4 rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului

Vișinele sunt moi și acrișoare și sunt consumate de cele mai multe ori atunci când sunt gătite. Îți vom da câteva sugestii de preparate în care vișinele sunt vedetele. Descoperă patru rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului.

Publicat: 7 august 2022, 06:16
Prăjitură cu vișine și cremă de brânză
Cele mai multe rețete cu vișine sunt de deserturi / Profimedia Images

Vișinele au un sezon excepțional de scurt și sunt de obicei disponibile doar în iunie și iulie. Alegerea celor potrivite este un pas important, dacă vrei ca rețetele tale să iasă perfect. Alege-le pe cele pline și ferme. Vișinele nespălate ar trebui să se păstreze în frigider până la o săptămână, dar asigură-te că nu uiți să le speli înainte de a le mânca.  

Dacă ai prea multe vișine le poți congela. Poți face acest lucru după ce le-ai scos sâmburii. Ideal este să le pui înainte într-o tavă, într-un singur strat și să le dai la rece pentru câteva ore, până când se întăresc. Apoi, le scoți și le pui în pungi speciale pentru congelator. În felul acesta te asiguri că nu se aglomerează, iar tu vei putea scoate doar cantitatea de care ai nevoie.

Din vișine poți face băuturi, supe, antreuri și deserturi calde sau reci. Vișinele sunt folosite uneori și doar pentru decorul prăjiturilor sau băuturilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plăcintă cu vișine

Plăcinta cu vișine este foarte populară în Statele Unite ale Americii. Acolo, decorarea ei este o adevărată artă.

Plăcinta cu vișine se poate decora și cu model de grilaj / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 2 kg de vișine proaspete fără sâmburi
  • 250 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb
  • 1/2 lingurita extract pur de vanilie
  • 50 g unt nesărat, tăiat în bucățele mici.

Pentru aluat:

  • 1 pachet aluat congelat de plăcinte
  • făină pentru suprafața de lucru
  • 1 ou mare, bătut ușor cu 2 linguri smântână groasă.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un bol, se amestecă vișinele, zahărul, amidonul de porumb și vanilia.

Se întinde o foaie de plăcintă pe o suprafață ușor înfăinată. Se pune aluatul într-o tavă de plăcintă de 22 cm. Se toarnă umplutura. Se unge cu unt. Se dă la rece în timp ce face aluatul din partea de sus.

Se rulează restul de aluat. Se taie 4-5 cercuri cu diametrul de 2 cm. Se așează deasupra plăcintei. Se unesc marginile aluatului de sus cu cel de jos. Se dă plăcinta la congelator timp de 20 de minute.

După aceea, se unge plăcinta cu amestecul de ou și smântână. Se dă la cuptor până când plăcinta clocotește în centru și crusta este aurie, 45 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Citește și

Coaste de porc cu sos de vișine

Aceste coaste sunt atât de fragede încât vei simți că ți se topește carnea în gură. Glazura de vișine le dă o notă dulce și acidulată. 

Coastele cu glazură de vișine se pot găti atât la cuptor, cât și pe grătar / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru coaste de porc:

  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 4 lingurițe de pudră ”cinci condimente”
  • 2 lingurițe de coriandru măcinat
  • 2 kg coaste de porc
  • sare.

Pentru glazură:

  • 2 kg de vișine proaspete, clătite, scurse și fără sâmburi
  • 400 g cană de zahăr brun
  • ghimbir proaspăt feliat subțire
  • 230 ml oțet de orez neasezonat
  • sare
  • 2 linguri de sos de soia cu conținut redus de sodiu
  • 2 linguri de ulei de nuci sau de sofran
  • coriandru proaspăt tocat, pentru servire.

Mod de preparare

Se amestecă usturoiul, ghimbirul, condimentele, coriandrul și sarea. Amestecul se freacă uniform pe ambele părți ale coastelor pentru a le acoperi. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să stea cel puțin o oră sau se dă la frigider o zi. Se aduc la temperatura camerei înainte de a le găti.

Se pun într-o cratiță vișinele, zahărul brun, ghimbirul și oțetul. Compoziția se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se amestecă pentru a scufunda vișinele. Se reduce focul și se fierbe, amestecând ocazional, până când vișinele sunt foarte moi și lichidul s-a redus ușor, 40 -45 de minute. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine, apăsând pentru a extrage cât mai mult sirop. Partea solidă rămasă se păstrează.

