5 deserturi cu căpșuni, fără coacere, cu care să te răsfeți oricând

Fără coacere

Căpșunile sunt vedetele primăverii. Acestea reprezintă o gustare delicioasă doar cu puțin zahăr presărat deasupra, dar pot fi și ingredient pentru deserturi fără coacere, răcoroase și delicioase. Ai mai jos o listă cu 5 deserturi cu căpșuni care să-ți răsfețe papilele gustative.

Cristina Catană
Publicat: 6 iunie 2023, 06:00
Căpșunile sunt vedetele primăverii și se pot folosi în tot felul de deserturi / Shutterstock

Am pregătit pentru tine o listă cu deserturi fără coacere pe care le poți face foarte repede. Dacă sezonul căpșunilor proaspete a trecut, poți folosi fructe congelate. Rezultatul este la fel de gustos. Dacă nu vrei să aștepți prea mult după o gustare cu căpșuni, poți încerca și o salată de fructe.

Cheesecake de căpșuni și mango, fără coacere

Rețeta de cheesecake este delicioasă și răcoroasă. Este un desert rapid care nu necesită coacere. Mai jos găsești ingredientele și modul de preparare.

Rețeta de cheesecake este delicioasă și răcoroasă / Profimedia Images

Ingrediente pentru blat

  • 250 g biscuiți graham pisați,
  • 70 g unt topit,
  • 50 g zahăr.

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 plic de gelatină,
  • 2 linguri de apă rece,
  • 400 g cremă de brânză la temperatura camerei,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g frișcă,
  • 2 lingurițe de extract de vanilie,
  • ½ mango fără coajă tăiat cuburi,
  • 10 căpșuni tăiate mărunt.

Ingrediente pentru glazură:

  • 1 plic de gelatină,
  • 3 linguri + 100 ml apă rece,
  • ½ mango curățat de coajă, tăiat cuburi,

Mod de preparare

Într-un bol mic de amestecă biscuiții pisați cu zahărul și untul topit. Apoi se pun pe fundul unei forme rotunde cu diametrul de 20 cm apăsând bine astfel încât să se formeze un strat omogen.

Pentru glazură se pune gelatina în apa rece și se lasă un minut. Apoi se dă la cuptorul cu microunde pe puterea cea mai mare pentru 10-20 de secunde. Se repetă procesul dacă apa nu este caldă. Apoi se amestecă și se lasă să stea până când gelatina este dizolvată complet.

Într-un bol mare se amestecă cu mixerul crema de brânză și zahărul. Apoi se pun pe rând vanilia și gelatina. După ce s-au omogenizat se încorporează mango și căpșunile. Se toarnă peste stratul se biscuiți și se dă la rece până este gata glazura.

Pentru glazură, gelatina se amestecă cu 3 linguri de apă și se repetă aceeași procedură ca mai sus.

Mango se pune cu restul de apă într-un blender și se transformă în piure. Se adaugă peste el gelatina și se toarnă peste prăjitură. Prăjitura trebuie să stea la rece peste noapte, scrie Tasteofhome.com. Se decorează cu bucăți de căpșuni.

Citește și

Cremă de căpșuni și zmeură

Crema de căpșuni și zmeură este un deliciu pentru vara aceasta. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi, atunci acesta este desertul ideal.

Crema de căpșuni și zmeură este un deliciu pentru vara aceasta / Profimedia Images

Ingrediente

  • 250 g căpșuni tocate mărunt,
  • 250 g zmeură proaspătă,
  • 150 g unt,
  • 70 g zahăr,
  • 1 linguriță de amidon,
  • 3 gălbenușuri de ou,
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare

Căpșunile și zmeura se pun într-un blender și se transformă într-un piure care apoi se trece printr-o strecurătoare fină.

Într-o tigaie mică se amestecă zahărul cu amidonul. Apoi, se încorporează gălbenușurile cu ajutorul unui tel. Când s-au omogenizat se adaugă piureul de zmeură și căpșuni. Se adaugă untul amestecând constant până când compoziția este suficient de groasă cât să stea pe o lingură fără să curgă. Apoi, se ia de pe foc și se adaugă vanilia.

