml oțet de orez neasezonat
  • sare
  • 2 linguri de sos de soia cu conținut redus de sodiu
  • 2 linguri de ulei de nuci sau de sofran
  • coriandru proaspăt tocat, pentru servire.

Mod de preparare

Se amestecă usturoiul, ghimbirul, condimentele, coriandrul și sarea. Amestecul se freacă uniform pe ambele părți ale coastelor pentru a le acoperi. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să stea cel puțin o oră sau se dă la frigider o zi. Se aduc la temperatura camerei înainte de a le găti.

Se pun într-o cratiță vișinele, zahărul brun, ghimbirul și oțetul. Compoziția se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se amestecă pentru a scufunda vișinele. Se reduce focul și se fierbe, amestecând ocazional, până când vișinele sunt foarte moi și lichidul s-a redus ușor, 40 -45 de minute. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine, apăsând pentru a extrage cât mai mult sirop. Partea solidă rămasă se păstrează.

Se transferă siropul strecurat într-o cratiță mică. Se fierbe la foc mediu până se reduce la o cană, aproximativ 15 minute. Se lasă să se răcească complet. Se transferă vișinele într-un blender și se pasează. Se asezonează cu un praf de sare. Se pun glazura și sosul la frigider în recipiente etanșe separate. 

Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se amestecă sosul de soia și uleiul și apoi se toarnă peste coaste. Se înfășoară strâns coastele într-un strat dublu de folie pergament sau folie de copt acoperită și dau la cuptor la foc mare 45 de minute. Apoi se scot, se acoperă și se ung din belșug cu sos gros, apoi se acoperă din nou și se întoarce la cuptor. Se mai lasă 45 de minute, după care se mai pune sos. Se repetă procesul până când carnea este fragedă și poate fi smulsă cu ușurință cu o furculiță, 1 oră, 30 de minute până la 2 ore.

Se servesc cu glazura rămasă. Descoperă și cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.

Limonadă de vișine

Limonada cu vișine este o modalitate delicioasă de a te bucura de toate beneficiile nutritive ale vișinelor și să te răcorești în același timp.

Poți face limonadă de vișine atât cu fructe proaspete, cât și congelate / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru sirop:

  • 1 kilogram de vișine proaspete (sau scurse dezghețate congelate), fără sâmburi (3 căni)
  • 250 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie.

Pentru limonadă:

  • cuburi de gheață
  • 1 l apă minerală
  • sucul de la 8 lămâi
  • 100 g zahăr pudră
  • vișine proaspete.

Mod de preparare

Se fierb vișinele, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o cratiță medie, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Se strecoară vișinele printr-o sită fină. Părțile solidele se aruncă. Se lasă să se răcească complet.

Se umple un ulcior mare cu gheață. Se adaugă apa minerală, sucul de lămâie, zahărul pudră și siropul de cireșe. Se amestecă pentru a se omogeniza. Se ornează cu cireșe proaspete.

Tartă frangipane de vișine

O tartă elegantă de inspirație franceză, tarta frangipane de vișine este răcoroasă, cu o textură crocantă. Este delicată, perfectă pentru a-ți răsfăța oaspeții.

Tarta frangipane este foarte fragedă / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 100 g unt nesărat, topit
  • 110 g zahăr
  • 320 g făină
  • 110 g făină de migdales
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 2 ouă mari
  • 1/3 cană smântână groasă
  • 3/4 linguriță extract pur de migdale
  • 70 g zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 110 g făină de migdale
  • 3/4 linguriță de sare
  • 250 g vișine proaspete, fără sâmburi.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu unt o tavă de tartă cu fund detașabil cu diametrul de 22 cm.

Se toarnă untul topit peste zahăr granulat. Se amestecă pentru a se dizolva. Se lasă să se răcească 10 minute. Se amestecă ambele făinuri cu sarea și se pun peste unt. Se amestecă să se omogenizeze.

Se pune aluatul în tava pregătită. Părțile laterale trebuie să fie puțin mai groase decât fundul. Se dă la congelator 15 minute, apoi se coace până când devine ușor umflat și auriu, aproximativ 20 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă sa se răcească complet.

Între timp, se amestecă ouăle, smântâna, extractul de migdale și zahărul granulat. Într-un alt castron, se amestecă făina și sarea, apoi se pune peste compoziția de ouă și se omogenizează. Se pun vișinele peste aluatul răcit într-un singur strat. Se toarnă aluatul ușor în jurul lor. Se coace, rotind o dată, până când devine maro-auriu, 35 până la 40 de minute. Se scote de la cuptor, se lasă tarta să se răcească cel puțin 30 de minute, apoi se pudrează cu zahăr și se servește.

În cazul în care tartele se numără printre deserturile tale preferate, îți oferim o rețetă de tartă cu fructe din 2 ingrediente. Se prepară rapid și stă la cuptor numai 15 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
sirop de vișine alături de un bol plin cu vișine
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece
Sirop de vișine. Rețeta pentru iarnă, preparată la rece
Prajitură cu pandispan pufos si crema de visine pe un platou
Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Cușma lui guguță aranjată pe un platou alb
Cușma lui Guguță, desertul moldovenesc din clătite și cremă de smântână
Cușma lui Guguță, desertul moldovenesc din clătite și cremă de smântână
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Kate Middleton a marcat Ziua Mamei din Marea Britanie cu o fotografie specială. Ce postare a ales să facă Prințesa de Wales anul acesta
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: Au protecţia lui
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din Pasărea Spin și Shogun
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Richard Chamberlain s-a stins din viață. Îndrăgitul actor era cunoscut pentru rolurile sale din „Pasărea Spin” și „Shogun”
Horoscop zilnic 31 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 31 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 31 martie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide