4 rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului

Vișinele sunt moi și acrișoare și sunt consumate de cele mai multe ori atunci când sunt gătite. Îți vom da câteva sugestii de preparate în care vișinele sunt vedetele. Descoperă patru rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului.

Publicat: 7 august 2022, 06:16
Prăjitură cu vișine și cremă de brânză
Cele mai multe rețete cu vișine sunt de deserturi / Profimedia Images

Vișinele au un sezon excepțional de scurt și sunt de obicei disponibile doar în iunie și iulie. Alegerea celor potrivite este un pas important, dacă vrei ca rețetele tale să iasă perfect. Alege-le pe cele pline și ferme. Vișinele nespălate ar trebui să se păstreze în frigider până la o săptămână, dar asigură-te că nu uiți să le speli înainte de a le mânca.  

Dacă ai prea multe vișine le poți congela. Poți face acest lucru după ce le-ai scos sâmburii. Ideal este să le pui înainte într-o tavă, într-un singur strat și să le dai la rece pentru câteva ore, până când se întăresc. Apoi, le scoți și le pui în pungi speciale pentru congelator. În felul acesta te asiguri că nu se aglomerează, iar tu vei putea scoate doar cantitatea de care ai nevoie.

Din vișine poți face băuturi, supe, antreuri și deserturi calde sau reci. Vișinele sunt folosite uneori și doar pentru decorul prăjiturilor sau băuturilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcintă cu vișine

Plăcinta cu vișine este foarte populară în Statele Unite ale Americii. Acolo, decorarea ei este o adevărată artă.

Plăcinta cu vișine se poate decora și cu model de grilaj / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 2 kg de vișine proaspete fără sâmburi
  • 250 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb
  • 1/2 lingurita extract pur de vanilie
  • 50 g unt nesărat, tăiat în bucățele mici.

Pentru aluat:

  • 1 pachet aluat congelat de plăcinte
  • făină pentru suprafața de lucru
  • 1 ou mare, bătut ușor cu 2 linguri smântână groasă.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un bol, se amestecă vișinele, zahărul, amidonul de porumb și vanilia.

Se întinde o foaie de plăcintă pe o suprafață ușor înfăinată. Se pune aluatul într-o tavă de plăcintă de 22 cm. Se toarnă umplutura. Se unge cu unt. Se dă la rece în timp ce face aluatul din partea de sus.

Se rulează restul de aluat. Se taie 4-5 cercuri cu diametrul de 2 cm. Se așează deasupra plăcintei. Se unesc marginile aluatului de sus cu cel de jos. Se dă plăcinta la congelator timp de 20 de minute.

După aceea, se unge plăcinta cu amestecul de ou și smântână. Se dă la cuptor până când plăcinta clocotește în centru și crusta este aurie, 45 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Citește și

Coaste de porc cu sos de vișine

Aceste coaste sunt atât de fragede încât vei simți că ți se topește carnea în gură. Glazura de vișine le dă o notă dulce și acidulată. 

Coastele cu glazură de vișine se pot găti atât la cuptor, cât și pe grătar / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru coaste de porc:

  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 4 lingurițe de pudră ”cinci condimente”
  • 2 lingurițe de coriandru măcinat
  • 2 kg coaste de porc
  • sare.

Pentru glazură:

  • 2 kg de vișine proaspete, clătite, scurse și fără sâmburi
  • 400 g cană de zahăr brun
  • ghimbir proaspăt feliat subțire
  • 230 ml oțet de orez neasezonat
  • sare
  • 2 linguri de sos de soia cu conținut redus de sodiu
  • 2 linguri de ulei de nuci sau de sofran
  • coriandru proaspăt tocat, pentru servire.

Mod de preparare

Se amestecă usturoiul, ghimbirul, condimentele, coriandrul și sarea. Amestecul se freacă uniform pe ambele părți ale coastelor pentru a le acoperi. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să stea cel puțin o oră sau se dă la frigider o zi. Se aduc la temperatura camerei înainte de a le găti.

Se pun într-o cratiță vișinele, zahărul brun, ghimbirul și oțetul. Compoziția se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se amestecă pentru a scufunda vișinele. Se reduce focul și se fierbe, amestecând ocazional, până când vișinele sunt foarte moi și lichidul s-a redus ușor, 40 -45 de minute. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine, apăsând pentru a extrage cât mai mult sirop. Partea solidă rămasă se păstrează.

