4 rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului

Vișinele sunt moi și acrișoare și sunt consumate de cele mai multe ori atunci când sunt gătite. Îți vom da câteva sugestii de preparate în care vișinele sunt vedetele. Descoperă patru rețete cu vișine pe care să le încerci pe tot parcursul anului.

Publicat: 7 august 2022, 06:16
Prăjitură cu vișine și cremă de brânză
Cele mai multe rețete cu vișine sunt de deserturi / Profimedia Images

Vișinele au un sezon excepțional de scurt și sunt de obicei disponibile doar în iunie și iulie. Alegerea celor potrivite este un pas important, dacă vrei ca rețetele tale să iasă perfect. Alege-le pe cele pline și ferme. Vișinele nespălate ar trebui să se păstreze în frigider până la o săptămână, dar asigură-te că nu uiți să le speli înainte de a le mânca.  

Dacă ai prea multe vișine le poți congela. Poți face acest lucru după ce le-ai scos sâmburii. Ideal este să le pui înainte într-o tavă, într-un singur strat și să le dai la rece pentru câteva ore, până când se întăresc. Apoi, le scoți și le pui în pungi speciale pentru congelator. În felul acesta te asiguri că nu se aglomerează, iar tu vei putea scoate doar cantitatea de care ai nevoie.

Din vișine poți face băuturi, supe, antreuri și deserturi calde sau reci. Vișinele sunt folosite uneori și doar pentru decorul prăjiturilor sau băuturilor.

Plăcintă cu vișine

Plăcinta cu vișine este foarte populară în Statele Unite ale Americii. Acolo, decorarea ei este o adevărată artă.

Plăcinta cu vișine se poate decora și cu model de grilaj / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 2 kg de vișine proaspete fără sâmburi
  • 250 g zahăr
  • 50 g amidon de porumb
  • 1/2 lingurita extract pur de vanilie
  • 50 g unt nesărat, tăiat în bucățele mici.

Pentru aluat:

  • 1 pachet aluat congelat de plăcinte
  • făină pentru suprafața de lucru
  • 1 ou mare, bătut ușor cu 2 linguri smântână groasă.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un bol, se amestecă vișinele, zahărul, amidonul de porumb și vanilia.

Se întinde o foaie de plăcintă pe o suprafață ușor înfăinată. Se pune aluatul într-o tavă de plăcintă de 22 cm. Se toarnă umplutura. Se unge cu unt. Se dă la rece în timp ce face aluatul din partea de sus.

Se rulează restul de aluat. Se taie 4-5 cercuri cu diametrul de 2 cm. Se așează deasupra plăcintei. Se unesc marginile aluatului de sus cu cel de jos. Se dă plăcinta la congelator timp de 20 de minute.

După aceea, se unge plăcinta cu amestecul de ou și smântână. Se dă la cuptor până când plăcinta clocotește în centru și crusta este aurie, 45 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Citește și

Coaste de porc cu sos de vișine

Aceste coaste sunt atât de fragede încât vei simți că ți se topește carnea în gură. Glazura de vișine le dă o notă dulce și acidulată. 

Coastele cu glazură de vișine se pot găti atât la cuptor, cât și pe grătar / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru coaste de porc:

  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 4 lingurițe de pudră ”cinci condimente”
  • 2 lingurițe de coriandru măcinat
  • 2 kg coaste de porc
  • sare.

Pentru glazură:

  • 2 kg de vișine proaspete, clătite, scurse și fără sâmburi
  • 400 g cană de zahăr brun
  • ghimbir proaspăt feliat subțire
  • 230 ml oțet de orez neasezonat
  • sare
  • 2 linguri de sos de soia cu conținut redus de sodiu
  • 2 linguri de ulei de nuci sau de sofran
  • coriandru proaspăt tocat, pentru servire.

Mod de preparare

Se amestecă usturoiul, ghimbirul, condimentele, coriandrul și sarea. Amestecul se freacă uniform pe ambele părți ale coastelor pentru a le acoperi. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să stea cel puțin o oră sau se dă la frigider o zi. Se aduc la temperatura camerei înainte de a le găti.

Se pun într-o cratiță vișinele, zahărul brun, ghimbirul și oțetul. Compoziția se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se amestecă pentru a scufunda vișinele. Se reduce focul și se fierbe, amestecând ocazional, până când vișinele sunt foarte moi și lichidul s-a redus ușor, 40 -45 de minute. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine, apăsând pentru a extrage cât mai mult sirop. Partea solidă rămasă se păstrează.

Se transferă siropul strecurat într-o cratiță mică. Se fierbe la foc mediu până se reduce la o cană, aproximativ 15 minute. Se lasă să se răcească complet. Se transferă vișinele într-un blender și se pasează. Se asezonează cu un praf de sare. Se pun glazura și sosul la frigider în recipiente etanșe separate. 

Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se amestecă sosul de soia și uleiul și apoi se toarnă peste coaste. Se înfășoară strâns coastele într-un strat dublu de folie pergament sau folie de copt acoperită și dau la cuptor la foc mare 45 de minute. Apoi se scot, se acoperă și se ung din belșug cu sos gros, apoi se acoperă din nou și se întoarce la cuptor. Se mai lasă 45 de minute, după care se mai pune sos. Se repetă procesul până când carnea este fragedă și poate fi smulsă cu ușurință cu o furculiță, 1 oră, 30 de minute până la 2 ore.

Se servesc cu glazura rămasă. Descoperă și cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.

Limonadă de vișine

Limonada cu vișine este o modalitate delicioasă de a te bucura de toate beneficiile nutritive ale vișinelor și să te răcorești în același timp.

Poți face limonadă de vișine atât cu fructe proaspete, cât și congelate / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru sirop:

  • 1 kilogram de vișine proaspete (sau scurse dezghețate congelate), fără sâmburi (3 căni)
  • 250 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie.

Pentru limonadă:

  • cuburi de gheață
  • 1 l apă minerală
  • sucul de la 8 lămâi
  • 100 g zahăr pudră
  • vișine proaspete.

Mod de preparare

Se fierb vișinele, zahărul, apa și sucul de lămâie într-o cratiță medie, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Se strecoară vișinele printr-o sită fină. Părțile solidele se aruncă. Se lasă să se răcească complet.

Se umple un ulcior mare cu gheață. Se adaugă apa minerală, sucul de lămâie, zahărul pudră și siropul de cireșe. Se amestecă pentru a se omogeniza. Se ornează cu cireșe proaspete.

Tartă frangipane de vișine

O tartă elegantă de inspirație franceză, tarta frangipane de vișine este răcoroasă, cu o textură crocantă. Este delicată, perfectă pentru a-ți răsfăța oaspeții.

Tarta frangipane este foarte fragedă / Profimedia Images

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 100 g unt nesărat, topit
  • 110 g zahăr
  • 320 g făină
  • 110 g făină de migdales
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 2 ouă mari
  • 1/3 cană smântână groasă
  • 3/4 linguriță extract pur de migdale
  • 70 g zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 110 g făină de migdale
  • 3/4 linguriță de sare
  • 250 g vișine proaspete, fără sâmburi.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu unt o tavă de tartă cu fund detașabil cu diametrul de 22 cm.

Se toarnă untul topit peste zahăr granulat. Se amestecă pentru a se dizolva. Se lasă să se răcească 10 minute. Se amestecă ambele făinuri cu sarea și se pun peste unt. Se amestecă să se omogenizeze.

Se pune aluatul în tava pregătită. Părțile laterale trebuie să fie puțin mai groase decât fundul. Se dă la congelator 15 minute, apoi se coace până când devine ușor umflat și auriu, aproximativ 20 de minute. Se scoate de la cuptor și se lasă sa se răcească complet.

Între timp, se amestecă ouăle, smântâna, extractul de migdale și zahărul granulat. Într-un alt castron, se amestecă făina și sarea, apoi se pune peste compoziția de ouă și se omogenizează. Se pun vișinele peste aluatul răcit într-un singur strat. Se toarnă aluatul ușor în jurul lor. Se coace, rotind o dată, până când devine maro-auriu, 35 până la 40 de minute. Se scote de la cuptor, se lasă tarta să se răcească cel puțin 30 de minute, apoi se pudrează cu zahăr și se servește.