Se transferă siropul strecurat într-o cratiță mică. Se fierbe la foc mediu până se reduce la o cană, aproximativ 15 minute. Se lasă să se răcească complet. Se transferă vișinele într-un blender și se pasează. Se asezonează cu un praf de sare. Se pun glazura și sosul la frigider în recipiente etanșe separate. 

Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se amestecă sosul de soia și uleiul și apoi se toarnă peste coaste. Se înfășoară strâns coastele într-un strat dublu de folie pergament sau folie de copt acoperită și dau la cuptor la foc mare 45 de minute. Apoi se scot, se acoperă și se ung din belșug cu sos gros, apoi se acoperă din nou și se întoarce la cuptor. Se mai lasă 45 de minute, după care se mai pune sos. Se repetă procesul până când carnea este fragedă și poate fi smulsă cu ușurință cu o furculiță, 1 oră, 30 de minute până la 2 ore.

Se servesc cu glazura rămasă. Descoperă și cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.

Limonadă de vișine

Limonada cu vișine este o modalitate delicioasă de a te bucura de toate beneficiile nutritive ale vișinelor și să te răcorești în același timp.

Poți face limonadă de vișine atât cu fructe proaspete, cât și congelate / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru sirop:

  • 1 kilogram de vișine proaspete (sau scurse dezghețate congelate), fără sâmburi (3 căni)
  • 250 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie.

Pentru limonadă:

  • cuburi de gheață
  • 1 l apă minerală
  • sucul de la 8 lămâi
  • 100 g zahăr pudră
  • vișine proaspete.

Mod de preparare

Se fierb vișinele, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o cratiță medie, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Se strecoară vișinele printr-o sită fină. Părțile solidele se aruncă. Se lasă să se răcească complet.

Se umple un ulcior mare cu gheață. Se adaugă apa minerală, sucul de lămâie, zahărul pudră și siropul de cireșe. Se amestecă pentru a se omogeniza. Se ornează cu cireșe proaspete.

Tartă frangipane de vișine

O tartă elegantă de inspirație franceză, tarta frangipane de vișine este răcoroasă, cu o textură crocantă. Este delicată, perfectă pentru a-ți răsfăța oaspeții.

Tarta frangipane este foarte fragedă / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 100 g unt nesărat, topit
  • 110 g zahăr
  • 320 g făină
  • 110 g făină de migdales
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 2 ouă mari
  • 1/3 cană smântână groasă
  • 3/4 linguriță extract pur de migdale
  • 70 g zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 110 g făină de migdale
  • 3/4 linguriță de sare
  • 250 g vișine proaspete, fără sâmburi.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu unt o tavă de tartă cu fund detașabil cu diametrul de 22 cm.

Se toarnă untul topit peste zahăr granulat. Se amestecă pentru a se dizolva. Se lasă să se răcească 10 minute. Se amestecă ambele făinuri cu sarea și se pun peste unt. Se amestecă să se omogenizeze.

Se pune aluatul în tava pregătită. Părțile laterale trebuie să fie puțin mai groase decât fundul. Se dă la congelator 15 minute, apoi se coace până când devine ușor umflat și auriu, aproximativ 20 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă sa se răcească complet.

Între timp, se amestecă ouăle, smântâna, extractul de migdale și zahărul granulat. Într-un alt castron, se amestecă făina și sarea, apoi se pune peste compoziția de ouă și se omogenizează. Se pun vișinele peste aluatul răcit într-un singur strat. Se toarnă aluatul ușor în jurul lor. Se coace, rotind o dată, până când devine maro-auriu, 35 până la 40 de minute. Se scote de la cuptor, se lasă tarta să se răcească cel puțin 30 de minute, apoi se pudrează cu zahăr și se servește.

În cazul în care tartele se numără printre deserturile tale preferate, îți oferim o rețetă de tartă cu fructe din 2 ingrediente. Se prepară rapid și stă la cuptor numai 15 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro va afișa astăzi notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro va afișa astăzi notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro va afișa astăzi notele la probele scrise, după contestaţii
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este singură de luni de zile
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
închide