Se transferă siropul strecurat într-o cratiță mică. Se fierbe la foc mediu până se reduce la o cană, aproximativ 15 minute. Se lasă să se răcească complet. Se transferă vișinele într-un blender și se pasează. Se asezonează cu un praf de sare. Se pun glazura și sosul la frigider în recipiente etanșe separate. 

Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se amestecă sosul de soia și uleiul și apoi se toarnă peste coaste. Se înfășoară strâns coastele într-un strat dublu de folie pergament sau folie de copt acoperită și dau la cuptor la foc mare 45 de minute. Apoi se scot, se acoperă și se ung din belșug cu sos gros, apoi se acoperă din nou și se întoarce la cuptor. Se mai lasă 45 de minute, după care se mai pune sos. Se repetă procesul până când carnea este fragedă și poate fi smulsă cu ușurință cu o furculiță, 1 oră, 30 de minute până la 2 ore.

Se servesc cu glazura rămasă. Descoperă și cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.

Limonadă de vișine

Limonada cu vișine este o modalitate delicioasă de a te bucura de toate beneficiile nutritive ale vișinelor și să te răcorești în același timp.

Poți face limonadă de vișine atât cu fructe proaspete, cât și congelate / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru sirop:

  • 1 kilogram de vișine proaspete (sau scurse dezghețate congelate), fără sâmburi (3 căni)
  • 250 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie.

Pentru limonadă:

  • cuburi de gheață
  • 1 l apă minerală
  • sucul de la 8 lămâi
  • 100 g zahăr pudră
  • vișine proaspete.

Mod de preparare

Se fierb vișinele, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o cratiță medie, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Se strecoară vișinele printr-o sită fină. Părțile solidele se aruncă. Se lasă să se răcească complet.

Se umple un ulcior mare cu gheață. Se adaugă apa minerală, sucul de lămâie, zahărul pudră și siropul de cireșe. Se amestecă pentru a se omogeniza. Se ornează cu cireșe proaspete.

Tartă frangipane de vișine

O tartă elegantă de inspirație franceză, tarta frangipane de vișine este răcoroasă, cu o textură crocantă. Este delicată, perfectă pentru a-ți răsfăța oaspeții.

Tarta frangipane este foarte fragedă / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 100 g unt nesărat, topit
  • 110 g zahăr
  • 320 g făină
  • 110 g făină de migdales
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 2 ouă mari
  • 1/3 cană smântână groasă
  • 3/4 linguriță extract pur de migdale
  • 70 g zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 110 g făină de migdale
  • 3/4 linguriță de sare
  • 250 g vișine proaspete, fără sâmburi.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu unt o tavă de tartă cu fund detașabil cu diametrul de 22 cm.

Se toarnă untul topit peste zahăr granulat. Se amestecă pentru a se dizolva. Se lasă să se răcească 10 minute. Se amestecă ambele făinuri cu sarea și se pun peste unt. Se amestecă să se omogenizeze.

Se pune aluatul în tava pregătită. Părțile laterale trebuie să fie puțin mai groase decât fundul. Se dă la congelator 15 minute, apoi se coace până când devine ușor umflat și auriu, aproximativ 20 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă sa se răcească complet.

Între timp, se amestecă ouăle, smântâna, extractul de migdale și zahărul granulat. Într-un alt castron, se amestecă făina și sarea, apoi se pune peste compoziția de ouă și se omogenizează. Se pun vișinele peste aluatul răcit într-un singur strat. Se toarnă aluatul ușor în jurul lor. Se coace, rotind o dată, până când devine maro-auriu, 35 până la 40 de minute. Se scote de la cuptor, se lasă tarta să se răcească cel puțin 30 de minute, apoi se pudrează cu zahăr și se servește.

În cazul în care tartele se numără printre deserturile tale preferate, îți oferim o rețetă de tartă cu fructe din 2 ingrediente. Se prepară rapid și stă la cuptor numai 15 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
chec cu mere
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
baharat
05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
Răsturnare de situaţie în cazul morţii Rodicăi Stănoiu. Iubitul cu 50 de ani mai tânăr, în vizorul Parchetului
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 15 decembrie 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
închide