În cazul în care tartele se numără printre deserturile tale preferate, îți oferim o rețetă de tartă cu fructe din 2 ingrediente. Se prepară rapid și stă la cuptor numai 15 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos într-un platou alb din porțelan
Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos
Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, pe un suport de lemn și un ștergar alb cu roșu
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulci
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulci
Patru porții de prăjitură cu nuci și pere pe un platou și pe farfurie, alături de un bol cu nuci și pere proaspete
Prăjitură cu nuci și pere. Un desert de toamnă delicios
Prăjitură cu nuci și pere. Un desert de toamnă delicios
Porție de prăjitură cu mere rase și bezea
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată într-un bol alb cu coș metalic, alături de roșii tocate, dozator de ulei și pătrunjel verde
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Te-ar mai putea interesa și
Câteva de felii de prăjitură cu vișine și iaurt pe o farfurie
Rețete de prăjitură cu vișine și iaurt: fără coacere și cu blat de pandișpan
Rețete de prăjitură cu vișine și iaurt: fără coacere și cu blat de pandișpan
vișinată de casă pusă în pahare cu picior pe un blat de lemn. alături este un recipient transparent în care sunt câteva vișine bine coapte
Vișinată de casă. Rețeta pe care o vei face în fiecare an
Vișinată de casă. Rețeta pe care o vei face în fiecare an
O sticlă și un pahar cu sirop de vișine, cu un castron de vișine alături, pe un fundal alb
Rețeta de sirop de vișine, gata în mai puțin de 20 de minute
Rețeta de sirop de vișine, gata în mai puțin de 20 de minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două borcane cu compot de struguri alături de struguri proaspeți și o lămâie secționată
08:17
Compot de struguri, simplu și rapid de preparat Compot de struguri, simplu și rapid de preparat
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
08:01
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză pe un platou, alături de felii de pâine prăjită
06:05
Salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză Salată de cartofi cu sfeclă roșie și maioneză
Două savarine cu ciocolată și frișcă pe un platou negru
23 septembrie, 08:54
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice
Un dovleac tăiat pe jumătate, pe un fundal negru, cu miere și ierburi aromatice deasupra
23 septembrie, 07:42
Cum să coci dovleac pentru garnituri, supe și piure. 3 metode la îndemâna oricui Cum să coci dovleac pentru garnituri, supe și piure. 3 metode la îndemâna oricui
Trei borcane cu salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă
23 septembrie, 06:46
Salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă Salată de sfeclă roșie cu hrean, pentru iarnă
cum să depozitezi condimentele în borcane
22 septembrie, 08:24
Cum să depozitezi condimentele pentru a rămâne proaspete mai mult timp Cum să depozitezi condimentele pentru a rămâne proaspete mai mult timp
cartofi prăjiți la air fryer pe masă
22 septembrie, 07:17
Cum să faci cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryer Cum să faci cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryer
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos într-un platou alb din porțelan
1
Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos
Amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos
Când ai poftă de un desert delicios, dar timpul nu-ți permite să stai prea mult în bucătărie, poți umple biscuiți amaretti cu cremă de mascarpone si nucă de cocos. Rețeta este...
Două savarine cu ciocolată și frișcă pe un platou negru
2
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice
Dacă te numeri printre cei care adoră savarinele la desert, îți recomandăm să încerci și o variantă de savarine cu ciocolată și frișcă. Este rețeta savarinelor clasice reinterpretată, cu gust deosebit...
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, pe un suport de lemn și un ștergar alb cu roșu
3
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulci
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulci
Pentru a-ți răsfăța familia și prietenii cu un desert delicios, dar simplu de preparat, îți oferim o rețetă de chec marmorat și glazurat cu ciocolată. Este un desert perfect pentru amatorii...
Porție de prăjitură cu mere rase și bezea
4
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Prăjitură cu mere rase și bezea. O rețetă care se cere repetată
Pentru răsfățul din weekend când se adună toată familia acasă, prepară o rețetă de prăjitură cu mere rase și bezea. Este o rețetă simplă și ușoară, dar gustoasă și spectaculoasă. Odată...
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată într-un bol alb cu coș metalic, alături de roșii tocate, dozator de ulei și pătrunjel verde
5
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Salată de vinete cu roșii și brânză sărată, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru cină este perfectă o salată de vinete cu roșii și brânză sărată. Rețeta este simplă și rapid de preparat și conține puține ingrediente....
Parteneri
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească

Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească

Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Scandal răsunător în gimnastică: Amalia, o sportivă de 15 ani, ar fi amenințat că se sinucide din cauza abuzurilor de la antrenamente

Scandal răsunător în gimnastică: Amalia, o sportivă de 15 ani, ar fi amenințat că se sinucide din cauza abuzurilor de la antrenamente

Scandal răsunător în gimnastică: Amalia, o sportivă de 15 ani, ar fi amenințat că se sinucide din cauza abuzurilor de la antrenamente
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească

Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească

Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Cum arată casa lui Meghan Markle și a Prințului Harry din California. Imagini din locuința care a costat 14 milioane de dolari

Cum arată casa lui Meghan Markle și a Prințului Harry din California. Imagini din locuința care a costat 14 milioane de dolari

Cum arată casa lui Meghan Markle și a Prințului Harry din California. Imagini din locuința care a costat 14 milioane de dolari
Burak Özçivit apare într-o fotografie de pe platourile de filmare. Cum se arată fanilor îndrăgitul actor

Burak Özçivit apare într-o fotografie de pe platourile de filmare. Cum se arată fanilor îndrăgitul actor

Burak Özçivit apare într-o fotografie de pe platourile de filmare. Cum se arată fanilor îndrăgitul actor
Cea mai veche civilizație din lume. Unde s-ar fi dezvoltat prima societate complexă

Cea mai veche civilizație din lume. Unde s-ar fi dezvoltat prima societate complexă

Cea mai veche civilizație din lume. Unde s-ar fi dezvoltat prima societate complexă
Mini tarte cu roșii și ciuperci

Mini tarte cu roșii și ciuperci

Mini tarte cu roșii și ciuperci
Sam Smith, Kim Petras – Unholy | Piesă nouă

Sam Smith, Kim Petras – Unholy | Piesă nouă

Sam Smith, Kim Petras – Unholy | Piesă nouă
fresh
Două savarine cu ciocolată și frișcă pe un platou negru
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice
Savarine cu ciocolată și frișcă. Rețeta reinterpretată a savarinelor clasice
Cum să faci cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryer
Cum să faci cei mai crocanți cartofi prăjiți la air fryer
De ce se strică fructele și legumele, deși le ții la frigider
De ce se strică fructele și legumele, deși le ții la frigider
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Cum să depozitezi condimentele pentru a rămâne proaspete mai mult timp
Cum să depozitezi condimentele pentru a rămâne proaspete mai mult timp
închide