Se pune în pahare sau castroane mai mici. Deasupra se pune folie alimentară. Se dă la rece. Rețeta de cremă de căpșuni și zmeură nu avea cum să lipsească de pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.

Înghețată de căpșuni și rubarbă

Înghețată de căpșuni și rubarbă poate fi preparată chiar la tine acasă. Este o rețetă care scoate în evidență gustul dulce – acrișor al căpșunilor.

Înghețată de căpșuni și rubarbă poate fi preparată chiar la tine acasă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 400 g rubarbă proaspătă,
  • 50 g zahăr,
  • 3 linguri de apă,
  • 100 g căpșuni  piure + 200 g tocate mărunt,
  • 100 g iaurt grecesc,
  • 100 ml suc de mere,
  • 8 forme de înghețată.

Mod de preparare

Rubarba, zahărul și apa se pun pe foc și se lasă să fiarbă. Apoi, se dă focul mai mic și se mai lasă să fiarbă 10-15 minute până când compoziția se îngroașă. Se lasă să se răcească complet.

Când compoziția a ajuns la temperatura camerei se adaugă iaurtul, căpșunile piure și cele tocate și se amestecă până se omogenizează. Fiecare formă de înghețată se umple ¼ cu compoziția. Se dă la congelator. Află mai multe despre efectele consumului de înghețată asupra organismului.

Șarlotă de căpșuni cu înghețată

Șarlota de căpșuni cu înghețată este perfectă pentru zilele toride de vară. Este un desert care se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente.

Șarlota de căpșuni cu înghețată este perfectă pentru zilele toride de vară / Profimedia Images

Ingrediente

  • 300 g pișcoturi,
  • 600 g înghețată de căpșuni,
  • 200 g sorbet de căpșuni,
  • 200 g cremă de ciocolată albă,
  • 200 g căpșuni proaspete,
  • 250 g frișcă.

Mod de preparare

Pișcoturile se aranjează vertical pe marginea unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 cm. Se pune înghețata, deasupra ei sorbetul și se dă pentru 30 de minute la congelator, de preferat acoperită.

Căpșunile se pun într-un blender împreună cu zahărul și se mixează până devin piure. ¼ din cantitate se păstrează, restul se amestecă cu crema de ciocolată albă. Se scoate de la congelator desertul și se pune deasupra piureul de căpșuni. Se întinde uniform.

Desertul trebuie să stea la rece peste noapte. A doua zi se scoate cu grijă din formă și se servește imediat.

Desert surpriză cu căpșuni

Desertul surpriză cu căpșuni necesită multă atenție. Este un preparat minuțios și trebuie tratat cu grijă pentru a avea parte de reușita acestuia. Pentru această rețetă sunt recomandate căpșunile proaspete.

Desertul surpriză cu căpșuni necesită multă atenție / Profimedia Images

Ingrediente pentru blat

  • 300 g covrigei pretzel măcinați,
  • 50 g zahăr,
  • 100 g unt topit.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 ml lapte condensat,
  • 100 ml lichior de căpuni,
  • 200 g cremă de brânză,
  • 800 g căpșuni proaspete feliate,
  • 400 g frișcă,
  • Pentru sos,
  • 800 g căpșuni.

Mod de preparare

Într-un bol mic se amestecă covrigeii cu zahărul și untul. Amestecul se pune într-un vas cu dimensiunile de 27 *17 cm, apăsând bine, astfel încât să formeze un blat uniform. Se dă la rece pentru 30 de minute.

Pentru cremă, într-un bol, se amestecă laptele condensat cu lichiorul de căpșuni. Crema de brânză se mixează până devine foarte fină. Se încorporează căpșunilor tocate și apoi frișca. Se toarnă peste blat și se dă la rece pentru 4 ore.

Pentru sos se pun căpșunile într-un blender și se transformă în piure. Se strecoară printr-o sită fină pentru a elimina semințele. Ulterior, acestea se presară peste prăjitură. Desertul surpriză cu căpșuni are un loc bine meritat pe lista cu 5 deserturi cu căpșuni, fără coacere.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă